Tarık Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Sanatçı Tarık 1964 yılında İstanbul'da dünyaya gelmiştir. İlk ve orta öğrenimini başarılı bir şekilde tamamlayan sanatçı, lise yıllarında müzik yarışmalarına katılmış ve birinci olmuştur. Yarışmanın sonunda birçok ödül almış ve her daim müziğe karşı olan ilgisi artmıştır. 1974 yılına geldiğinde belediyeler tarafından gerçekleştirilen" İstanbul Belediye Konservatuarı" bölümüne kayıt olmuş ve yine başarılar elde etmiştir. Üniversite yıllarında Devlet Konservatuarı bölümünü kazanmış ganosu yüksek  ortalama ile mezun olmuştur. 9 yıllık müzik hayatı boyunca birçok müzik aletini çalmış çevresi tarafından beğenilmiştir. Piyano, çello, enstrüman alanında eğitimler almıştır. Müzik alanındaki tüm eğitimlerini tamamladıktan sonra belgesini almaya hak kazanmıştır. Günümüzde müzik çalışmalarına azimle devam ediyor.

 

Sanatçı Tarık Kendisini Nasıl Geliştirmiştir?

Çocukluk ve gençlik yıllarından itibaren müziğe karşı ilgisi her daim artmış ve bu yolda çeşitli çalışmalar yapmıştır. Solfej çalışmaları öğretmenleri tarafından beğenilmiş ve şan dersleri almıştır. Okul eğitimini sürdürürken 1981 yılında kendi döneminin önemli orkestralarından, "Nolan Topkapı" orkestrasından teklifler almıştır. Aldığı teklifler kendisi için de  uygun olduğu için çok geçmeden Topkapı Orkestrasında çalışmaya başlamıştır. Arkadaşları ile ilk grubunu 1985 yılında oluşturmuştur. Grupta; Gürol Ağırbaş, Erkan Oğur, Tarık Sezer, Tarık Endersoyye ile  1985 -1989 yıllarında  çalışmalar yapmışlardır. Zülfü Livaneli ile birlikte sahne performansında yer almış ve albümlerimin aranjörlüğünü ve direktörlüğünü başarılı bir şekilde üstlenmiştir.

 

Tarık Ne Tür Çalışmalar Yapmıştır?

Sanatçı Tarık, 1990 ve 1991 yılları arasında askerlik görevini tamamlamıştır. Askerlik görevinin bitişinin ardından usta sanatçı Leman Sam ile bir araya gelerek yaklaşık 4 yıl boyunca çalışmalar yapmışlardır. 1994 yılında ise Sertap Erener ile çalışmaya başlamıştır. Aynı yıllar içerisinde Yıldız Tilbe'nin "Delikanlım " şarkısı, Gökhan Kırdar  "Yerine Sevemem" albümleri müzik yaşamında önemli bir yere sahiptir. Bu müziklerin aranjörlüğünü yaparken aynı anda direktörlüğünü de yapmıştır. 1995 yıllarından beri Kenan Doğulu ile birlikte gerek stüdyo gerek sahnesel çalışmalara katılmışlardır. Sanatçı Kenan Doğulu'ya müzik direktör, aranjör olarak eşlik etmeyi başarmıştır. Sanatçı Tarık 1997 yılına geldiğinde çalışmalarını arttırmıştır.

 

Müzik Tarzı Nasıldır?

2007 yılından itibaren birçok albümü ortaya çıkarmış ve kendi mizacını yaratmayı başarmıştır. Müzik tarzı halk tarafından beğenilmiş ve büyük ilgi toplamıştır. Kendi başarısının farkında olan sanatçı albümler çıkarmış kendinde çalışma azmi bulmuştur.  "Bir Şarkısın Sen Söylemek Lazım ,Popstar "şarkı şeklinde sıralanabilir. Ajda Pekkan ile  bir araya gelerek müzik çalışmalarını ve albümlerini yürütmüştür. Orkestraların müzik direktörlüğü ile ilgilendiği için birçok sanatçı tarafından takdir edilmiştir. Acun Ilıcalı'nın üstlendiği "Yok Böyle Dans" yarışmasının direktörlüğünü yapmıştır. 30 Ekim 2010 ve 16 Ekim'in 2011 tarihleri arasında Acun Ilıca'nın diğer programlarında da yer almıştır. Programın sunuculuğu Acun Ilıcalı tarafından yürütülmüştür.

 

Birlikte Çalışma Yaptığı Sanatçılar 


Acun Ilıcalı ile birlikte yaklaşık 6 sezonluk bir çalışmayı yürütmüşlerdir. Sanatçının 40 yıllık bilgi birikimi halkı tarafından biliniyor ve gelecek kuşaklara aktarılıyor.2016 yıllarında sanatçı Tarık Akademiyi kurmuştur. Birçok sanatçı kendisine destek olmuş ve bu sayede yolunda daha hızlı bir şekilde ilerlemiştir. Kendisine destek olan sanatçılar; Seyyal Taner, İlhan Şeşen, İlhan İrem, Yıldız Tilbe, Burak Kurt, Murat Boz, Mustafa Ceceli, Grup Gündoğarken, İlhan Şeşen, Leman Sam gibi ünlü isimlerdir. Aynı zamanda İzel Çeliköz, Ayşegül Aldinç, Sertap Erener, Ajda Pekkan, Kenan Doğulu, MFÖ, Sezen Aksu, Fatih Erkoç, Zülfü Livaneli, Işın Karaca, Ajda Pekkan, Yaşar Günaçgün, Gökhan Kırdar, Erol Evgin'dir. Sanatçıların ışığında kendisini geliştirmiştir.

Tarık Hakkında