Ali Kınık Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Ali Kınık, 1974 yılında Malatya’ya bağlı olan Akçadağ ilçesinde dünyaya gelmiştir. Lise hayatına Malatya’ da devam ettikten sonra Elazığ, Fırat Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olmuştur. Yazdığı birçok yazı ve şiir dergilerde yayınlanmıştır. Yazdığı şarkı ve şiirler birçok sanatçı tarafından seslendirilmiştir.
 

1996 yılında ‘ Beni Öldü Say’ isimli şarkısı ile piyasada yerini almıştır. Ali Kınığın bu albümünü Kültür Müzik Firması çıkarmıştır. 2003 yılında ‘’Bu Şarkı’’ isimli şarkısı ile tüm ilgileri üzerine toplamıştır. Müzik piyasasında isminden söz etmeyi başarmıştır. Ali Kınık 2005 yılında ise ‘’ Bir Millet Uyanıyor’’ , 2006 yılında  ‘’ Duvar Yazısı’’  ve 2008 yılında ise ‘’ İsyan Şarkıları’’ adlı albümünü piyasaya sürdü.
 

Ali Kınık 2010 yılında ise 6. Albümü olan ‘’ Ali Ayşe’yi Seviyor’’ adlı albümünü çıkardı. 7. Albümünü olarak da 2012 yılında ‘’ Düşe Kalk’ a ’’ albümünü çıkardı. Son olarak da 2015 yılında 8. Albümü olan ‘’ Kalbi Kırık Şarkıları’’ adlı albümünü çıkarmıştır.
 

İlk Albüm Çalışmaları
 

Ali Kınık ilk albüm çalışmasını 1996 yılında yapmıştır. Yaptığı ilk albüm çalışmalarında müzik piyasasında adından söz ettirmeyi başarmıştır. İlk albümü ile müzik piyasasında tanınan sanatçılar arasında yer almıştır. Başarılarını düşürmeden yükseltmeye devam eden ali Kınık müzik piyasasında yıllarca adından söz ettirmiştir. Yaptığı birçok başarılı albüm sayesinde de yıllardır dinlenen sanatçılar arasında yer alır.
 

Albümler
 

  • 1996 yılında ‘ Beni öldü say ’ adlı albümünü çıkardı.
  • 2003 yılında ‘ Bu şarkı ’ adlı albümünü çıkardı.
  • 2005 yılında ‘ Bir millet uyanıyor ’ adlı albümünü çıkardı.
  • 2006 yılında ‘ Duvar yazısı ’ adlı albümünü çıkardı.
  • 2008 yılında ‘ İsyan şarkıları ‘ adlı albümünü çıkardı.
  • 2010 yılında ‘ Ali Ayşe’yi seviyor’ adlı albümünü çıkardı.
  • 2012 yılında ‘ Düş’e kalk’a ‘ adlı albümünü çıkardı.


2015 yılında ise son albümü olan ‘ kalbi kırık olan şarkılar’ adlı albümünü çıkarmıştır.

Ali Kınık Hakkında