Velet Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Rap müziğin sevilen isimlerinden biri olan Velet sevenleri tarafından hayatı ve eserleri merak konusu olmuştur. Gerçek adı Talip Gören’dir. Sanatçı Kahramanmaraş Elbistan ilçesinde 27 Mart 1991 yılında dünyaya gelmiştir. Ailesi ile beraber 1 yaşındayken İngiltere’nin Londra şehrine taşınmıştır. İlkokul ve liseyi  İngiltere’de okuyan Velet İngilizceyi ana dili gibi bilmektedir. Çıkardığı Türkçe şarkıları ve şarkılarında ki muhteşem sözleri ailesi ve akrabalarından Türkçe öğrenerek ortaya çıkarmıştır.

Sanatçı okul zamanlarında İngiltere de birçok sıkıntıyla karşılaşmıştır. Gurbetçiliğin vermiş olduğu sebeplerden okul yıllarında kültür farklılığı olan çocuklar tarafından dışlanmış bu sebepten dolayı birçok kavgaya karışmıştır. Henüz 17 yaşındayken bir arkadaş kavgası sebebiyle polis tarafından yakalanmış ve 1 sene hapishane de kalmıştır. Hapishane döneminde sonradan hepimizin severek dinleyeceği Aşkın İnadına şarkısını yazmıştır.

20 yaşında Askerlik görevi için Türkiye'ye gelen sanatçı askerliğini yaptıktan sonra tekrar ailesinin yaşadığı yere İngiltere’ye dönüş yapmış ve müzik hayatına son hızla başlamıştır. Büyük bir Sagopa Kajmer hayranı olduğunu rap müziği onun şarkıları ile sevdiğini birçok kez yaptığı canlı yayınlarda ve söyleşilerinde altını çizmiştir.

 

Velet İsminin Anlamı

İngiltere’de yaşadığı etnik çatışmalardan dolayı sürekli kavga içerisinde olan sanatçı kendisine erkek çocuğu ve halk dilinde yaramazlık yapan, daha çok kavgacı ve söz dinlemeyen anlamlarına gelen Velet takma ismini seçmiştir.

 

Özel Hayatı

Genellikle şarkıcıların şarkıları kendi hayatından kesitler taşımaktadır şüphesiz Velet de o sanatçılarımızdan biridir. Şarkılarında birçok kez konu aldığı konulardan biride kavgalarıdır. Çocukluk döneminde etnik problemlerden dolayı yaşadığı sorunları kaleme döküp birçok şarkısında yer vermiştir.

Bir evlilik yapan sanatçı evliliğinden bir kızı dünyaya gelmiş ve daha sonrada eşinden ayrılarak evliliğini bitirmiştir. Daha sonra başka bir evlilik yapmayan sanatçı yaşadığı aşkların konularına da şarkılarında yer vermiştir.

Özel hayatında en yakın arkadaşının ihanetine uğrayan Velet’in birçok yerden şarkıları silinmiştir. Milyonlarca kişi tarafından izlenen şarkıları bir günde silinen sanatçı büyük bir yıkıma ve ihanete uğramıştır. Bunca yıl emek ettiği ve birçok kişinin emeği olan şarkıların silinmesi sevenleri tarafından üzüntü ile karşılanmıştır.

 

Müzik Hayatı

Rap müziğin sevilen ismi velet rap müzik sevgisi ilkokul yıllarında başlamıştır. İlk eseri hapishane döneminde yazdığı Aşkın İnadına şarkısı olan sanatçı Askerde gittiğinde ara vermiş döndükten sonra şarkılarını oluşturmaya İngiltere de devam etmiştir.

Türkiye de rap müziğinin popülerlik kazandığı dönemde müzik hayatına çıkardığı single parçalarla Türkiye de devam ettirme kararı almış ve kısa sürede milyonların sevdiği bir sanatçıya dönüşmüştür. Velet, Beyin Lazım şarkısıyla en çok dinlenenler listesinde yerini almayı başarmıştır.

Ülkemizde en çok Youtube üzerinden dinlenen ve popülerliğini kazanan Velet bizleri birçok güzel eserleriyle tanıştırmıştır. Hit olan şarkılarının başında “Beyin Lazım, Sabahı Bulmaz, Katliam 2 Verse, Uyan Hara Lo, Leyli Lom, Beladayım, Yara Bandı, Çatla gibi eserleri yer almaktadır.

Çatla şarkısı ile ise 10 milyon kişi tarafından izlenmiş ve en sevilen şarkısı olmuştur. Büyük bir kitle en çok Çatla şarkısı ile onu tanımış ve diğer şarkıları da bu saye de dinlenmeye başlanmıştır.

 

YouTube Kanalı Nedeni İle Yaşadığı Anlaşmazlık

2018 yılında  Velet Resmi youtube kanalında açılan canlı yayına göre %50 kazanç payı isteyen Menajeri Rodii Keelos sanatçıyı videolarını silmekle tehdit edip daha sonra yaşanan anlaşmazlıklar sonun da bütün şarkıları menajeri tarafından silmiştir.

Bunun üzerine büyük bir üzüntüye ve haksızlığa uğrayan velet müziği bırakma kararı almıştır. Sevenlerinin isteği ve gördüğü destek ile şarkı yapmaya tekrar karar vermiştir.2020 yılında çıkardığı Leyla şarkısıyla tekrar sevenleriyle buluşmuştur.