İzel Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

İzel

Asıl ismi İzel Çeliköz olan sanatçı 29 Nisan 1969 Yalova doğumludur. İzel, hem 90'lı yılların önemli pop müziği şarkıcılarından birisi hem de bir prodüktör olarak çalıştı. Lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Konservatuvarı'nda kemençe bölümünde tamamladı. Öğrenciyken de korolarda yer aldı ve şarkı söyledi. 1989 yılında Eurovision'da Neco'ya vokalistlik yapanlardan birisiydi. 1991 yılında kendisi de Reyhan Karaca ile birlikte Eurovision'da şarkı söyledi. Maksim gazinosu da İzel'in çalıştığı yerlerden birisidir. Burada hem vokalistlik yaptı hem de kemençe çaldı.
 

İzel’in İlk Çıkış Yılları

İzel ismini daha çok Çelik Erişçi ve Ercan Saatçi ile birlikte kurdukları grupla duyurdu. Daha öğrenciyken Çelik'le beraber bazı yerlerde birlikte şarkı söyleyen sanatçı daha sonra İzel, Çelik ve Ercan grubunda yer aldı. Daha sonra Çelik ayrıldı ve Ercan Saatçi ve İzel Çeliköz başka bir albüm çıkardı. Hem üçlü grup hem de daha sonraki grup uzun süre en çok dinlenen şarkıları seslendirdi. İzel daha sonra o yılların önemli grupların birisi olan ve adından söz ettiren Grup Vitamin'de de yer aldı. 1994 yılında Kuşadası Altın Güvercin Yarışması'nda başka sanatçılarla birlikte seslendirdiği şarkı ile toplu bir şekilde birincilik ödülüne layık görüldü.
 

Solo Albüm

Grup çalışmalarından sonra tek başına da albüm çıkaran sanatçı 1994 yılında çıkardığı albümle çeşitli ödüller aldı. İki yıl aradan sonra tekrar bir albüm çıkardı ve bu albümde yer alan şarkılar da çok uzun bir süre dinlendi. 99 yılında çıkardığı albümü ile de müzik listelerinde yer almayı başaran sanatçı yine pek çok ödül aldı. 2001 yılındaki albümünden sonra ABD'ye taşınmaya karar veren sanatçı oradan ayrılıp Almanya'ya geçti. Bir süre burada kalıp tekrar ülkeye döndükten sonra yine bir albümle sevenlerinin karşısına çıktı. Ayrıca Almanya'da aldığı dans derslerini kendi kliplerin ve konserlerinde uyguladı. Bu dönem adından çok söz ettiremese de daha sonraki albümleri ve birkaç parçası tekrar müzik listelerinde yer aldı. Ancak İzel'in şarkıcılık alanındaki asıl başarıları daha çok 90’lı yıllarda gerçekleşti. Ardından kademeli olarak seslendirme yapmaktan uzaklaştı.
 

Prodüktörlük

Şarkıcılığın yanı sıra prodüktörlük yapmaya başlayan sanatçı birçok albümün yapımcılığını üstlendi. Bunlar arasında Cenk Eren ve Çağrı Müftüoğlu da yer alır. Halen yapımcılığa devam eden sanatçı ayrıca pek çok kez konser de vermiştir. Rumeli Hisarı'nda beş kez sahneye çıkan sanatçının bir filmde rol almışlığı da vardır. Sanatçı dönem dönem müziğe ara verse de tekrar sahneye dönmeyi denemiştir. Uzun süre gözlerden ırak kaldığı dönemler olmasına rağmen her seferinde müziğe dönmüştür. Şu aralar fazla gözükmese de her zaman müzikle yakından ilgili olmuştur ve özellikle şarkı söylemek onun için bir tutkudur.
 

Depresyon ve Cilt Tedavisi

İzel'in kariyerindeki iniş ve çıkışlar daha çok beraber çalıştıkları insanlarla yaşadıkları ile ilgilidir. Bazen müziğe küsüp eve kapanmasının ardından kilo alarak geçirdiği depresyonlu dönemleri de oldu. Ama sanatçı her zaman beraber çalıştığı arkadaşları ile yeniden barıştı ve müziğe döndü. Bu yaşadıkları kendisine kilo alma ve cilt problemi olarak yansıdı. Müzikten uzak kaldığı her zaman bu tür sıkıntıları olsa da başarılı bir şarkıcı olarak söylediği şarkılar her zaman dikkat çekti. Çalıştığı ve ara sıra küsüp barıştığı müzisyenler arasında Çelik Erişçi, Ercan Saatçi, Aykut Gürel, Mustafa Sandal ve Sinan Akçıl yer alır. Şu sıralar da ortada fazla gözükmese bile yine bir albümle sahnelere dönmesi ve şarkıcılığa başlaması muhtemeldir.  

İzel Hakkında