Betül Demir Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

25 Eylül 1980 tarihinde İstanbul'da dünyaya  gelen Betül Demir, aslen Çankırılıdır. Söz yazarı, besteci ve Türk şarkıcısı olan sanatçı beş kardeştir. Ablası da kendisi gibi söz yazarı ve bestecidir. Betül Demir' in ablası  Sude Bilge Demir'dir.

Kardeşinin  albümlerinin prodüktörlüğünü yapmaktadır. Betül Demir, İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul’da bitirdi. Müzik ile çok Küçük yaşlarda ilgilenmeye başladı. Henüz Ortaokulda iken okul korolarında solistlik yaptı.

Lisede iken kurduğu grupla kendi çevresinde ufak tefek konserler vermeye başladı. Lise yıllarında şan ve solfej dersleri aldı. Yine lisedeyken bazı reklam müzikleri ve albümlere vokallik yapmaya başladı. Daha sonra Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde eğitim görmeye başlayan sanatçı Üniversite eğitimini Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde Opera ve Şan Bölümü'nde okuyup, buradan mezun oldu. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesine girdi.

Oradan da mezun olan ünlü sanatçı İstanbul'da iken konserler vermeye başladı. Ailesinden gizli müzik yapmaya başlayan ünlü sanatçı uzun uğraşlar sonucu ailesini ikna edip, ailesinin desteğini almayı başardı. 

 

Betül Demir' in Kariyeri

Betül Demir ilk albümünü, 26 Mayıs 2006'da piyasaya çıktı. Bu albümde, Yaz geliyor, Günahımı alma, Taş Duvarlar ve Yapamadım adlı şarkıları mevcuttur. Ve bu şarkılara klip çekti. Betül Demir'in albümünde prodüktörlük, söz yazarı ve besteci kimliğiyle, Sude Demir üstlendi. Söz ve beste çalışmalarına Aysel Gürel ve güven Baran da destek oldu.

Daha sonra 2 Ağustos 2007'de Betül remix adlı albümünü çıkardı. Bu albümde klip çekilen tek şarkı Başka Bir Şey şarkısı oldu. Ünlü sanatçı Sahil sahil ile pop müzik alanında adından söz ettirirken, Bahane bulma ile elektronik müziğe yönelmeye başladı. Ünlü sanatçı 2008 de ise 3 Hürel'in "Sonsuza Kadar albümünde, Gönül sabreyle isimleri şarkısını piyasaya sundu. Ardından Seyhan müzikten Süper isimli albümünü çıkartıp, ilk video klip albümü çıkış parçası olan süper şarkısı için çekti. Klibin aranjörlüğünü Mustafa Ceceli yaptı.

Daha sonra Sezen Aksu, Güven Baran Sinan Akçıl, Fettah Can gibi isimlerin şarkılarını da yorumlayıp söylemeye başladı. Ünlü sanatçı 2015'te bir reklam filmi ile anlaşarak bir Kozmetik firmasının Reklam yüzü oldu. Başarılı sanatçı kısa sürede birçok konser vererek kariyerini yükseltmeyi başardı ve adını büyük kitlelere duyurdu.

 

Betül Demir' in Albümleri

Betül Demir yemin 8 Nisan 2006 yılında ilk albümü olan Ayrılığın el kitabı Adlı albümünü çıkardı. Daha sonra 18 Haziran 2018' de Süper adlı albümünü çıkarırken, 2011 yılında ise Mıknatıs adlı albümlerini piyasaya sundu. Başarılı sanatçı birçok remix albümlerini de çıkarttı Bunlar; 2007'de çıkarttığı Betül Demir remix ve bazı single çalışmalarıdır. Günümüzün başarılı sanatçıları arasında yerini almış durumdadır.

 

Sanatçının Single Çalışmaları

Ünlü sanatçının single çalışmaları 12 Temmuz 2010 tarihinde Herkes Haklı adlı çalışmasını çıkarırken 2013’te ise Suat Ateşdağlı ile birlikte çıkardığı cesaretin var mı adlı single çalışması ile büyük bir üne kavuştu. Aynı yıl Helalleşemedik ve tarafsız Kalmıyor Aşk adlı çalışmalarını yaptı. Birçok video klip çekti.

 

Video Klipleri

Video klipleri ile de büyük bir başarı sağlayan ünlü sanatçı birçok video klibi çekti. Bunlardan bazıları şunlardır; Yaz geliyor, Yapamadım, Taş Duvarlar Başka Bir Şey adlı çalışmalarıdır. Günahımı alma 2018'de Mustafa Uslu ile beraber Süper adlı çalışmasını yaparken, aynı yıl bütün gece adlı video klibini çekti. Yine Mustafa Uslu yönetmenliğinde  Beraber, Yeter Herkes Haklı adlı klibini çekti.

Betül Demir Hakkında