Ankaralı Yasemin Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Ankara oyun havası şarkıları ile bilinen ve birçok kişi tarafından hayatı merak edilen sanatçılardan bir tanesi de Ankaralı Yasemin’dir.  Sahne adı Ankaralı Yasemin olan sanatçını asıl ismi Yasemin Aydın’dır.  4 Eylül 1979 yılında Ankara Dikmen de dünyaya gelen ünlü şarkıcı şu an da 40 yaşındadır.  Ailenin ilk çocuğu olan Ankaralı Yaseminin annesi ve babasını isimleri bilinmemektedir.  Başak burcu olan sanatçı 1.70 boyunca ve 58 kilodur.  Kahverengi göz rengine sahip olan sanatçı mütevazı kişiliği ile sevilmektedir.
 

Ankaralı Yasemin – Eğitim Hayatı

Müteahhit bir babanın kızı olan Ankaralı Yaseminin babasını işi gereği oradan oraya giden bir hayatı vardır.  İlkokulu Ankara,’da okumuştur.  Lakin o yıllar annesi ve babasının anlaşmamasından sonra ayrılma kararına varan ailesi sanatçının hayatını olumsuz etkilemiştir.  Babasından uzun süre ayrı kalan yasemin bir süre sonra babasını yanına gitme kararı alınca eğitim hayatında bir süre uzaklaşmak zorunda kaldır.  Fakat bir süre sonra tekrar annesini yanına dönerek bir dönem annesinin yanında bir dönem babasının yanında kalsa da ortaokulunu da başarı ile bitirdi. Maddi durumu iyi olmadığından dolayı liseyi bırakmak zorunda kalan ünlü sanatçını sanat hayatı 16 yaşında düğünde türkü söylemesi ile başladı. Bir yıl boyunca düğünlerde şarkı söyleyen sanatçı bu işten yüksek gelir elde edince şan dersi almaya karar verdir. Bu kararını aynı zamanda sanatçının annesi ile İstanbul’a göç etmesine vesile oldu.
 

 Ankaralı Yasemin Müzik Kariyeri

Daha 17 yaşındayken müzikle tanışan Ankaralı Yasemin kariyerinde başarılı olmak için Ankaralı Turgut’tan yardım istedi. Ankaralı Turgut’un Prodüktörü ile tanışan sanatçı 1997’de Bende isterem albümüyle stüdyoya girmeyi başardı.  Ankaralı Turgut sanatçının ilk albümünde hem yönetmenlik yapmış hem saz çalmış hem de 2 şarkı da sanatçı ile düet yapmıştır.  Fakat bir yılsonunda iş yaptığı firma ile anlaşamadığından dolayı Emir Müziğe geçiş yapmıştır.

Ancak sanatçı Sarışın Bomba, Hop dedik abi, cepten ara beni gibi albümleri çıkardıktan sonra Emir Müzikle de sorun yaşamış ayrılma kararı alarak menajeri ile albümlerini kendi imkânları ile yapma kararı almışlardır.  Menajeri ile 2000 yılında Anlayalım abi albümünü çıkaran sanatçı menajerinin askere gitmesinin hemen arkasında yaşanan aksilikler sanatçıyı eski firması Emir Müzik’e yönlendirmiştir.   Emir müzik ile tantana yapma albümünü çıkaran sanatçı bir süre müzikten uzak kalmış olsa da bir süre sonra menajeri ile yolları birleşerek 2005’ten sonra Best of Yasemin, öpüversin seni, sevmiyorsan kandırma Ankara klasikleri, evlere şenlik eğlence ve Nar Tanem albümlerini çıkarmıştır.
 

Ankaralı Yasemin Sevilen Şarkıları

Ankaralı Yasemin’in sevilen şarkı listesi şunlardır;

  • Uça Uça Gelirim, 
  • Nar tanem
  • Ankara
  • Alev Alev
  • Enişte
  • Karpuz Kestim
  • Sevmiyorsan Kandırma
  • Elmalı
  • Çikolatalı Gofret

1997 yılında günümüze kadar sanat camiası ile iç içe olan sanatçının 147 tane albümü ve onlarca şarkısı bulunmaktadır.  Ayrıca sanatçı çeşitli televizyon kanallarında eğlence programlarında sunuculukta yapmıştır.

Ankaralı Yasemin Moda

Ankaralı Yasemin sadece profesyonel müziği ile değil, moda anlamında da tarzını konuşturmayı hedeflemiş ve Fox TV de yayınlanan Gardırop savaşları yarışmasına katılarak tarzı ile de kendinden söz ettirmeyi başarmıştır.
 

Ankaralı Yasemin Özel Hayatı

Ankaralı Yasemin Görkem Bey ile evlidir ve bir oğlu bulunmaktadır.  Sanatçının oğlunu ismi Nicholas’dır.
 

Kişisel İlgi Alanları

Ankaralı Yasemin müziğin yanı sıra moda spor, dansla da ilgilenmektedir.  Gerek sesi gerek yorumu ve mütevazı kişiliği ile çok sevilen sanatçı evlendikten sonra bir süre mesleğine ara vermek zorunda kalmıştır.

Ankaralı Yasemin Hakkında