Tuğba Altıntop Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Tuğba Altıntop, 15 Aralık 1976 tarihinde Adana’da doğmuştur. Model olarak tanınan Tuğba Altıntop, müzik ve televizyon piyasasında da başarılı işlere imza atmıştır. Müzik ve sinema hayatında çok fazla çalışması olmasa da Tuğba Altıntop, başarılı isimlerle bir araya gelerek çalışmalar yapmıştır.

Müzik ve televizyon hayatının yanı sıra modelliğiyle ünlü olan ve Miss Turkey güzellik yarışmasında da birinci olan Tuğba Altıntop, hâlâ kitleler tarafından sevilmekte ve takip edilmektedir. Rafet El Roman’la olan ilişkisiyle gündeme gelen ve evliliğinden iki çocuğu olan sanatçı, magazin dünyasında sonlanan ilişkisiyle sıkça gündeme gelen bir isimdir. En son 2011 yılında pop sanatçısı olan Levent Dörter ile birliktelik yaşadığı bilinmektedir. Fakat şu an evli olmamakla birlikte özel hayatıyla ilgili bir bilgi de yer almamaktadır.

 

Eğitimi ve Müzik Kariyeri

15 Aralık 1976’da Adana’da doğan Tuğba Altıntop, lise eğitiminden sonra grafikerlik eğitimi almıştır. İnsanlar tarafından bilinmeye 1996 senesinde Miss Turkey güzeli seçilerek başlamıştır. Yapmış olduğu modellik dışında bazı filmlerde rol oynamış ve birtakım müzik çalışmaları olmuştur.

Tuğba Altıntop, müzik kariyerine ilk olarak 2007 yılında ‘Sana Söylüyorum’ albümüyle adım atmıştır. Albümde birbirinden başarılı isimlerin besteleri yer almaktadır. Bu isimlerden birkaçı Murat Güneş, Güven Baran, Aydın Sarman ve Hüseyin Bitmez’dir. Albümde sanatçının kendi bestesi de yer almaktadır. Ağıt adındaki bu bestesinin müziğini Aydın Sarman üstlenmiştir.

Müzik kariyerinde çok fazla çalışma yapmamış olsa da başarısı ve çalıştığı ünlü isimlerle aklımızda müzik piyasasında da yer edinmeyi başarmıştır.

 

Albüm ve Klip Çalışmaları

Sana Söylüyorum albümünden ‘Urfa Sana Ağlar’ adındaki şarkıya klip çekmiştir. Bu klipten sonra altı yıl gibi bir süreyle müziğe ara verdi. Altı yıl sonra müziğe dönmesi ise 2013 senesinde Yana Yakıla tekli çalışmasıyla oldu. Şarkı tek versiyonla değil, birçok remix çalışmalarıyla da sevenlerine sunuldu ve çok sevildi.

Müziğe döndükten üç yıl sonra ikinci albümü olan La La albümünü sevenleriyle buluşturdu. La La albümünde ise Serdar Ortaç, Ozan Doğulu, Ayşen gibi birbirinden başarılı isimlerle bir araya gelerek çalışmalar yaptı. Tuğba Altıntop, bu albümden ise albümle aynı ada sahip olan La La isimli parçasına klip çekmiştir.

Tuğba Altıntop’un iki tane albüm çalışmasının yanında bir tane de tekli çalışması vardır. Bu tekli çalışma Yana Yakıla adıyla dinleyicilerin beğenisine sunulmuştur.

 

Televizyon Hayatı

Tuğba Altıntop’un televizyon hayatına ilk adımı 1995 yılında oynadığı Zampara Seyfettin adındaki komedi filmiyle olmuştur. Bu filmde Çiğdem rolüyle karşımıza çıkmıştır.

Tuğba Altıntop, film haricinde iki tane de televizyon dizisinde yer almıştır. İki dizide de aynı yıl içerisinde, yani 2004’te, rol oynamıştır. Bu diziler Fırtına Hayatlar ve Bizim Karakol’dur. Tuğba Altıntop, Bizim Karakol dizisinde İsmet; Fırtına Hayatlar dizisinde de Ayşe rolüyle sevenlerinin karşısına çıkmıştır.

Tuğba Altıntop, dizilerde rol oynadığı 2004 yılında sadece dizi oyunculuğuyla sınırlı kalmayıp Ünlüler Çiftliği yarışmasında da televizyon hayatını sürdürmüştür.

 

Özel Hayatı

Miss Turkey güzeli seçildiği yıl, yani 1996 yılında, Rafet El Roman ile evlenmiştir. 2003 yılında sonlanan bu evlilikten Su Elnur ve Şevval Su adında iki çocukları olmuştur. Rafet El Roman’la olan evliliğinin sonlanmasının sebebi Rafet El Roman’ın, Tuğba Altıntop’u aldatması olarak bilinmektedir. Tuğba Altıntop, bu konuyla gündeme gelen bir isimdir. 7 yıllık bir evlilikten sonra Tuğba Altıntop, 2011 yılında başarılı pop müzik sanatçısı Levent Dörter ile olan ilişkisiyle gündeme geldi. Sanatçının şu an evli olmadığı biliniyor.

Tuğba Altıntop Hakkında