Metin Özülkü Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

1962 Mersin doğumlu olan Metin Özülkü, Erol Büyükburç ve Edip Akbayram gibi sanatçıların orkestralarında entrüman çalan Özülkü 1982 yılında Sahte Gülücük ile ilk solo albümünü çıkarttı.Ailesindeki beş kardeşin en küçüğü olan Metin Özülkü. 1988 yılında kendisi gibi müzisyen olan Eda Özülkü ile dünya evine girdi. Çok gençken müziğe olan ilgisini ve yeteneğini ailesi fark etti. 4,5 yaşında İstanbul'a geldi ve 9 yaşında İstanbul Belediye Müzik Konservatuarı'nda keman eğitimi almaya başladı. Marmara Üniversitesi Müzik Bölümü'nden mezun oldu.

 

Müzik Kariyeri

Ünlü sanatçı kendi albümünü çıkarmadan önce Erol Büyükburç ve Edip Akbayram gibi başarılı müzisyenlerin orkestralarında enstrüman çaldı. 700'den fazla şarkı besteleyen Metin Özülkü ilk solo albümünü 1982 yılında Sahte Gülücük adıyla çıkardı. Sanatçı besteciliğinin yanı sıra şarkı düzenlemeleri de yapmaktadır.Müzik endüstrisine birçok unutulmaz eser kazandırdı ve birçok TV şovunda yer aldı. Uzun yıllar boyunca Müzik molası adlı bir programın sunuculuğunu yaptı. Onun bestelerini seslendiren pek çok sayıda ünlü şarkıcı vardır.

Müzik sektöründe iyi bilinen şarkıları;

  • Unutulmuş muydum
  • Bir Beşiktaş Tramvayı
  • Eğlen Güzelim
  • Seninle Olmak Varya
  • Boşu Boşuna
  • Eğlen Güzelim 
     

Albümleri;

  • 1982 yılında Sahte Gülücük
  • 1983 yılında Şarkılarla Abdülkadir
  • 1990 yılında Al Yazmalım & Kar Çiçeğim
  • 1992 yılında Aşkım İçin
  • 1997 yılında Aşk Masalı
  • 1999 yılında Böyle Aşk Olmaz
  • 2010 yılında Issız Ada (2010) 
     

Sanatçının bestelerini seslendiren şarkıcılar arasında Ajda Pekkan, Ayşegül Aldinç, Aşkın Nur Yengi, Akrep Nalan, Burak Kut, Baha, Demet Akalın, Ercan Saatçi gibi isimler bulunuyor. Bunun yanında  Ebru Gündeş, Erol Büyükburç, Gülben Ergen, Hülya Avşar, Harun Kolçak, Hakan Peker, Hilal Özdemir, İzel Çeliköz, Mithat Körler, Muazzez Abacı, Nurseli İdiz, Ozan Orhon, Pınar Aylin, Reyhan Karaca, Seyyal Taner, Seden Gürel, Sinan Özen, Sibel Can, Yıldız Kaplan, gibi isimler var.

 

Televizyonculuk Kariyeri

Bir ara televizyonlarda çok ilgi görmüş şarkı yarışmalarında müzik direktörlüğü görevini üstlendi. 2007-2008 yılları arasında yayınlanan Şarkı Söylemek Lazım adlı programda müzik direktörlüğü yaptı. Bu yarışma, ünlü şarkıcıların rehberliğinde bilindik simaların mücadelelerini anlatıyordu. Yarışmada Zuhal Topal ilk sezon şampiyonu, Özgür Özberk ikinci sezon şampiyonu oldu. Yarışmanın ayrıca Erol Büyükburç, Özdemir Erdoğan ve Zeynep Talu gibi jüri üyeleri vardı. Başarılı besteci Metin Özülkü, 2010 yılında Bir Şarkının Sen adlı bir yarışmaya katıldı. Yarışma, yeteneklerini şarkı söyleyerek göstermeye çalışan çocukların performanslarını içeriyor. Bu programın sunuculuğunu da Pınar Altuğ üstlenmişti.

Metin Özülkü, 2005 ile 2010 yılları arasında geçen 5 yılık süre zarfında F.B. TV‘de ‘Müzik Molası adlı programı hem hazırlayıp hem de sunmuştur. Yine 2009 yılında TRT Radyo1’de ‘Hayatım Müzik ‘ adlı bir programı yaptı. 2010 yılında da bir yıl süreyle eşi ile birlikte Kanal A televizyonunda bir sabah kuşağı programı sundular. Metin Özülkü, ayrıca kendisine ait olan müzik stüdyosunda pek çok sanatçının albüm çalışmalarını gerçekleştirmiştir.

 

Aile Hayatı

Metin Özülkü, 1988 yılında kendisi gibi müzisyen olan Eda Özülkü ile evlendi. 2004 yılında gelindiğinde Baran ve Volkan adlarında ikiz çocukları dünyaya geldi.

2015 yılında ise eşi ile beraber katıldıkları ve İlker Ayrık‘ın sunduğu “Ben bilmem eşim bilir” isimli yarışmada çok iyi bir performans sergileyerek kazanmayı başardılar.

Metin Özülkü yeteneği çok genç yaşlarda fark edilmiş ve yine çok genç yaşlardan itibaren eğitim almış değerli bir sanatçıdır. Bu sebepten olsa gerek Türk müzik dünyasında saygın bir yer edinmeyi başarmıştır. Türk müzik severlere pek çok farklı sanatçının sesinden birçok eser dinleme fırsatı sunarak akıllarda kalıcı olmayı başarmıştır.

Metin Özülkü Hakkında