Berksan Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Türkiye’nin başkenti olan Ankara’da 30 Mayıs 1979 tarihinde dünyaya gözlerini açan Berksan Özer, babası tarafından işletmeciliği yapılan bir gazino vesilesi ile çok küçük yaşlardan itibaren müziğe hayranlık duymuş, başkent Ankara’nın genel radyosunun çocuklar için düzenlemiş olduğu çocuk şarkıcı yarışmasına katılarak çocuk korosuna girmeyi başarmıştır. Yaklaşık olarak 5 yıl süren bir zaman süresince girdiği o koroda çalışmalarını sürdürerek müzik ile ilgili alması gereken eğitimleri görerek kendini geliştirmiş ve müzik hayatında emin bir adımda ilerlemeye başlamıştır.

 

Başarılı Eğitimlerinin Arkasındaki İsim

Sinema, radyo, film, şarkı ve spor gibi birçok dalda kendini göstererek başarılar elde eden ünlü Tuncay Yalın tarafından eğitimlerini görmüş olduğu şan dersleri sayesinde artık müzik ve sanat hayatında kendini göstermeye hazır olduğunu hissetmiş ve adımlarını atmaya başlamıştır. Profesyonel bir sanatçı olarak ilk sahnesini daha on yedi yaşına girdiği ilk yıllarda alarak en genç sanatçılar arasında yerini almayı başarmıştır.

 

Ticaret Hayatı İle Sanatını Geliştirdi

Sanat ve ticaret hayatında hızlı bir şekilde ilerleyen Berksan on sekiz yaşına geldiği andan itibaren Kabare Bar adını koyduğu ilk işletme mekânını açmıştır. Kendisinin de sahne aldığı bu ilk işletme mekânında şarkı söylemeye başlayarak dikkatleri üzerine çekmeyi başarmış ve dinleyicileri arasında olan Fatoş Çinkitaş ile yaptığı görüşmeler sayesinde daha fazla cesaret toplayarak genel anlamda profesyonel müziğe emin adımlar ile ilerlemeye başlamıştır.

 

Müzik Hayatında Artık İlerleme Vakti

Kabare Bar da tanışmış olduğu Fatoş Çinkitaş’ın yanı sıra birde prodüktör Metin İLHAN ile tanışma şerefine nail olan Berksan, albüm çıkarma işlemlerine başlamak için sanatçıların ve Türkiye’nin altın şehri İstanbul’a gitmeye karar vermiştir. İstanbul da bulunan büyük bir kulüpte vokal olarak çalışmaya başlamış ve o sıralarda da kendi bestelerini de yapmaya zaman ayırabilmiştir. Bu büyük kulüpte çalıştığı süre zarfında kendini sevdirmeyi başarmış ve artık kendini hazır hissederek daha da ilerlemeye karar vermiştir.

 

Eğitim Yılları

İlkokul, ortaokul ve lise de başarılı bir çizelge ile bitirmeyi başaran Berksan, Ankara Üniversitesi Amerikan Turizmi ve Otelciliği Bölümünü kazanmış ve kalan son eğitimini de orada tamamlayarak başarılı bir eğitim hayatı görüp eğitim hayatına son noktayı koymuştur.

 

Hayatında Büyük İz Bırakan O Kötü Haber

Yıl 1995 i gösterdiği vakitte belki de yaşamış olduğu en kötü anlardan birini yaşayan Berksan, çok sevdiği ve hayatında manevi bir destekçisi olan babasının ölüm haberini alarak büyük üzüntü içerisine girmiştir. Ardından Annesi Nilgün Özer ve kardeşi Turaç Berkay Özer ile bir arada hayatını sürdürmeye devam etmiştir. Aynı dönemde abisi Turaç Berkay ın aranjörlüğünü üstlenmektedir.

 

Sanatçı Berksan’ın Çıkarmış Olduğu Albümler

Almış olduğu eğitimler ve kendisini destekleyenler ile birlikte kapsamlı bir şekilde çalışmalar yaptıktan sonra ilk albümü olan ‘’çilek’’ 2003 yılında dinleyicilerine armağan etmişti. Bu çıkardığı albümde bulunan 14 şarkının 13 tanesi Berksan tarafından kaleme alınmıştır. Albümde kendisinin yazmadığı 14. Şarkı ise Aykut Alan tarafından kaleme alınmıştır. Bu büyük çıkışın üzerine 2 yıl ara verdikten sonra ‘’Kalbime Dönüyorum’’ adlı albümünü sevenleri ile buluşturdu.

Ardından sırasıyla çıkardığı albümler; Yıl 2007 albüm adı ‘’Bay Bay’’, Yıl 2009 albüm adı ‘’ Zaaf’’ ve Yıl 2011 albüm adı ‘’Su’’ ile tüm sevenlerine doyulmaz bir müzik keyfi yaşattı. Remix albümü çıkarmak için çalışmalar yapan Berksan, yıl 2010 u gösterdiğinde ‘’Beni Seviyor’’ adlı albümünü piyasaya sürdü. Ardından içerisinde tek şarkı bulunan maxi single ı yıl 2006 da ‘’Öpüşelim Mi?’’ adı altında çıkardı. Sonrasında 2013 yılında ‘’oh oh’’ ve son olarak 2014 yılında pop yıldızlarından Hande Yener yaptığı muhteşem düet ile ‘’Haberin Var Mı’’ adlı şarkıyı sevenleri ile buluşturdu.

Berksan Hakkında