İbrahim Erkal Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

İbrahim Erkal, 10 Ekim 1966' da Erzurum'da doğdu. İlkokul ve Lise eğitimini Erzurum'un Narman ilçesinde tamamladı.  Müziğe olan merakı ilkokul yıllarında bağlama ve flüt gibi ders müzikleri çalarak başladı. Sahne hayatına küçük yaşlarda başlayan İbrahim Erkal liseden sonra Musa Eroğlu Müzik Eğitim Merkezi'nde solfej ve nota derslerini gördü.  İbrahim Erkal hem lokantada garsonluk olarak çalışıp, hem de müzik hayatına devam etmeye çalıştı. Bir yandan da Telden Dile müzik Merkezi'nde eğitim görmeye başlayıp kendini geliştirildi. Uzun süre böyle devam ettikten sonra 1992 yılında Tekirdağ Kumbağ ilçesinde garsonluk yapıp yine bir yandan da Çalışmaya devam etti.  İbrahim Güzelses adıyla, 1984 yılında Sarhoş Baki adlı ilk albümünü çıkardı. Bu albümü çok ses getirmese de müzikten vazgeçmedi ve kendi adıyla yeni bir albüm hazırlıklarına başladı.

 

Sanatçının Besteci Kimliği

Beste yazmaya devam eden İbrahim Erkal, 1992 yılında arkadaşları ile beraber ilk albümünü çıkarmayı başardı. 8 Mart 1995 yılında Sıra Bende - Aklımdasın adlı ikinci albümünü çıkarıp adından söz ettirmeye başladı. 8 Temmuz 1996 yılında Gönlünüze Talibim adında yeni bir albümü çıkardı. Unutmayacağım ve Canısı adlı parçalarıyla kendini tüm ülkeye tanıtmış oldu. Çok ses getiren bu şarkı, bir anda tüm ülkede ilk sıralarda dinlenir hale geldi. 1996 yılından sonra film sektöründe oynamaya başladı. İlk oynadığı film Canısı adlı filmin başrolünde oynadı. Başarılı şarkıcının besteleri birçok ünlü sanatçı tarafından yorumlandı.

 

İbrahim Erkal’ın Evlilik Hayatı

İbrahim Erkal, 2003 yılında Filiz Akgün ile evlendi Dilara Hatice adında bir kızı ve Eren Alp adında bir erkek çocuğu dünyaya geldi.

İbrahim Erkal 12 Nisan 2017'te tansiyonu düşüp, bir anda dengesini kaybedip yere düştüğü sırada kafasına vurarak beyin kanaması geçirdi. Hastaneye kaldırılıp yoğun bakıma alınan Erkal 9 Mayıs'ta beyin ölümü gerçekleşti. 11 Mayıs 1900'de 2017'de ise Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayata gözlerini yumdu.

 

 İbrahim Erkal'ın Kariyeri

İbrahim Erkal, ilk başladığı zamanlar adını duyuramasa da hiçbir zaman vazgeçmedi ve 1992 yılında arkadaşları ile birlikte ilk albümünü çıkardı. Bir yıl boyunca eserlerini birçok plakçıya dinletmesine rağmen hiçbir olumlu sonuç alamadı. İskender Ulus sayesinde albümünü piyasaya sunma imkânı buldu.  1994 yılında, Tutku adında bir albüm çıkardı. Galatasaray için ölümüne Cimbom adlı şarkılar yer aldı. 1995'te Sıra bende - Aklımdasın adlı ikinci albümünü çıkarıp adını duyurmaya devam etti. Daha sonra İnsafsız, Gönlünüze talibim ve Unutmayacağım albümlerini çıkardı. Ve en çok ses getiren Canısı adlı albümünü çıkarıp, adını herkese duyurmayı başardı. Canısı adlı şarkı ülkede çok ses getirdi. Radyo ve televizyonlarda en çok çalan parça haline geldi. Müzik listelerinde bir numaraya kadar yükseldi.

Ardından Yalnızım ve Erzurum'a gel adlı şarkılarıyla başarısına başarı katıp tüm ülkede dinlenen bir sanatçı haline gelmeye başladı. 15 Mayıs 1988'de Sırılsıklam adında bir albüm daha çıkardı.  Sırılsıklam şarkısı ile satış rekoru kırdı. Büyük bir başarının ardından 1988'de Sırılsıklam adında dizide oynamaya başladı. Hem besteci hem sanatçı ve hem de oyuncu olan İbrahim Erkal bu dönemde  yükseliş döneme geçti diyebiliriz. Müzik  hayatı boyunca 15 albüm çıkarmış, 1 film ve 3 tane de Tv dizisinde oynamıştır.

 

İbrahim Erkal'ın ödülleri

Birçok ödül adayı arasına girse de, ilk ödüllerini 1997'de 3. Kral TV video müzik ödüllerinde en iyi şarkı sözü Canısı ve arabesk-fantezi en iyi erkek ödülünü almaya hak kazandı. 

İbrahim Erkal Hakkında