Model Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

"A Due Carmen" adıyla 2005 yılında kurulan müzik gurubu 2008 yılında Model adını almıştır. İzmir'de kurulan, 2005-2016 yılları arasında aktif olan alternatif Rock, Pop Rock, Rock, Pop gurubudur. 2009 yılında Sony Music; 2011-2016 yılları arasında GNL/ DMC Entertainment müzik şirketleri ile çalışmıştır. Gurubun resmî web sitesi adresinde birçok paylaşım yapılmaktadır.
 

Kuruluşu
 

Gurup; 2005 yılında gitarist Okan Işık, Davul perküsyon Aşkın Çolak, Bas Gitar Can Temiz tarafından kuruldu. 2007 yılında guruna solist olarak Fatma Turgut ve gitarist olarak Serkan Gürüzümcü katıldı ve gurubun adı 'Model' olarak değiştirildi. Gurubun ilk albümlerinin adı 'Perili Sirk'tir. GNL Entertainment aracılığıyla 2009 yılında albüm  piyasaya sürüldü. Albümde 'Olmaz' isimli şarkı dikkat çekmiştir. Ayrıca Levent Yüksel ile de 'Bir Varmış Bir Yokmuş' düeti bulunur.
 

Gurubun İlk Yılları
 

Model grubu albüm ve sahne çalışmaları dışında şirketler için müzikler da üretmiştir. Marka Konferansı için 1 adet jingle, 1 adet intro ve 10. Yıl Marşı bestelemiştir. 2009 ve 2010 yıllarında konferansın müzik koordinatörlüğünü yapmıştır. 2010’da Efes Pilsen'in Düzenlediği 'Sokakta Hayat Var' projesinde grup yer aldı. Model grubu aynı yıl  25 Eylül’de Antalya Efes Pilsen One Love Festivali'nde yer aldılar.
 

İkinci Albüm; Diğer Masallar
 

İkinci albümü 'Masallar' 2011 yılının şubat ayında, Demir Demirkan prodüktörlüğünde çıktı. Aynı zamanda Model gurubu bu yıllarda AFM, Algida, Sinpaş, Herbalife gibi markalara jingle çalışmaları hazırladı. "Buzdan Şato", "Pembe Mezarlık", "Değmesin Ellerimiz" ve "Bir Melek Vardı" gibi Diğer Masallar albümünde yer alan şarkılar büyük bir beğeni toplamıştır. 2012 yılında Aşkın Çolak;  Model  Müzik Gurubundan ayrılmıştır. Onun yerine guruptaki isimlerin de geçmiş yıllardan arkadaşları olan Kerem Sedef geldi. Bu isim, eskiden arkadaşları olduğu için  Model gurubunun müzik tarzına kısa sürede uyum sağladı.  Üçüncü albüm çalışmalarına başlandı.
 

Üçüncü albüm; Levla'nın Hikâyesi
 

2013 yılında Kasım’da  Levla'nın Hikâyesi adlı albümler çıkarıldı. GNL Entertainment etiketiyle albüm çıkmıştır. Model gurubu bu albümde her zamanki tarzlarının dışına çıkarak farkındalık yaratmaya çalışmıştır.  Gurup; yaratmak istedikleri farklı konsepti, yasın beş evresi, yas sonrası kişinin kendi iç hesaplaşması, insan ilişkileri şarkılardaki sözlerde aktarmaya çalıştı. Diğer Masallar albümünde de yapımcılığını yapan Demir Demirkan; Levla’nın Hikâyesi albümünün de prodüktörlüğünü yapmıştır.
 

 İstanbul Live, Jolly Joker, Bronx Pi sahnesi gibi çeşitli festivallerde de yer almıştır.
 

Gurubun Dağılması
 

Model Gurubu; 26 Eylül 2016 tarihinde dağılma kararı aldı. 27 Aralık 2016'da Model gurubunun solisti olan Fatma Turgut kendi sosyal medya hesaplarında Model gurubundan ayrıldığını duyurdu. Daha sonraki süreçte ise Model Gurubu bu durumu kendi resmi sosyal medya hesaplarından Can Temiz ve Okan Işık da bu haberi doğruladı.
 

Gurubun Aldığı Ödüller
 

2007
 

12. Tuborg Roxy Müzik Günleri’ne Billboard Özel Ödülü

Nokia Super Sound' 07, "Arkadaşınla En İyi Giden Şarkı" 2011 Birincilik Ödülü

Digital Age Awards / Sokakta Hayat Var adlı şarkı ile En Yaratıcı Müzik/Ses Tasarımı Birincilik Ödülü (Ödül C-Section ajansına verilmiştir.)
 

2012
 

PAL FM Müzik Ödülleri- En İyi Grup Ödülü

18. Kral Müzik Ödülleri’nde En İyi Grup Ödülü

11. Rotabest Ödülleri- En İyi Grup Ödülü

39. Altın Kelebek Müzik Ödülleri- En İyi Grup Ödülü

24. Kristal Elma Türkiye Reklam Ödülleri ‘nde En İyi -Reklam Müziği ödülü (Kâğıttan Gemilerim)
 

2015
 

42. Altın Kelebek Müzik Ödülleri- En İyi Grup Ödülü

1. Gossip Time Yıl Sonu Ödülleri’nde En İyi Grup Ödülü

Model Hakkında