Ebru Yaşar Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Bir dönem adından sıkça söz ettiren Ebru Yaşar, 8 Ağustos 1978 yılında Ankara’da dünyaya gelmiştir. Aslen Ağrı’nın Eleşkirt ilkesinden olan şarkıcının babası polis memuru annesi ise vergi memurudur. 1 erkek kardeşe sahip olan şarkıcı, ilkokulu hayatına babasının görev yaptığı Ankara’da başlamıştır. İlkokul birinci sınıftan sonra yine babasının memuriyetinden dolayı eğitim hayatına Tokat’ta devam etmiştir. Ardından yine babasının memuriyeti nedeniyle ortaokul öğrenimine İstanbul’da başlamış ve ortaokulu burada bitirmiştir. Lise öğrenimine Bitlis’te başlayan şarkıcı, liseyi Adapazarı’nda tamamlamıştır. Adapazarı’nda yaşadığı sıralarda konservatuar sınavına girmiştir. İstanbul Teknik Üniversitesi konservatuarı sınavını kazanmış ve eğitim hayatına devam etmiştir.

 

Sanat Dünyasına Girişi

İnsanların kafasında Ebru Yaşar denildiğinde İbrahim Tatlıses ve seni anan benim için doğurmuş şarkısı canlanmaktadır. İbrahim Tatlıses tarafından şöhret edildiği bilinen şarkıcının tam aksine, ilk albümü İbrahim Tatlıses ile tanışmadan 4 yıl önce 1995 senesinde Burhan Çaçan’ın sahibi olduğu müzik şirketi vasıtasıyla piyasaya çıkmıştır.

İlk albümü ile büyük bir başarı yakalamıştır.  Magazin Gazetecileri 1995 senesinde bu başarısı nedeni ile sanatçıyı yılın kadın sanatçısı ilan etmiştir. En büyük satış rekorlarını ise seni anan benim için doğurmuş albümü ile yaptı ve son derece başarılı oldu.

 

Ebru Yaşar Albümleri


Bu başarıların ardından Yalan albümünü yaptı. Daha sonra o beni sırtımdan vurdu albümü ile gündeme geldi. Yeşillenirim ve aşkımız burada kadar albümleri de sanatçının başarısının devamı oldu. 2007 yılında müzik kariyerine Avrupa Müzik saflarında devam eden şarkıcı, 2008 yılında seviyorum seni isimli albümü ile sevenleri ile buluşmuştur. Seviyorum seni şarkısında şarkıcı İsmail YK ile düet yapan Ebru Yaşar, bu albümle de müzik piyasalarının zirvesindeki yerini korumuştur.


Yaklaşık 3 yıl albüm çalışmalarına ara veren Ebru Yaşar, 2011 yılında Delidir adlı albümle müzik piyasasına hızlı bir giriş yapmıştır. Sezen Aksu’nun şarkısı olan ve albüme ismini vermiş olduğu delidir şarkısını Kürtçe, Türkçe ve Arapça okuyarak müzik tarihinde bir çığır açmıştır. Bugüne kadar böyle bir çalışma yapılmamıştı ve Ebru Yaşar bu çalışmasıyla başarıyı yakaladı.

 


Ebru Yaşar’ın Başarılı Müzik Hayatı

Delidir şarkısını youtube’da arattığınız zaman, şarkının Arapça ve Kürtçe versiyonlarının Türkçe versiyondan daha fazla dinlendiği görülmektedir. 2012 yılında tek şarkılık single çalışması ağlayamıyorum ile müzik piyasalarındaki popülerliğini artırmıştır.

İbrahim Tatlıses’in katkıları ile 1999 yılında çıkardığı seni anan benim için doğurmuş albümü Türk müziği tarihinde kırılması zor bir rekora imza atarak tam 1.5 milyon adet satmıştır. Aynı yıl kral tv tarafından düzenlenen video müzik ödüllerinde arabesk dalında en iyi kadın şarkıcı, en iyi beste dalında da 3 ödül birden alarak başarılı kariyerine devam etti.

 

Ebru Yaşar’ın Ödülleri

  • 1995 yılında Magazin Gazetecileri Derneği tarafından düzenlenen ödül töreninde yılın kadın sanatçısı seçildi.
  • 1999 yılında kral tv tarafında organize edilen video müzik ödüllerinde fantezi dalında en iyi kadın sanatçı ödülünü aldı. Yine aynı ödül töreninde seni anan benim için doğurmuş şarkısı ile en iyi beste ve en iyi şarkı ödüllerine layık görüldü.
  • 2003 yılında yeminim var isimli şarkısı ile İstanbul FM tarafından yılın en çok istek alan şarkısı ödülünü aldı.
  •  

Ebru Yaşar’ın Özel Hayatı

Ebru Yaşar toplam 11 adet albüm çıkarmış ve çıkardığı albümlerle büyük başarılar yakalamış bir şarkıcıdır. En son 2017 yılında çıkardığı haddinden fazla isimli albümünden sonra müzik çalışması olmamıştır.

23 Haziran 2015 tarihinde işadamı Necat Gülseven ile evli olan Ebru Yaşar halen söz konusu kişi ile evliliğini sürdürmektedir.

Ebru Yaşar Hakkında