Tarık İster Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

15 Eylül 1987 yılında İstanbul'da dünyaya gelen sanatçı gençlik yıllarından itibaren şarkı söyleyerek kendisini geliştirmiştir. Günümüzde pop türünde şarkıları ile halk tarafından tanınmıştır. Yüzyılın Aşkı şarkısı ile ön plana çıkmayı başarmıştır. Sinan Akçıl ile bir araya gelerek şarkılarını  yorumlamış ve genç yaşta şarkının aranjörü olmuştur. Müzik kariyerine usta hocası Suat Aydoğan sayesinde başlayabilmiştir. Nota ve ses çalışmalarını Sertaç Ortaç ile bir araya gelerek gerçekleştirmiş ve dinleyenleri tarafından sevilmiştir. Kalan şarkı çalışmalarına bıkmadan ve yılmadan büyük bir azim ile devam etmiştir. Yine aynı şekilde Sinan Akçıl önderliğinde birçok şarkı ve albüm çıkarmıştır. Babası udi mesleğinde olduğu için Yılmaz İster tarafından Şan ve Tsm makam eğitimlerini almıştır.

 

Tarık İster'in Yaptığı Çalışmalar Nelerdir?

Tarık İster bulunduğu her ortamı müzik için bir eğitim yeri olarak görmüştür. Bu nedenle nerede olursa olsun pop sevdasından asla vazgeçmemiştir. Kendisine ait olan evi ufak çaplı bir stüdyo haline getirmiştir. Bu sayede aranjörlüğe bu düzende devam etmiştir. İrtibat halinde olduğu birçok sanatçının remixlerini yapmış ve sevdiği yerli ya da yabancı şarkıların yeni versiyonlarını oluşturmuştur. Remixlerin aranjelerini yapmış ve müzik dünyası açısından elle tutulur sonuçlar ortaya çıkarmıştır. Yardım aldığı hocalarının başında Sertaç Ortaç gelmektedir. Rahmetli olan Onno Tunç'un müziğe yön veren bir sanatçı olduğuna inanmış ve çalışmalarını örnek almıştır. Tarık İster Onno Tunç'un aranjelerin'den oldukça etkilenmiştir.

 

Tarık İster Müzik Dünyasında Nasıl Tanınmıştır?

Ozan Çolakoğlu, Ozan Doğulu, Suat Aydoğan, İskender Paydaş, Erhan Bayrak aracılığı ile müzik dünyasında tanınmıştır. Tarık İster bir aranjör olarak sevdiği parçaları her daim iç dünyasında hissetmiştir. Bu nedenle şarkıyı söylerken, şarkının notalarını ve yarattığı hissiyatı dinleyenlerine aktarabilmiştir. Şarkının duygusunu dinleyenlere aktarırken çeşitli enstrümanlardan yararlanmıştır. Şarkılarının Hint olması nedeni ile aranjörlük yeteneğini her daim geliştirmiştir. Kaliteli bestelerini Hint şarkılarından seçmiş ve vokal piyanodan yardım almıştır. Sinan Akçıl'ın son albümünü birlikte çalışan Tarık İster, kendisi adına keyifli bir iş olduğunu belirtmiştir. Yüzyılın Aşkı şarkısının yaz şarkısı olduğu için halk tarafından daha hızlı beğenildiğini ifade etmiştir.

 

Tarık İster'in Yardım Aldığı Hocaları 

Serdar Ortaç ile çalışmalar yapan Tarık İster, aynı zamanda da Sinan Akçıl ile yeni şarkının demosunu hazırlamıştır. Şarkıyı beğenen hocaları, bestelenen şarkının albümlerinde yer almasını istemiştir. Serdar Ortaç ile çalışmalarını 2009 yılından beri başarılı bir şekilde sürmüştür. Alişan hocası "Zor Sensiz" adındaki şarkısını seslendirmiştir. Dijital platformda ön planda olan şarkıları birçok insanın ruhuna hitap etmektedir. Micheal Jackson 'un her daim tarzına hayran olmuş ve sound anlayışını beğenmiştir.2000'li yılların ünlü isimlerinden olan Suat Aydoğan şarkı ve albümlerinin çıkarılması konusunda yardımcı olmuştur. Sinan Akçıl hocası ile hala çeşitli repertuar çalışmaları yapmaktadır. Prodüktörlüğünü üstlendiği şarkıları ile 2 adet projenin çalışmalarını yapmaktadır.

 

Tarık İster'in Kendi Bestelediği Şarkıları 

Sertaç Ortaç ile yürüttüğü albüm çalışmaları yakın zamanda çıkacaktır. Günümüze kadar kendisinin söylediği ve bestelediği şarkıları sıralayabiliriz. 2016 yılında "I Like It" şarkısı ile ön planlara çıkmıştır. 2017 senesinde ise "Kaybettim " şarkısı ile ünü daha fazla yayılmıştır. 2019 yılında " You Like This " şarkısı sayesinde zihinlere kazınmayı başarmıştır. 2019 yılında Türkçe şarkısı "Telli Turnam" sayesinde Anadolu halkının adeta ruhuna işlemiştir. Türkülerin pop türüne benzemesini sağlamıştır. Benzeme sırasında türküler kendi özünü kaybetmemiş aynı anlam ve manada ifade etmiştir. 2019 yılında " Ahım Var" ve " Bırakın Gidin" şarkıları her zaman gündemde kalmayı başarmıştır.

Tarık İster Hakkında