Eda Özülkü Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Eda Özülkü, Eşi Metin Özülkü ile beraber yaptığı albümlerle Türkiye'deki bir kuşağın müzik zevkine hitap etmiş olan şarkıcı ve söz yazarı bir sanatçıdır. Eşinin yaptığı pek çok besteye söz yazan ve aynı zaman da şarkıları eşiyle birlikte seslendiren sanatçı aynı anda ikiz çocuk annesidir.

 

Eda Özülkü'nün Çocukluğu ve Okul Yılları Nasıldı?

1966 yılında Gölcük'te doğan Eda Özülkü'nün ilkokul ve ortaokul yılları İzmit'te geçti. İstanbul'da liseden mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi Müzik Bölümü eğitimini başarı bir şekilde tamamladı. Aynı üniversitede şan eğitimi konusunda yüksek lisans eğitimi yaptı. Eda Özülkü daha sonra öğrenim gördüğü Işık Lisesi'nde ve mezun olduğu üniversitede müzik dersleri verdi. Kocası olan Metin Özülkü ile ilerleyen dönemlerde müzik çalışmalarına devam etti.

 

Eda Özülkü’nün Müzik Kariyeri Nasıldır?

Güzel sanatçı, eşi Metin Özülkü ile beraber yaptığı şarkıların demo bölümlerinde şarkıları solist olarak seslendirerek bazı müzik yapımcılarının dikkatini çekmeyi başarsa da pek çok yapımcıdan gelen albüm tekliflerini epeyce bir zaman kabul etmedi. Ancak eşinin kuvvetli ısrarları üzerine, almış olduğu klasik batı müziği eğitimini pop müzik dalında değerlendirmeye karar verdi.

Eda Özülkü, öğretim görevlisi olarak çalıştığı okuldan ayrılarak 1993 senesinde ilk albüm çalışmalarına başladı. Bu çalışmanın neticesi olarak ortaya aynı zamanda ilk albümü olan Parolayı Söyle isimli albüm çıktı. Sanatçının ilk albümü oldukça beğeni topladı. İlk albümünün başarısının ardından 1994 yılında Dalgacı isimli ikinci albümünü piyasaya sürdü. Uçurdum Da Uçurdum isimli albüm 1995 yılında piyasaya çıktı. 1997 yılında Al Beni ve 2003 yılında İnce Sızım isimli iki albüm daha çıkararak dört solo albüm yapmış oldu.

Güzel sanatçı eşiyle birlikte de 1999 yılında Böyle Aşk Olmaz isimli bir albüm daha çıkardı. 2004 yılında ise Masalcılar grubu ile birlikte çocuklara masallar anlatan Masalcılar – 1 isimli bir projede çalıştı. Sanatçı son olarak 2010 yılında eşiyle birlikte Issız Ada isimli bir albüm daha çıkararak piyasaya sürmüştür. Eda Özülkü, halen Bilfen Çamlıca ilköğretim okullarında müzik öğretmenliği görevini başarı ile sürdürmektedir.

 

Eda Özülkü’nün Şarkı Sözü Yazarlığı Nasıldır?

Sanatçının oldukça başarılı bir müzik kariyeri olmuştur. Albümlerini oluşturan şarkıları seslendirmedeki başarının bir benzerini şarkı sözü yazma konusunda da gösterebilmiştir. Şarkı sözü yazma da ve şarkı söylemede hem eğitimli hem de yetenekli bir sanatçıdır Eda Özülkü.

Başarılı sanatçı, bestesini bizzat eşinin yaptığı pek çok şarkının sözlerini yazdı. Bu şarkılar içinde en çok göze çarpanlar; Sözler yetmez, Eğlen Güzelim, Oyalama Beni, Seninle Olmak Var Ya, Kuşlar, Doğum Günü, Parolayı Söyle, Alladı Pulladı, Yürü Ya Kulum, Yaralım şarkılarıdır. Bu şarkılar genel olarak bir kuşağın kulağının aşina olduğu şarkılardır çünkü zamanının popüler şarkıları olmayı başarmışlardır.

 

Eda Özülkü’nün Ailesi Nasıldır?

Sanatçının kendisi gibi müzik piyasasından olan Metin Özülkü ile uzun yıllardır devam eden mutlu bir evliliği vardı. Uzun yıllardır çocuk özlemi çeken çift, bu konuda da mutluluğa kavuşmuşlardı. Volkan ve Baran isimlerini verdikleri ikiz çocukları dünyaya gelmişti. Eda Özülkü ve Metin Özülkü İkizleri Volkan ve Baran büyüdü. Eda-Metin Özülkü çiftinin ikizleri Baran ve Volkan 15 yaşında. Baran ve Volkan Özülkü babalarına o kadar çok benziyor ki her gören şaşırıyor. İkizler aynı zamanda ebeveynleri ile aynı müziğe ilgi duyuyorlar. Sanatçı, piyano çalan ve müzik konusunda gayet yetenekli olduklarını ispat eden ikizleri ve eşiyle birlikte mutlu bir aile atmosferine sahiptir.

Eda Özülkü Hakkında