Emir Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Emir kimdir? Nerelidir

Pop müzik sanatçısı emir 1980 yılında İstanbul da doğmuştur. Ortaokulu İstanbul’da tamamladıktan sonra Marmara Üniversitesi Radyo ve Televizyon Bölümü’nü bitirmiştir ve aynı okulda yüksek lisans yapmıştır. Bir dönem bazı ünlü sanatçıların Demet Akalın Gülşen gibi sanatçıların menajerliği yapmış olan Hukuk Şentürk’ün asistanlığını yapmış ve bu sırada müziğe olan ilgisini fark etmiştir. Bir sürede basın danışmanlığı yapan Emir şan eğitimi dersleri almış ve kendini müzikle ilgili geliştirmiştir. Diksiyon dersleri de alarak eğitim ve gelişme yolunda kendini yenileyerek devam etmiştir. Sanatçı Tarkan’a benzerliği ile de çok dikkat çekmiştir ve ilk albümünde Tarkan’dan büyük destek almıştır. 2009 yılında ilk solo albüm çalışması olan ben sensiz olamama Tarkan’ın desteği ile 2009 yılının temmuz ayında hitt müzik etiketiyle çıkmıştır. Bu albümde bazı ünlü sanatçılar başta Tarkan olmak üzere Gülşen, Yıldız Tilbe, Nazan Öncel, Harun Kolçak ve Berksan gibi pop müziğinin ünlü isimleri besteleri ile Emir’e destek olmuşlardır.
 

Bir Yıldız Doğdu

İlk albümün ilk klibi söz ve müziği Tarkan’a ait olan “Ben Sensiz Olamam” şarkısına  çekildi. Şarkı çok kısa sürede sevildi ve hayran kitlesi Emir’i tanıdı. Müzik listelerinde beşinci sıralara kadar yükselen şarkı o dönemler dillerde dolandı. Klibin yönetmenliğini Murat Küçük yaptı ve Tarkan klip çekimlerinde de Emir’i yalnız bırakmadı.  Müzik dünyasına hızla giriş yapan sanatçı sesi ve tarzı ile sevildi ve halkın beğenisini topladı. Yakışıklı sanatçının ilk klip çekimlerine görüntü yönetmeni olarak birçok yabancı ünlü ismin görüntü yönetmenliği yapan Dennis Madden’de katılmak için Türkiye’ye geldi.
 

İlk Albümü

Sanatçının albümünün ikinci video klibi sözleri Yıldız Tilbe’ye ait olan “Eline Düştüm” isimli şarkıya çekildi. İkinci klip çekimlerini  yine Mustafa Küçük yaptı ve görüntü yönetmenliğini Robert Benavides yaptı. Bu klipte daha başarılı olarak ikinci sıralara kadar yükseldi. 2012 Nisan ayında “Ateşten Bir Rüzgâr” adlı single sevenlerinin beğenisine sunuldu. Sanatçı 2013 yılında üçüncü single “Tutuşmayan Kalmasın”   bundan iki yıl sonra da “Kendimden” adlı albümünü piyasaya sundu. 2009 yılında İstanbul Fm ödüllerinde “Eline Düştüm” şarkısı ile en çok istek alan şarkı ödülünü almaya hak kazandı. 2014 yılında da Ege Üniversitesi 3. Medya ödüllerinde tutuşmayan kalmasın isimli şarkısı ile en iyi şarkı ödününü almaya layık görüldü. Sanatçı başarılı müzik kariyerine hızla devam ederken sevenleri ve hayran kitlesi arttı.
 

Değer Bilen Bir Sanatçı

Emir verdiği bir röportajında küçüklükten beri sunucu ve spiker olmak istediğini ve daha sonra bilinçli olarak radyo ve televizyon bölümünü okuduğunu söyledi. Yakışıklı sanatçı muhabirin simit sever misiniz sorusuna simiti çok sevdiğini hele de yurt dışına çıktığında bir simit sarayı görünce çok mutlu olduğunu söyledi. Kısa zamanda şöhrete erişen sanatçı sanatı dışında herhangi bir konu ile gündeme gelmeden sadece sanatı ile gündem oldu ve çok sayıda hayran kitlesine erişti. Sanat camiasında çok sevilen isimlerden olmayı başaran sanatçı bu yolda yapılan yardımları unutmuyor ve her fırsatta teşekkürlerini ve minnetini belirtiyor. Türkiye’nin starı olan Tarkan’ın büyük desteği sayesinde kendinde bulunan cevheri çıkarabilen sanatçı diğer destekçilerini de her zaman saygı ile yad ediyor. Arabesk söylemeyi düşündünüz mü sorusuna :” Arabesk dinlemeyi severim ama söylemem. Pop söylemeyi seviyorum.” Diyen sanatçı “Onu yapan çok değerli sanatçılarımız var.” Diyor. Türkiye’nin sevilen isimlerinden olmayı başaran sanatçı pop müziğin kısa zamanda çok sevilen isimlerinden olmayı başarmış ve unutulmaz eserlerle kulaklara hitap etmiştir.