Nesrin Kopuz Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Nesrin Kopuz

Aslen Rizeli olan Nesrin Kopuz bu şehirde doğmuş ve büyümüştür. 1991 yılında Rize’de doğmuş ilk ve ortaokul eğitimini memleketi olan Rize’de tamamlamıştır. İlkokul eğitimini Kurtuluş İlköğretim Okulunda tamamlamış ve Rize Ticaret Meslek Lisesi’nden mezun olmuştur. Buradan sonra Rize Üniversitesi’nde Bilgisayar Programcılığı eğitimine devam etmiştir. Oldukça mutlu olan ve rahat bir hayatı olan Nesrin Kopuz öğrencilik yıllarını başarı ile bitirmiş ve üniversite eğitimini Bilgisayar Programcılığı alanında tamamlamıştır. Hayatın ne getireceğini bilemediği için okulunu bitirdikten sonra oldukça farklı işler ile uğraşmaktan keyif almıştır. Bilgisayar eğitimini bitirdikten sonra bu meslekte devam etmeyen Kopuz, çok farklı dallarda çalışmalar gerçekleştirmiş ve mesleklerde rol almıştır.
 

Amatör Fotoğrafçılık Yaptığı Dönemler

Nesrin Kopuz sosyal hayatında amatör fotoğrafçılık ile uğraşmaktadır. Uzun bir süre yaptığı bu fotoğrafçılık onun bir tutkusu haline gelmiştir. Birçok proje için çağrılan Nesrin Kopuz ve arkadaşları amatör kamera ile birçok farklı fotoğrafı deneyimleme şansına sahip olmuştur. Müzik dinle meyi ve şarkı söylemeyi küçük yaşlardan itibaren çok sevdiğini her fırsatta dile getirmiş ve her çalışmalarında söylediği şarkılar ile akıllarda kalmayı başarmıştır.
 

Stajyerlik Dönemlerinde Söyledikleri Şarkılar

Nesrin Kopuz henüz üniversite öğrencisi iken gittiği staj sırasında söylediği şarkılar ile herkesin dikkatini çekmeyi başarmıştır. İşyeri çalışanları tarafından her gün şarkı söylemesi istenen Nesrin, o dönemde sesinin güçlü olduğunun farkında olarak istekleri geri çevirmemmiş ve işyerinde her gün farklı şarkılar söyleyerek deneyimlerini artırmıştır. Genelde Karadeniz türküleri seslendirmeyi çok sevdiğinden dolayı söylediği hemen hemen her şarkısı Karadeniz yöresine aittir. Tam bir Karadenizli olan Nesrin hala Rize’de yaşamına devam etmektedir.
 

Arkadaşına Verdiği Söz İle Adından Söz Ettirmeyi Başardı

Nesrin Kopuz o dönemde yaptığı amatör fotoğrafçılık işi sırasında beraber çalıştığı arkadaşını kanserden dolayı kaybetmiştir. Büyük bir üzüntü yaşadıktan sonra hayatına devam eden Nesrin, arkadaşına verdiği sözü yerine getirmek için şarkı söylemeye devam etmiştir. Arkadaşı hayattayken ikisinin çok sevdiği bir şarkıyı bir gün canlı olarak Türkiye televizyonlarında söyleyeceğine söz veren Nesrin, arkadaşı hayattayken bunu yağamasa da bir gün yapacağına dair söz vermiştir ve bunun için bir ses yarışmasına katılmıştır.
 

Rising Star İle Başlayan Müzik Yolculuğu

Rising Star’a başvurarak arkadaşına verdiği sözü yerine getirmek için sahneye çıkan Nesrin herkesten büyük beğeni kazanmış ve jüriyi oldukça etkilemeyi başarmıştır. Oldukça duygulu şekilde gerçekleştirdiği performans stüdyo tarafından çok beğenilmiş ve tur atlamasına imkân tanımıştır. Yarışma süresi boyunca söylediği her şarkı ile adından söz ettirmeyi başararak geleceğe dair sağlam adımlar atacağının sinyallerini vermiştir. Yarışma boyunca birçok çalışma teklifi alan Nesrin yarışmadan ayrıldıktan sonra da müzik ile yolculuğuna devam etmek istediğini belirtmiştir.
 

Rize’de Kültürel Aktivite Performansları

Hayatı boyunca sesine güvenen ve gücünün farkında olan Nesrin çok istemesine rağmen Konservatuvar için kayıt yaptıramadığını belirtmiştir. Müzik eğitimi almak istediğini dile getirerek imkanları olmadığı için amatör olarak şarkı söylemeyi tercih etmiştir. Rize’de düzenlenen birçok kültürel faaliyet için davet almış ve buralarda sahne alarak sahne deneyimlerine başlamıştır. Rize genelinde yerel anlamda katıldığı birçok program bulunmaktadır.
 

Nesrin Kopuz’un Çıkardığı Karadeniz Albümü

Yarışmadan başarı ile ayrılan Nesrin Kopuz devamında bir albüm çıkartarak hayallerini gerçeğe dönüştürmüştür.  10 şarkılık albümde; Korkarum, Sevme, Ciğerim Yanıyor, Ağla Yürek, Vazgeçtim, Hani Sevduğum Hani, Dua, Allahum al Canumi gibi Karadeniz’in ses getiren şarkıları yer almaktadır. Kendine özgü sesi ile dikkat çeken Nesrin Kopuz müzik hayatında emin adımlar ile yoluna devam etmektedir.

Nesrin Kopuz Hakkında