Bedük Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

20 Nisan 1983 tarihinde Ankara'da dünyaya gelmiştir. Pop müziğin sanatçısı olan Bedük müzik hayatı boyunca birçok çalışma yapmıştır. Müziklerin aranjörlüğünü yaptığı gibi aynı zamanda yorumlama, besteleme ve sözlerini yazma kısmını da üstlenmiştir. Ankara da yaşadığı yıllarda " Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi" bölümünü kazanmıştır. Grafik tasarım bölümünde başarılar elde etmiş ve yüksek bir ortalama ile mezun olmuştur. Ayrıca Güzel Sanatlar bölümünü ilk üçüncü sırada kazandığı için burslu okuyabilme imkânını elde etmiştir. 16 yaşındayken Ankara'da metal grubuna katılmıştır. Brutal ve vokal gitarist olarak müzik grubunda yer almayı başarmıştır.

 

Bedük Nasıl Ünlü Olmuştur?

Müzik hayatı içerisinde gitar ve piyano çalmayı öğrenmiştir. Ayrıca rock, blues, grunge, house, frunk, trip-hop müzik türlerinin hepsini denemiştir. Kendisine ait albümlerinin aranjörlüğünü ve kapak tasarımlarını  yapmıştır. Çalışmaları sayesinde halk tarafından kısa sürede beğeni toplamayı başarmıştır. Müziği söylerken ve bestelerken kendi ruhunu ortaya koyduğunu belirtmiştir. İlk albüm çalışmasını, 2004 yılında yapmaya başlamıştır ve ismi nefes almak zor şeklindedir. Müzik piyasaya çıktığı andan itibaren adeta patlama yaratmış büyük ilgi toplamıştır.

 

Sanatçı Bedük'ün Yaptığı Besteler Nelerdir?

İlk albümünde beğeni toplayan sanatçı her daim kendisini yetiştirmiş ve farklı besteler de ortaya çıkarmıştır. İlk albümü çıkardıktan sonra aradan 3 yıl geçmesini bekleyen sanatçı 2007 yılı " Even Berger" ve "Auidiokolgy Records" yayımlamış ve dinleyici kitlesi tarafından tekrardan beğenilmiştir. Müziksever dostlarına klasik Türk müziğinde farklı bir mizaç ile yaklaşmıştır. Halkın alışık  olmadığı bir müzik türünü ortaya çıkarmıştır. Sanatçıyı izleyen kitle, hayretle konserlerine katılım göstermişlerdir. Konserlerinde elektronik müzikleri, gitarla kullanarak büyük bir kitleyi etkilemeyi başarmıştır.

 

Bedük'ün Kariyeri Nasıl Şekillenmiştir?

Bedük, kariyerini en üst safhalara taşıyabilmek adına albümlerine yönelmiştir. Gece gündüz fark etmeden müzik çalışmaları yapmış ve albümlerine ilgi çekici klipler eklemiştir. 2009 yılına geldiğinde dondurma markasının müziğini yapabilmek adına " Gel Aşka" şarkısını ortaya çıkarmıştır. Başarılı bir şarkı olduğu için single olarak piyasaya sürmüştür. 2010 yılında " Go" isimli albümünü çıkarmıştır. Colombia Records-Sony tarafından albümü lisanslanmıştır. Bu sayede Amerika ve Avrupa ülkelerinde yasal platform alanlarında kendisine yer edinmiştir. Yasal platform alanları; dijital satış fuarları, müzik satış marketleri şeklinde sıralanabiliyor. Bedük, hem yurt içinde hem de yurt dışında kariyerini ilerletmiştir.

 

Sanatçı Bedük'ün Başarıları Nelerdir?

Bedük, sanatçılık yaşamı boyunca yaratıcılık dünyasında hiçbir şekilde sınır tanımamıştır. Şarkıları iyi olmasına rağmen başarıya koşmayı kendisine hedef olarak belirlemiştir. Türkiye'de ilk olan "Real 3D" klibini çekmiştir. Buradaki 3D den kastedilen 3D formatında kliplerini çekmiş olmasıdır. Animasyonu, şarkısına klip çekiminde eklemiştir. TTnet ile anlaşarak ful albümünün birçok kitle tarafından tanınmasına olanak tanımıştır. Bedük, birçok projeler arasında başarılı olmuş başarı sayesinde  facebook da  konuşulanlar arasında yer almıştır. Kampanya süresi içerisinde 12.500  kez tıklanma rekoru kırmıştır. Albümünün ilk şarkısı olan "Disko Breaker"   isimli şarkısı ile ilklere imza atmıştır.

 

Sanatçı Bedük'ün Kazandığı Ödüller 

5 Ocak ve 23 Şubat 2012  tarihleri arasında " Kara Murat" isimli sinema hocasını ustaca canlandırmıştır. Bunun üzerine kendisine ödül verilmiştir. Günümüze kadar birçok ödül kazanan Bedük, yurt içi ve yurt dışı festivaller ve konserler ile seyirci kitlesine ulaşıyor. Best Dance Music isimli yarışmadan 2006 yılında "Miller Music Factory" ödülünü kazanmıştır. 2007 yılında Avrupa’nın yeni bir sesi olarak aday gösterilmiştir. MTV Avrupa Müzik ödülleri yarışmasını birincilik ile tamamlamıştır. 2009 yılında " En İyi Türk Sanatçı" yarışmasına yine aday gösterilmiştir. Yarışmanın sonunda " Radyo Boğaziçi" ödülünü almaya hak kazanmıştır.

Bedük Hakkında