Müzik duygularımızı var eden bir güç!

Müzik Dinlemek Bize Neden İyi Gelir?

Birey olarak yaşamamız boyunca sürekli bir şeyleri takip etmek durumundayız, bunu aslında bilinçli ya da bilinçsiz birçok farklı şekilde yapıyoruz. Bunlara; yaşamda bireyin sosyalleşmesi, çevresi ile olan iletişimi, ailesi ve arkadaşları ile olan kaliteli zaman geçirme çabası, yeni çıkan kitapları, filmi öğrenme duyusu, güncel haberleri takip etme isteği gibi birçok unsur sıralayabiliriz.


Şarkı Dinle Kendini izle

Mutlu olduğumuzda ya da mutsuz olduğumuzda internet sayfalarında ilk aradıklarımız müzik dinle, müzik indir kelimeleri oluyor. Hemen içimizdeki o duyguyu yeni çıkan şarkı ya da geçmişten gelen bir şarkıyla tamamlamak istiyoruz. Arşivimizde, hafızamızda her zaman yeni çıkan güncel şarkılar kategorisi vardır. Bize bunu aşılayan işte o duygular.


Müziksiz bir yaşam hatadır’

Alman filozofu Friedrich Nietzsche;”Müziksiz bir yaşam hatadır” diyerek aslında varoluşu müzikte aramıştır diyebiliriz. Keza kendisi Tanrının öldüğünü iddia ederek, hayatın inceliğini müzikte bulabilmiştir. Onun müziğe olan sevgisi asla tükenmedi. Ölmeden önce yazdığı aforizmalardan birinde konuyu yine müziğe getirerek sevgisini birçok kez kanıtladı.

İşte tam olarak burada insanlar hayatlarının her alanında müziğe ihtiyaç duyuyor. Neşeliysek hareketli müzikler, biraz duygusalsak daha sakin içimizi ısıtacak şarkılar arıyoruz. Melankolik şarkılar mutsuzluğumuzu yansıtıyor, belli dönemlerde yaşamlarından zevk almamaya başlayan insanlar sadece melankolik şarkılar dinleyerek kendilerini bir yerde bulmak ve hayata tutunmak ister. Müzik gerçekten yaşamda ciddi bir yere sahip. Nasıl ki günümüz şartlarında; güncel haberler ekonomi haberleri veya son dakika gelişmeleri olan her şeyi takip ediyorsak şarkı dinlemekte bizi var olmaya iten bir güçtür. Ekonomi haberleri işte analiz takip ediyoruz çünkü işletmemiz vardır veya bir işletmeye bağlı çalışıyoruzdur ya da ülkede ne olduğunu merak ediyoruz. Son dakika gelişmelerini ve güncel haberleri bilmek istiyoruz çünkü sosyal çevremizde insanlar bunlara odaklanmış durumda. Ve müzik dinlerken de aslında iç dünyamızda dinlenmek istiyoruz. Bu bir kaçış, yalnızlık veya mutluluk çağrısı olabilir. Her zaman müzik duygularımızı var eden bir güç olarak kalacak.

Hakkında