Pau Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Pau,  gerçek adı Ayhan Ulu olan sosyal medya fenomeni,  kadın haklarını, sokak çocuklarını  koruyan, yardım sever ve hayvan sever, duyarlı ve saygın bir kişiliğe sahiptir. Ülke genelinde çok sevilen bu sanatçı ruhlu Ayhan Ulu, 1 Mart 1990 yılında İzmir'in Bornova ilçesinde hayata gözlerini açtı.

Aslen Karslı olan sevilen sanatçı Pau'nun, Azeri Türklerinden olduğu  söylenmektedir. Son zamanlarda popüler olan şarkıcılardan olan Pau, 2014 ten beri müzikle uğraşsa da ciddi anlamda herhangi bir albüm çıkarmamıştır. Yeni yeni tanınmaya başlayan bir sanatçıdır. Ayhan Ulu'nun biri kız, biri erkek olmak üzere iki kardeşi vardır.

Üç kardeşten oluşan bir aileye sahiptir. Müziğe olan ilgisi küçük yaşlardan beri olan Ayhan Ulu ilk olarak doğup büyüdüğü İzmir de sahneye çıkmaya başladı. Gece kulübü, bar, eğlence mekânları ve arkadaş grupları gibi özel mekânlarda sahneye çıkmaya başlayan Pau, kısa sürede milyonlarca kişinin beğenisini alan biri haline geldi. Sevilen sanatçı Pau, söylediği şarkıları ve videolarını YouTube'a yükleyerek Kendi adından söz ettirmeyi başladı. 

 

Pau'nun Müzik Çalışmaları

Pau, ilk olarak İzmir’de bazı sahne almaya  başladı, ardından da seslendirdiği şarkıları YouTube'a yükleyerek milyonlarca insanın beğenisini kazanmıştır. Başarılı şarkıcı çıkış parçası olan Sebestian adlı parçasını, 2014 yılında yayınlayıp binlerce beğeni toplamıştır. Sebestian adlı şarkıdan sonra Pau, Ego ve Elemtere fiş adlı şarkılarını piyasaya sundu. Bu iki şarkıda Sebestian parçası gibi çok fazla beğeni aldı. Ünlü şarkıcı profesyonel anlamdaki ilk şarkıları bunlardır. Sevilen sanatçı Pau, 2019 yılının Aralık ayında ise Uyku adlı bir parça daha çıkardı. Bu parça da büyük ses getirdi. 

Pau 2014 yılında roman havası ile söylediği Hastake adlı parçasıyla müziğe farklı bir yorum getirdi. Her kesimden insana hitap eden Pau bu düğün havası tarzındaki şarkısıyla İzmirlilerin sevgisini kazandı. Ve düğün organizasyonlarında tercih edilen ilk kişilerden biri oldu. 2014 yılında söz müziği kendisine ait olan Yektane adlı parçasını piyasaya sundu. Bu şarkıya birde  klip çeken Pau, yine çok dinlenen isimler arasına girmeyi başardı. Bir diğer şarkısı olan Alaçatı Çeşme adlı parçası, söz müziği kendisine ait iken, rap sözleriyle Taylan Kaya eşlik etti.

 

Söz Yazarlığında Başarısı

Başarılı Sanatçının bir diğer şarkısı olan Ego adlı parçasının söz müzik Pau’ya aittir. Ego şarkısının aranjörlüğünü ise Çılgın Cemal yapmıştır. 2018'de söz müziği yine kendisine ait olan Gölcük Kırmızı Mavi adlı şarkısıyla sosyal medyayı salladı. 2018 yılında Ergün Altan ile beraber çıkardıkları Sinsirella adlı şarkı da büyük Yankı uyandırdı. Tiryaki adlı şarkının aranjörlüğünü Erkan Hızır bozan yapmıştır. 2019 yılında ise bombardıman adlı şarkısı ile yine ortalığı yıkan Pau, şarkının söz ve beste müziğini kendisi yaptı. Şarkının klip ve aranjörlüğünü ise Çılgın Cemal üstlendi. Canım kendim adlı şarkısını da Davut Kanlı ile beraber çıkartıp düzenlemesini kendisi yaptı. Mehmet Tinselin aranjörlüğünü de çıkarılan Canım Kendim adlı şarkıya klip çekti. Bu klip çok dinlenen şarkılardan biri haline geldi.

 

Pau En Sevilen Şarkıları

Pau’nun diğer şarkıları şöyledir, Akustik şarkılar, Gülü Soldurmam, Beyaz ve Sen, Yektan Müptezel ve Akustik teaser adlı çalışmalarıdır. Bu çalışmaların yanı sıra 2019'da Uyku adlı şarkısıyla milyonların kalbine girmeyi başardı. 2020 yılına ise bomba gibi giren başarılı sanatçı, 4 ay içerisinde 4 tane şarkı seslendirip bir de klip yayınladı. Bunlar Ver yansın, Derdim olsun, Ne yana yıkılayım ve son olarak Sensin Doktorum adlı şarkılarıyla binlerce beğeni aldı. Pau'nun şarkılarının hemen hemen hepsi kendi bestesidir.

Pau Hakkında