Ferda Anıl Yarkın Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

90’lı yılların en ünlü şarkıcılarından birisi olan Ferda Anıl Yarkın 1970 senesinde Çanakkale'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini burada tamamlayan sanatçı müziğe dair asıl eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi, Türk Müziği Konservatuarı’nda keman bölümünde tamamladı. Sürekli siyah giyinmesi ve farklı parçaları ile 90lı yılların en dikkat çeken sanatçılarından birisidir. En ünlü parçaları Akın Yetmez, Sonuna Kadar ve Üzülme parçalarıdır. 90'lı yılların sonunda hazırladığı albümü 1999 yılındaki Marmara depreminden önce tamamlanmış olsa da albümün en ünlü parçası Yaralıyım'ın klibi depremin hemen ardından televizyonlarda gösterilmeye başlandı. Ancak bu durum albümünün fazla ilgi görmemesine neden oldu. Bu olayın ardından sanatçı müziğe yaklaşık olarak 7 yıl kadar ara verdi.
 

Geri Dönüş
 

Bu uzun ara sırasında aslında Ferda Anıl Yakın müzikten çok da uzak kalmadı ve bazı sanatçılara parçalar hazırladı. Aynı zamanda bir besteci ve söz yazarı olan sanatçının yazmış olduğu çok sayıda eseri vardır. 2006 yılında şarkı söylemeye ve albüm yapmaya yeniden karar veren sanatçının Ayrılmayalım adlı albümü piyasada yer aldı. Bu sıralarda televizyonlarda şarkı ve yetenek yarışmaları yer almaya başladı. Bu yarışmalardan birisi de Şarkı Söylemek Lazım adlı yarışmadır. Yarışmaya katılan ünlülerden Helin Avşar'ın koçluğunu Ferda Anıl Yarkın yaptı. Daha sonra ise Korolar Yarışıyor yarışmasına da şef olarak katıldı ve Çanakkale korosuna şeflik yaptı. Bu dönemde Ferda Anıl Yarkın ünlü şarkıcılara şarkı yazmaya devam etti. Yazdığı pek çok parça hit oldu ve çok dinlendi.
 

En Ünlü Parçaları
 

Ferda Anıl Yarkın 96 ve 97 yıllarında çok ünlü bir sanatçıdır. Hemen her yerde parçaları dinlenen sanatçının en ünlü parçaları Sonuna Kadar ve Aşkın Yetmez'dir. Bu ikisi dışında Sonuna Kadar Geldim Aşkın, Aylar Geçse de, Üzülme ve Zorlama Güzelim parçaları da akıllarda yer etmiştir. Romantik ve etkileyici sözlü parçaları seslendiren sanatçının çoğu parçası da kendisi tarafından yazılıp bestelenmiştir. Ama ünlü parçaları kendi söyledikleri ile sınırlı değildir. Mesela Mustafa Sandal'ın Suç Bende parçasının onun eseridir. Ayrıca Cengiz Kurtoğlu'nun söyleyip ün kazandırdığı çok sayıda parçanın söz yazarı ve bestecisi de Ferda Anıl Yarkın'dır.
 

Hem Arabesk Hem Keman

 

Ferda Anıl Yarkın bazı arabesk parçaları da seslendirmiştir, hatta arabesk parçalardan oluşan bir albümü de vardır. Zaman zaman 90lı yıllar nostaljisi için yapılan bazı etkinliklerde de yer almıştır. Sanatçı gece kulüplerinde geç saatlere kadar şarkı söylemeye karşı çıkmıştır. Ayrıca her televizyon programına çıkmak istememesi ile de ün salmıştır. Hareketli bir aşk hayatı olsa da bu durumu hep kameralardan uzak tutmuştur. Bu durum onun çok fazla göz önünde olmamasına yol açmıştır. Geniş bir yelpazede şarkı söyleyen sanatçının müziğin farklı dallarını ilgisi vardır. Hatta iki ağabeyi de müzikle ilgilenmektedir ve beraber kurdukları Yarkın Ritim diye bir grupları da bulunur.
 

Hem sözlü hem de enstrümantal parçalar söyleyen bu grup yurt dışında çok ünlüdür. Ferda anıl Yarkın aman zaman ağabeyleri ile de konserlere çıkmıştır. Çok göz önünde olmasa da her zaman müzikle ve kemanla ilgilenmiştir. Müzik eğitimine ise hemen ilkokuldan sonra başlamış ve 14 yıl konservatuvarda kalmıştır. Babasının da müzikle ilgilenmesi çocukluğunun ünlü şarkıcılar arasında geçmesini sağlamış ve aileden de müzisyen olarak yetişmiştir. Kısacası Ferda Anıl Yarkın hem alaylı hem de okullu sayılır. Müziğin hemen her türüyle ilgilenir ve hem şarkıcı hem de besteci olarak hayatına devam etmektedir. 

Ferda Anıl Yarkın Hakkında