Belkıs Akkale Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Belkıs Akkale aslen Malatyalıdır. 1952 tarihinde İstanbul’da doğdu. Çocukluk döneminde müziğe olan yeteneği ile fark edildi. Bu şekilde türkü söylemeye başladı. İlkokul döneminden sonra 7 yıla yakın Sadi Yaver Ataman’dan Türk halk müziği eğitimi aldı. Aynı dönem içerisinde Adnan Ataman ile çalıştı.
 

1974 yılında yani 22 yaşındayken ilk sahne deneyimini yaşadı. Bu dönemde Ankara Radyosu’ndan Mustafa Geceyatmaz’ın dikkatini çekti. Daha sonra Ankara Radyosu’na çağrıldı. 6yıl gibi bir süre Ankara Radyosu’nda kurum dışı sanatçı olarak çalıştı. 1980 tarihinde TRT’nin düzenlediği sınavı kazanarak yetişmiş sanatçı olarak kadroya alındı.
 

1982 tarihinde çıkardığı Dadey isimli albümü ile adından söz ettirmeyi başardı. Belkıs Akkale, TRT’den bağını kopararak bireysel çalışmalarına deva etti. 1990 tarihinde Kültür Bakanlığı’nda ‘’ Devlet Solist Sanatçısı’’ olarak çalışmaya başladı. Belkıs Akkale, Devlet Solist Sanatçısı olarak çalışmaktadır. Şu zamana kadar 22 albüm yaptı.
 

Aynı zamanda 9 sinema filminde oynadı. Yurt içi ve Yurt dışından birden fazla etkinliğe katıldı. 1994’de birçok kurum ve kuruluşlarda (Yılın Sanatçısı) ödülünü almaya hak kazandı. Bunun dışında Belkıs Akkale (Türkü Bacı) olarak da bilinmektedir. Müzik Yorumcuları Yönetim Kurulu Başkanı olmakla beraber evli ve bir çocuk sahibidir.

Belkıs Akkale Hakkında