Deniz Toprak Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Profesyonel müzik hayatına ünlü müzisyenlerin arkasında vokal yaparak başlayan güzel sanatçı daha sonrasında Türk halk müziği söylediği albümler yapmıştır. Bunun yanı sıra birçok sosyal amaçlı konser etkinliklerinde yer almış ve Türk dinleyicisinin aklında kalacak şarkıları seslendirmiştir. 2011 yılında Mehmet Topçuoğlu ile dünya evine girdi. 2015 yılında ise Asya isimli ilk kızını kucağına almıştır.

 

Çocukluğu ve Okul Yılları

15 Ocak 1977'de Siirt'te doğan sanatçı, İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da yaptıktan sonra. İlk amatör albümünü 1996 yılında piyasaya çıkardı. O yıllarda birbirinden farklı "halka evleri" ve "kültür merkezlerinde" konserler verdi. 1996 ile 1997 yılları arasında Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde üç büyük konser verdi ve bu konserlerin gelirleri Bosna-Hersek'e de gönderildi. Çeşitli kurslarda solo ve solo altı çalışma yürüttü. Ayrıca çeşitli sanatçı albümlerine ve film müziklerine vokal olarak katıldı.

 

Müzik Kariyeri

2000’li yılların başında Türk Halk Müziği ile ilgili nota, repertuar, makam, tavır ve bağlama gibi çeşitli alanlarda kurs gördü. Kurs gördüğü konularda çok çeşitli kazanımlar elde etmesinin yanında yöre ağızlarını da öğrendi. Daha sonra Tuğrul Şan Müzik Merkezi’nde ayrıca armoni ve şan dersleri aldı.

İlhan Şeşen, Müslüm Gürses ve Zara gibi pek çok sanatçının hem albüm hem de konser işlerinde vokalist olarak yer aldı. Film yönetmeni olan Hilal Saral’ın çektiği filmlerin şarkılarını seslendirdi.

Yıl 2007 olduğunda çıkarmasında Kayahan’ın destek verdiği ilk profesyonel albümü olan Türkü Molası adlı albümünü piyasaya sürdü. Bu albümde hem Rumeli hem de Kerkük gibi Anadolu’nun pek çok yöresine ait kültürel temalar taşıyan türküler yer aldı. Bu albümün en çok beğenilen türkülerinden biri de klibi “Hazan Nedir” türküsüdür. Bu türkü halen pek çok televizyon kanalında gösterilmektedir.

2008 yılında ise “Destanlaşan Türküler-5” adı verilen albümde “Gül Kuruttum” ve “Yeşil Yaprak Arasında” adlı iki güzel türküyü muhteşem seslendirdi ve çok beğeni topladı. Bu albümde aynı zamanda Belkıs Akkale, İzzet Altınmeşe, Zara, Orhan Hakalmaz gibi Türk Halk Müziği’nde kendini kanıtlamış önemli sanatçılarla beraber çalışma fırsatı yakalamış oldu.

Ekim 2013'te ikinci albümü "Sarıl Bana" müzik pazarına Arda Müzik plak şirketi ile girdi. 12 türküden oluşan bu albüm Türkiye'nin neredeyse tüm bölgelerindeki türkülerin yer verildiği geniş bir repertuar oluşturularak çıkartılmıştır.

2015 yılında ünlü konukların katıldığı, ilgi gören şarkı ve türkülerin seslendirildiği “Deniz Toprak’la Hafta Sonu” isimli programın sunuculuğunu üstlendi.

2016 yılında Türk halk müziğinde ilk single çalışma olarak kabul edilen “Sebebi Sensin” isimli türküyü Resul Dindar ile düet yaparak sevenlerinin beğenisine sundu. Karadeniz yöresine ait olan bu türkü, halen sosyal medyada sık sık tıklanmaktadır.

Ünlü sanatçı hala birçok TV dizisinde ve filmde güzel halk şarkılarını okuyarak sevenleriyle buluşmaktadır.

 

Aldığı Ödüller

Uluslararası Radyocular Birliği tarafından organize edilen 4. Alkışı Hak Edenler ödülleri töreninde ödül aldı. Bu ödülü kendisine Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay takdim etti. Bunun yanı sıra bir internet haber portalı tarafından düzenlenen gecede 2013’de yılın en iyi çıkış yapan kadın yorumcusu ödülünü kazandı.

 

Albümleri ve Popüler Şarkıları

Albümlerini Sarıl Bana (2013), Destanlaşan Türküler 5 (2008), Türkü Molası (2007), Türkülerin Dili Sebebi Sensin (2016) şeklinde sıralayabiliriz.

En popüler olmuş şarkıları ise Diz Dize, Bilmeden Oldu, Ayrılık Treni,  Sebebi Sensin, Hazan Nedir?, Sarıl Bana, Değer Misin?, Söndürdün Beni, Korkarım Gideceksin, Gel Bari şeklindedir.

Deniz Toprak Hakkında