Duman Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Duman grubu 1999 yılında kurulmuş ve kurulduğu andan günümüze kadar çok ses getiren şarkılar ve albümler yapmış bir Türk rock grubudur. 4 kişilik bir gruptan oluşurlar. Gitarist Batuhan Mutlugil, baterist Cengiz Baysal, bas gitarist Ari Barokas ve vokalistleri ise Kaan Tangöze'dir. 21 yılda pek çok şarkı ve konser düzenlemişlerdir. Oldukça büyük bir kitleye hitap ederler. Eski bir grup olmasına rağmen hala konserleri çok kalabalık ve şarkıları çok dinlenen bir gruptur. Grup üyelerinin salaş halleri de çok dikkat çekmektedir.

 

Kaan Tangöze

5 Eylül 1973 yılında doğmuş olan başarılı sanatçı Kaan Tangöze Duman grubunun solistliğini üstlenmiştir. Kaan Tangöze İstanbul' da dünyaya gelmiş ve eğitimini İstanbul'da tamamlamıştır. ABD'de ekonomi üzerine yüksek lisans yapmıştır. Tam adı Rıza Kaan Tangöze olan bu kişi alternatif rock yapmaktadır. Kaan Tangöze 1999 yılında Ari Barakas ve Batuhan Mutlugil ile bu grubu kurmuştur. ABD'de LaLaLa isimli bir şarkı ile ABD'de yayınlanan iki albüm yapmıştır ve bu albümler çok beğenilmiştir. 2006 yılında ise Karanlıkta ve Tam Olsun adında iki çalışma ortaya koymuşlardır. Kaan Tangöze Yeşim Salkım gibi pek çok ünlü ismin vokalistliğini de yapmıştır. Duman grubunun günümüze kadar 1 konser DVD'si, 2 konser albümü ve 6 stüdyo albümü bulunmaktadır.

 

Duman Grubunun Kuruluşu

Bu grup 90'lı yılların başında müzik ile uğraşmaya başlamışlardır. Müzikle amatör olarak uğraşan Duman grubu elemanlarından vokalist Kaan Tangöze eğitim amacı ile Seattle'a gitmesi ile maceraları başlamıştır. Kaan Tangöze Seattle'da Türkiye'de yayınlamak istediği bir albüm için şarkılar hazırlamıştır. Burada hazırladığı toplama albümler ile Türkiye'ye dönen Kaan Tangöze oldukça ses getiren albümlerini yayınlamıştır. Gruba Batuhan Mutlugil ve Ari Barokas'ın da eklenmesi ile müzik dünyasına giriş yapmışlardır. Duman grubu alternatif rock müzikleri yaparak müziğe başlamış ve bu çizgide de devam etmektedir. İlk albümleri çok fazla beğenilmiş ve büyük kitlelere ulaşmıştır. Böylece tam anlamı ile müziğe giriş yapmışlardır.

 

Duman Grubunun Başlangıcı

Kaan Tangöze, Ari Barokas ve Batuhan Mutlugil'in bulunduğu Duman grubunun ilk şarkısı 1999 yılında Eski Köprünün Altında isimli şarkıdır. Bu şarkı yayınlandığı dönemde büyük bir kitle tarafından çok fazla dinlenmiş ve herkesin ağzına dolanan bir şarkı olmayı başarmıştır. Günümüzde bile hala dinlenen ve Duman grubunun konserlerinde söylediği bir şarkıdır. Grubun dördüncü üyesi olan Alen Konakoğlu Belki Alışmam Lazım isimli albüm ile gruba giriş yapmıştır. Vokal ve gitarda Kaan Tangöze, basgitar ve ger vokalde Ari Barokas ve geri vokalde Batuhan Mutlugil yer alırdı. Belki Alışmam Lazım albümünden sonra uzun bir süre yeni şarkı ve albüm çıkarmayarak hayranları ve sevenlerini bekletmiştir. Duman grubunun Konser albümü ise 2004 yılında NR1 tarafından yayınlanmıştır. Duman hayranları Bu Akşam isimli ilk müzik DVD'si bu şarkı ile teselli bulmuşlardır.

 

Duman Grubunun Gelişimi

Adnan Menderes ve Deniz Gezmiş'in asılması ile ilgili Masal adında bir şarkı çıkarmışlardır. Her Şeyi Yak şarkısının cover versiyonu da albümde bulunan diğer bir şarkıdır. Duman grubu 2003 yılında verdikleri konseri kayıta alarak 2004 yılında ilk konser kaydı olan DVD'yi NR1 Müzik kanalında yayınlatarak Türkiye'de büyük ses getirmişlerdir. Daha sonra ise 1 yıl kadar bir süre albüm yapmamışlardır. 2005 yılı Temmuz ayında ise Seni Kendime Sakladım şarkısını çıkarmışlardır. Bu şarkı enerjik bir punk rock şarkısıdır ve dünya politikasını eleştiren bir şarkıdır. Duman Grubu pek çok kez Yılın En İyi Grubu seçilmiştir.

 

Albümler

Duman grubu 1999 yılından bu zamana kadar birçok albüm ve konser yapmışlardır. 199 Eski Köprünün Altında isimli albümünde 10 şarkı yer almaktadır. Bu şarkılar: Köprüaltı, Bebek, Hatun, Halimiz Duman, Dağlar Dağlar, Hayatını Yaşa, Yalnızlık Paylaşılmaz, Dönek, İstanbul ve Senin Gibi isimli şarkılardır. 2002 Belki Alışman Lazım adlı albümünde ise 11 tane şarkıya yer verilmiştir. Bu şarkılar; Bu Akşam, Her Şeyi Yak, Oje, Kırmış Kalbini, Masal, Manası Yok, Belki Alışman Lazım, Bal, Ah, Elimizdeki Saç Yeter Canıma, Haberin Yok Ölüyorum