Kemal Doğulu Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Kemal Doğulu 14 Ekim 1979 yılında Mersin' de dünyaya geldi. Kuaförcü, modacı, stilist, yönetmen, Türk fotoğrafçısı ve aynı zamanda şarkıcı olan Kemal Doğulu, oyuncu Kadir Doğulu'nun kardeşidir. İlkokul ve liseyi Mersin Anadolu Lisesinde bilgisayar bölümünden mezun oldu. Daha sonra, Şanlı Urfa Harran Üniversitesi pazarlama bölümünü kazandı.

İş hayatına ise henüz 12 yaşındayken kuaför çıraklığı olarak, kuzeninin yanında başladı. Daha sonra İstanbul'a gelen Kemal Doğulu, burada kuzeni Zeki Doğulu'nun kuaför dükkânında çalışmaya başladı. Hem saç tasarımları yapan ve hem de makyaj yapmaya başlayan Kemal Doğulu zamanla kendini geliştirdi.

Yaptığı saç tasarımlarını ve makyajların fotoğraf ve videolarını çekmeye başlayıp elle dergisine gönderdi. Makyaj fotoğrafları Ele dergisinde yayınlandıktan sonra çok beğenildi. Bu sayede kariyerinin önü açıldı. Ve birçok ünlü sanatçının imaj danışmanlığını yapmaya başlayan Kemal Doğulu kariyerinin ilk adımlarını atmış oldu.

 

Kemal Doğulu'nun Kariyeri

Kemal Doğulu İstanbul'a geldikten sonra Elle dergisinde yayınlanan makyaj fotoğraflarından sonra sanat camiasında birden tanınan ve merak edilen bir isim oldu. Birçok ünlü sanatçı, imaj danışmanlığı için Kemal Doğuluyu tercih ettiler. Bu sayede kariyerinin ilk basamaklarını atmış oldu.

 Kemal Doğulu ile çalışan sanatçılardan bazıları şunlardır: Hande Yener, Seda Sayan, Sıla Kutsi, Gökhan Özen, Nil Karaibrahimgil ve Demet Akalın gibi isimlerin stil danışmanlığını yaptı. Daha sonra  stil danışmanlığının yanı sıra fotoğraf çekimlerine ve klip yönetmenliğine de başladı. Kemal Doğulu 2014 yılında New York Fashion Week, Bahar Korçan ve Michael Kors defileleri için mankenlerin saç ve makyajlarını yaptı. Daha sonra 2014'te İstanbul Nişantaşı'nda kendisine ait bir kuaför salonu açtı.

 

Kemal Doğulu’nun Yaptığı İşler

2006 yılında Hande Yener ile tanışan Kemal Doğulu, Hande Maxi adlı singelerin fotoğrafçılığını ve İmaj markerliğini yaptı. Hande Yener'in albümlerinde sanat yönetmenliğini, fotoğrafçılığını ve kliplerinin de yönetmeliğini üstlenerek Hande Yener'in yanında yer aldı. Hande Yener'in konserlerinde vokalistlik yapan Kemal Doğulu 2008 yılında ise '1 Yerde' adlı elektronic sountlu maxi single çalışmasını  çıkardı.

2014 yılında ise Kemal Doğulu ve Öykü Sert'in sunuculuğunun yaptığı Furkan Özer ile beraber "Bu Tarz Benim" adlı yarışmada Ivana Sert, Uğurkan Erez ve Nur Yerlitaş ile birlikte jüri üyeliğini  yaptı. 2015 yılında ise yine Acun Ilıcanın kanalı olan TV8' de başlayan Öykü Serter'in sunduğu 2. Sezon Bu Tarz Benim adlı yarışma programında Furkan Özer, Ivana Sert ve Nur Yerlitaş ile birlikte jüri görevine devam etti.

Yine TV8 de Durma dans et adlı dans yarışmasında Tuğba Karaca'nın sunuculuğunu yaptığı programda, Edis Görgülü, Cemre kemer ve Neslihan Önder ile birlikte jüri üyeliğini üstlendi. 2016 tarihinde işte Benim stilim attı yarışmasının 7. sezon bölümünde TV8 ekranlarında tekrar yayınlanan  yarışma programını daha yine  aynı kadro ile juri üyeliği görevine devam etti. Kemal Doğulu, hâlen Tv8 de yayınlanan Doya doya moda adlı yarışma programında Gülşah Saraçoğlu, Öykü Serter ve Uğurkan Ezel ile birlikte yine jüri üyeliğini yapmaya devam etmektedir.

 

Kemal Doğulu'nun Albümleri

Kemal Doğulu'nun ilk albümü, 2008 yılında Bir Yerde adını verdiği elektronic soundlu maxi single adı çalışmasıdır. Daha sonra Kemal Doğulu 2 adı albümünü sevenleriyle paylaştı. 2010 yılında ise Ters Köşe adlı albümünü çıkarırken,  2011'de 4.Kemal ve 2012 yıllarında ise Aşk Kabul Ederse adlı albümlerini piyasaya sundu.  2015’te ise son albümü olan Duygusal adlı albümünü çıkartıp, TV yarışma programlarında jüri üyeliği yapmaya başladı.

Kemal Doğulu Hakkında