Sonbaharın Vazgeçilmez 5 Şarkısı

Sonbahar geldiğinde çoğumuzun içine bir dinginlik gelmektedir. Mevsim dönerken bizlerde içimize döneriz. Kendimizi dinlemek istediğimizden, çok fazla düşünüp dalıp dalıp gitmek bazen keyif ve huzur veriri adeta. Böyle zamanlarda arkada çalan şarkılar ise itina ile seçilmektedir. Yazın her yerde çalan şarkılardan sıkılarak özel listeler hazırlamak isteriz. Hal böyle olunca sonbaharın huzurunu içimizde hissetmek için çeşitli müzik platformlarından kendimize ve ruh halimize en yakın hissettiğimiz müzikleri mp3 indir işlemi ile indirip dinlemeye başlarız.
 

Hele bazı şarkılar var ki, üzerinden yıllar da geöiş olsa halen ilk çıktığı zamanki duyguları bizlere tekrar tekrar yaşatabiliyor. Sonbahar denildiğinde akla gelen o şarkıları sizler için derledik. İşte o şarkılar ve içimizde bıraktığı duyguları.
 

1. Candan Erçetin - Onlar Yanlış Biliyor
 

Candan Erçetin'in 1997 yılında çıkartmış olduğu Çapkın albümünde yer alan Onlar Yanlış Biliyor parçası, kasvetli atmosferi sayesinde sonbahar insanlarını içine çekmeyi başardı. Üzzerinden yıllar dahi geçmiş olsa hem klibi hem de şarkı sözleri ile akıllardan çıkmayan bir şarkı resmen sonbaharın sembolü.
 

2.Teoman - İstanbul'da Sonbahar
 

Teoman'ın 2001 yılında hayranları ile buluşturduğu Gönülçelen albümünde yer alan İstanbul'da Sonbahar parçası, tüm müzik severlerin yüreğine dokunmayı başarmıştır. Asla modası geçmeyen parça, sonbaharın vazgeçilmez şarkılarından biridir.
 

3. Demet Sağıroğlu - Arnavut Kaldırımı
 

Pastel tonlar, solmuş yapraklar, romantik bir adam.. Demet Sağıroğlu 1994 yılında yayınladığı Kınalı Bebek albümünde yer alan Arnavut Kaldırımı isimli parçası ile 90'lar Türkçe müziğine damgasını vurmuştur. Şarkı adeta sonbaharda içinizi ısıtıp dertli gönüllerin sahibi oluyor.
 

4. Halil Sezai - Sonbahar
 

Halil Sezai'nin Seni Beklerken adlı albümünde yer alan Sonbahar şarkısı, siyah beyaz kl,bi ile dinleyenlerin yüreklerini dağladı. Son zamanlarda köşesine çekilen Halil Sezai, 2011 yılında yayınlanan bu parçası halen istikrarlı bir dinleyici kitlesine sahiptir.
 

5. Bülent Ortaçgil - Eylül Akşamı
 

Bülent Ortaçgil'siz sonbahar olur mu? Tabi ki olmaz. "Hiçbir neden yokken, veya biz bilmezken tepemiz atmış ve konuşmuşuzdur..." diye şarkıya başlayarak hafif hareketli hafif durgun bir ton ile harmanlanan bu şarkısı, 1998 yılından beri sonbaharın vazgeçilmez şarkılarından biri olmaya devam ediyor.

Hakkında