Onur Akın Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Türk halk müziğinin en sevilen ve en güçlü seslerinden biri olan Onur Akın Bitlisli bir memur babanın en küçük çocuğudur. Babası öğretmenlik mesleğini icra ederken annesi ev hanımıdır. Daha yeni dünyaya geldiğinde babasının tayini İstanbul'a çıkmıştır. Yani Onur Akın neredeyse tüm çocukluğunu İstanbul da geçirmiştir. İlkokul ve ortaokulu İstanbul Paşabahçe’de okumuştur. Liseyi de yine İstanbul Paşabahçe’de Ferit İnal lisesinde okudu. Lise bitince de üniversitesi eğimini de İstanbul'da tamamladı. İstanbul üniversitesi iletişim fakültesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. Eğitimine büyük önem veren onur Onur Akın bir yandan okuluna devam ederken bir yandan da müzikle uğraşarak kendisini daha iyi bir yere getirmeye uğraşmıştır.
 

Müzikle İlk Tanışması
 

Onur Akın'ın müziğe kabiliyeti aileden gelmektedir. Ailede olan bu ilgi ona da sirayet etmiştir. Özellikle babasının ve abisinin ona olan katkıları yadsınamaz. Ailesinden aldığı bu destekle kendisi de müzikle ilgilenmiş ve kendisini geliştirerek günümüzde sevilen bir halk sanatçısı olmuştur. Kurduğu gruplarla beraber müziğini icra etmeye başlamıştır. Daha sonra kurduğu gruptan ayrılarak yoluna tek başına devam etmiştir. Özgün bir ses olan Onur Akın tarzıyla kısa sürede etrafında birçok insan toplamıştır. Zaten halk müziği seslendirdiği için halkın isteklerinin, duygularının sesi olmuştur. Kendi yöresi ve birçok yöre insanının duygularına tercüman olmuştur. Bu da onun sevilmesini sağlamıştır.
 

Onur Akın Müzik Tarzı
 

Doğu kökenli bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Onur Akın'ın söylem tarzına bakacak olursak özgün bir yapıya sahip. Müziklerine baktığımızda  doğu batı karışımı olduğunu görmekteyiz. Bu iki kesimi kendisine has üslubuyla harmanlayarak ortaya çıkarmıştır. Onur Akın'ın başarılı müzikleri sanat dünyasını da etkilemiştir. Birçok ünlü sanatçı örneğin Müslüm Gürses, Haluk Levent gibi güçlü seslerde onun şarkılarını yeniden söylemişlerdir. Bu durum Onur Akın'ın ne kadar başarılı ne kadar güçlü bir ses olduğunu ve yine etrafındaki insanları ne derece etkilediğini bize göstermektedir. Bizde toplum olarak her zaman böyle değerli insanlara sahip çıkmalıyız ve bu insanları desteklemeliyiz. Çünkü bir Onur Akın daha yok.
 

Eserleri: Onur Akın ilk defa sevenleriyle 1989 da buluştu. Daha sonra birçok eser yorumladı. Eserleri sırasıyla seni İstanbul yapmalı, Nereye Ey Güzel İnsanlar, Aşk Bize Küstü, Asi Ve Mavi, Ey Hayat, Seni Aşka Yazmalı, Memleket İsterim, Yüreklere Yazılanlar, Mor Bir Hüzün, Gaybana Geceler şeklinde devam etti. Yazılan bu şarkılar milyonlarca kez insanlar tarafından dinlendi. Özellikle de seviyorum seni ekmeği suya banıp yer gibi şarkısı birçok kişi tarafından ezberlendi. Yağmur yürekli şarkısı ise birçoğumuzu dinlerken başka yerlere götürmüştür. Öyle ki Onur Akın çoğu zaman duygularımıza, söyleyemediklerimize tercüman olmuştur. Hepimiz onu dinlerken kendimizden bir şeyler bulmuşuzdur. Ve hala da yeni nesil gençler tarafından da dinlenmektedir.
 

Onur Akın şu an yine müzikle uğraşmaya devam etmektedir. 52 yaşında  olan sanatçı ressam Sevim Akın ile evlidir. Bu evlilikten bir kızları dünyaya gelmiştir. İsmi ise Eylül Türkü' dür. Kendisine ait Eylül müzik şirketini kurmuştur. Bestelediği albümlerini de buradan çıkarmaktadır. Müzik dünyasına önemli katkıları olan sanatçının hem yurt içinde hem yurt dışında sürekli konserleri olmaktadır. Sevenleri ile bir araya gelen sanatçının müzik çalışmaları da hız kesmeden devam etmektedir. Yaptığı çalışmalar sayesinde önemli ödüllerde almıştır. Değerli sanatçı partilere de müzikler hazırlayarak destek olmuştur. Bu yönüyle de birçok kesimin takdirini kazanmıştır. Kendisi Türkiye' de olduğu gibi yurtdışında da sevilen bir sestir.