Şimal Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

25 Nisan 1986 Yılında İstanbul'da dünyaya gelen müzik yıldızı Şimal Boğa burcu özelliklerine sahip bir sanatçıdır. Kendinde en sevdiği huyu anaç bir yapıda olmasıdır. Ancak buna karşılık en sevmediği huyu ise bir anda gergin bir ruh haline dönebilmesidir. Çıkış albümü olan Başlangıç Şimal'in uzun uğraşlar sonucunda hazırlandı ve müzikseverlerin beğenisine sunuldu. Genç şarkıcı kısa sürede başarıyı yakaladı. 

 

400'ü Aşan Şarkı Furyası

Çocukluk yaşlarından bugüne müziğe tutkusu olan sanatçının tam olarak 400 adet söz ve beste birikimi bulunuyor. Genç müzisyen Şimal'in Güler Yüzlü ULS üretim etiketi bulunan single çalışması 18 Temmuz 2012 tarihinde müzik marketlerdeki yerini aldı ve albüm büyük yankı uyandırdı. Ailesi ile birlikte yaşayan Şimal'in müziğe verdiği önemli konulardan biri ara vermeden beste yapmasıdır. 400 ü aşan beste furyasına sahip olan ünlü müzisyen her yaştan müzikseverin dikkatini çekiyor. 

 

Farklı Single Çalışmaları

Sanatçı müzik dünyasında farklı çalışmalarla dikkat çekiyor. ‘Ferman’ ismi verilen single’ıyla bir anda ilgi odağı olan Şimal, kısa bir sürede top listelerine girdi ve dijital ortam ve sosyal medya platformlarında tıklanma rekoru kırdı. 7 senedir sahne ortamında bulunan genç şarkıcı onlarca kişiye sesleniyor. Güzelliğiyle beğeni toplayan Şimal; Ferman isimli albümünde çok heyecanlandığını kişisel hesabından sevenleriyle paylaştı. Üniversite olarak turizm ve otelcilik okumuştur.

 

İlk Albüm Çalışması

Başlangıç şarkısı ile 2012 yılında çıkış yapmıştır ve şarkının da sözlerini kendisi yazmıştır. Müziği ve aranjmanı da kendisine ait olan şarkı müzik piyasalarında hit olarak dinleniyor. Taşkın Sabah ve Emre Kınay gibi ünlülerle çalışmalar yapan şarkıcının 400 ü geçen bestesi bulunuyor.

Guru Bela, Ağla Ağla ve Gelgit Aklım adı altında 3 adet single çalışması da geçen yıllarda piyasaya çıkmıştır. Gerçek ismi Şimal Gülen olan sanatçı, müzik dünyasında Şimal ismini kullanıyor. İlk klibini Şimal Yıldızı adlı şarkısına çeken sanatçı, izleyicilerin beğenisine sundu. Birçok televizyon programına katılan Şimal renkli sohbeti ve dinleyenleri eğlendiren şarkılarıyla beğeni topluyor. Sibel Can ve Sıla'ya olan benzerliği dikkatlerden kaçmayan Şimal'in; küçük yaşlarda da şarkı söylediği müziğe adeta âşık olduğu söyleniyor.

 

Şimal Kişilik Özellikleri

Ailesi ve yakın akrabalarının da desteğiyle beste çalışmaları yapan Şimal bir anda ani tepkiler verebilen kişiliğe sahiptir. Klip kostümleri için kesinlikle; ünlü modacı Emel Acar'ı tercih ediyor. İlk çıkardığı şarkı Başlangıç için tam 18 saatlik bir çalışma yaptı ve müzik marketlerdeki yerini aldı.

Başarılı ve müzik piyasalarını alt üst eden yorumu ve besteci kimliğiyle adından söz ettirdi. İstanbul doğumlu olan sanatçı İzmir'de çocukluğunu geçirdi. İzmir Dokuz Eylül üniversitesi müzik bölümünü başarıyla bitiren Şimal'in üç kardeşi var.  

Eskişehir’de her hafta sonu müzikseverlerle buluşan Şimal; saygın bir kişiliğe sahipTİR. İstanbul, İzmir ve farklı şehirlerde de konserleri devam ediyor. Repertuarında pop müziğin yanı sıra Türk sanat müziği, Türk Halk müziği yer alıyor. Facebook, instagram ve twitter üzerinden sanatçıya ulaşılıyor. Şimal'in kendisine ait söz ve bestelerden oluşan bir albüm çalışması yapacağı ancak bunun için biraz zaman gerektiği konusunda bilgiler mevcut. Müzik tutkunlarının beğenisini toplayan Şimal; ailesinin ve sevenlerinin desteğiyle müzik dünyasına adım attı. Sesiyle ve doğal güzelliğiyle dikkat çeken şarkıcı; müzik konusunda sürprizler yaparak ilerleyeceğini söylüyor. Genç yaşta olan şarkıcı; müziğe olan tutkusu ve yeteneğiyle her yaştan insanın beğenisini kazanmış durumda. Güçlü yorumu sayesinde müzikseverlerin dikkatini önemli ölçüde çekmeyi başarıyor. 

Şimal Hakkında