Nazlı Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Nazlı Mengi 20 Şubat 1889 tarihinde dünyaya geldi. İngiltere'nin Manchester şehrinde dünyaya gelen Nazlı Mengi, hem şarkıcı, hem sunucu ve hem de köşe yazarıdır. Ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'daki Saint Michel Fransız Lisesi'nde okudu. Üniversite eğitimini, İstanbul Bilgi Üniversitesi Finans bölümünden mezun olarak bitirdi. Müzik hayatına Kiss FM de DJ'lik yaparak çalışmaya başladı. Daha sonra çeşitli TV kanallarında spikerlik ve sunuculuk yapmaya başladı. 

Halk TV' de yayınlanan Her Açıdan adlı siyaset programının editörlüğünü yaptı. Yine aynı programının muhabirliğini de üstlendi. Star Tv de çalıştı.  Can ve Arsen Gürzap diksiyon ve spikerlik okulu bitirdi. Ardından Kral TV de yayınlanan D Spor adlı programın spikerliği ve editörlüğünü yaptı. Çeşitli organizasyonlarda sunuculuk yapan ünlü sunucu, 2009 tarihinde Milliyet Cadde' de köşe yazarlığı yapmaya başladı.

 

 Nazlı  Mengi'nin Müzik Kariyeri

 Nazlı Mengi 15 Haziran 2009 tarihinde Beni Yazın adlı ilk stüdyo albümü çalışması Avrupa Müzik tarafından yayınlandı. Albümde yer alan Beni Yazın, Kimi seviyor, Görmelisin ve Beni sevme adlı şarkılarına video klip çekti. 2010 tarihinde ise Volga Tamöz'in Forget adlı single şarkısını seslendirdi. Bu şarkı için çekilen video klipte de yer aldı. 24 Mart 1011 tarihinde Rest adlı single çalışmasını Avrupa müzikten yayınlandı. Rest'in söz ve bestesi Volga Tamöz' e aittir.

13 Haziran 2011 tarihinde ise 38 Altın Kelebek ödüllerindeki en iyi çıkış yapan solist kategorisinde Nil Özalp, Can Bonomo ve Berkay ile birlikte ödülü kazanan  isimlerin arasında girmeyi başardı. 2012 tarihinde yaz rekorts yayımlanan saygı duruşu adlı single çalışmasını tamamladı. Bu single çalışmasının şarkının söz ve müziği Güven Baran'a ait iken, düzenlemesi ise Emrah Karaduman yaptı.

 

Sanatçının Son Dönemdeki Başarılı Çalışmaları

 17 Mayıs 2013 tarihinde ise Saygı Duruşu adlı çalışmasını Yazz Records yayınlandı. Daha sonra söz ve müziği Barış Manço'ya ait olan, Can Bedenden Çıkmayınca adlı single söz ve müziğini Barış Manço ya ait olan ve ilk olarak Barış Manço'nun 1989 çıkışlı Darısı Başınıza adlı albümünde yer alan Erdem Kınay tarafından düzenlenmiş sürümü yer aldı. 2014 tarihinde ise DJ Cemre Burak ile Aradın mı? adlı ortak bir single çalışması yaptı.

Söz ve müziği Serdar ortaç'a ait iken, düzenlemesi Erdem Kınay tarafından yapılmıştır. 10 Haziran 2015 tarihinde ise Aşk Bile adlı single çalışmasını Star Odası Prodüction etiketiyle piyasaya sundu. Söz müziği yine Serdar ortaç'a ait olan single çalışmasının düzenlemesini de Erdem Kınay yaptı. Ve ardından Ossi müzik tarafından piyasaya sürüldü.

2016 yılında DMC tarafından yayınlanan Açık Ara adlı single çalışmasını piyasaya sundu. Bu çalışma Ayşen tarafından yazılırken, müziği ise Kemal Şimşekya tarafından bestelendi. 2017 de Hay Şansıma adlı single çalışmasını çıkarttı. Söz ve bestesi Sinan akçıl'a ait olan bu parçanın düzenlemesi ise Okan Akkaya DMC etiketiyle satışa sundu.

 

Nazlı'nın Single Çalışmaları 

 Nazlı 2009'da Yazın beni yazın adlı ilk stüdyo albümünü Avrupa müzik etiketiyle piyasaya sundu. 2011 tarihinde yine Avrupa Müzik tarafından Rest çalışmasını yazarken, 2011 yılında Saygı Duruşu adlı single'si Yazz Recorts tarafından yayımlandı. 2013 yılında ise yine Yazz Recorts tarafından, Can Bedenden Çıkmayınca adlı çalışması, 2014 yılında DJ Cemre Burak ile beraber Aradın mı? Adlı çalışmasını Ossi müzik tarafından piyasaya sundu. 2015 yılında Aşk Bile adlı çalışmasının sunarken, 2016 yılında ise DMC tarafından Açık Ara adlı single çalışmasını yazdı. Son olarak 2017'de DMC tarafından Hay Şansıma adlı single çalışmasını piyasaya sundu.

Nazlı Hakkında