Geçmişe Götüren Nostaljik Şarkılar

Günümüz şartlarının beraberinde getirdiği negatiflikler sebebiyle geçmişe yönelik özlem duyguları içerisinde bulunabiliyoruz. Bu kapsamda müzik indir sitesinden özellikle geçmiş dönemlere götüren nostaljik şarkılar listesinden faydalanabiliyoruz. Kaliteli mp3 indir sekmesinden bu şarkıları bilgisayarınıza, mobil cihazlarınıza sorunsuz bir şekilde indirebiliyoruz. Geçmişe götüren şarkılarla geçmiş yıllardaki hatıralarımızla yeniden buluşabiliyoruz.

Özlemini duyduğumuz tüm hatıralarımızın yeniden gözümüzde ve kalbimizde canlanmasını sağlayabiliyoruz. Yaş faktörümüz fark etmeksizin bu şarkıları gün boyu veya sıklıkla dinleme ihtiyacı duyabiliyoruz. Özellikle bugün pek çok insanların da dinlediği 70,80 ve 90’lı yıllara damgasını vurmuş en gözde nostaljik şarkıları bazen de eş, dost ve akrabalarımız eşliğinde dinleme ihtiyacı duyabiliyoruz.

 

Geçmişe Götüren Nostaljik Şarkılar Neden Dinlenir?

Geçmişe götüren nostaljik şarkıların dinlenmesi için pek çok sebepler söz konusudur. Kimi zaman geçmişe duyulan duygu dolu özlemler, kimi zaman geçmiş yılların hatıralarının yeniden tekrarlanmasının istenmesi, kimi zaman geçmiş yıllardaki arkadaşlara, komşulara, dostlara duyulan özlemler ve kimi zamanda geçmiş yıllarda ikamet edilen şehre karşı duyulan özlem sebebiyle bu şarkılar dinlenebiliyor. Nostaljik şarkıların dinlenmesinde pek çok şarkı dinlenmesinden farklı olarak yaş sınırlaması da söz konusudur.

Örnek olarak küçük yaştaki bir çocuğun eski mahallesindeki arkadaşlarınıza karşı özlem duyması gibi durumlarda da bu şarkılara yönelim söz konusu olabiliyor. Ancak nostaljik şarkılar daha çok ileri yaş grubunda yer alanlar tarafından yoğun olarak dinleniyor.

 

Geçmişe Götüren Nostaljik Şarkıların Özellikleri

Sizleri geçmiş yıllarınıza yeniden götüren nostaljik şarkılar birçok özelliklere sahiptir. Bu şarkıların en temel özelliği duygu yüklü olmasıdır. Bu doğrultuda şarkıcının kendisinin de geçmişe doğru bir özlem içerisinde olduğu şarkılardır. Bu sebeple nostaljik şarkılar adını alıyor. Nostaljik şarkılar duygu yoğunluğunun maksimum düzeyde olduğu özel şarkılardır.

Bu kapsamda dinleyici kitlenin yoğun duygusal anlar geçirmesini sağlar. Bu şarkıların en temel özelliklerinden biri de dinleyicilerin yer aldığı ortamdan bir nebze de olsa farklı bir atmosfer içerisinde yer almasını sağlamasıdır. Dinleyiciler üzüntülü anlarda nostaljik şarkı dinlediğinde üzüntü modundan çıkarak duygusal moda giriş sağlıyor. Bu da bireyin geçmişe doğru yolculuk yapması anlamına geliyor.

 

Geçmişe Götüren Nostaljik Şarkıların Avantajları

Geçmişe götüren nostaljik şarkıların pek çok yönden sizlere avantajları da sunuluyor. Öfkeli zamanlarınızda da bu şarkıları dinleyerek daha sakin ve huzurlu bir atmosfer elde edebilirsiniz. Bunun haricinde nostaljik şarkılar sayesinde ruhunuzun ve zihninizin dinlendiğini gözlemleyebilirsiniz. Çünkü bu şarkıların en temel avantajlarından biri gerçek anlamda ruhu ve zihni de dinlendirmesidir. Sade ve huzur verici içeriğe sahip olduğundan sizlerin de kendinizi daha huzurlu hissetmenizi sağlıyor.

 Nostaljik şarkıların sağladığı avantajlardan biri de bireylerin hayatın gerçeklikleriyle yüzleşmesine yardımcı olmasıdır. Geçmişin geçmişte kaldığı algısını oluşturarak bu doğrultuda bireylerin yeni dönemlerinde benzer hatalara düşmemesine yardımcı olmasıdır.

 

Geçmişe Götüren Nostaljik Şarkıları Kimler Dinleyebilir?

Geçmişe götüren nostaljik şarkıları dileyen herkes dinleyebilir. Ancak bu şarkılar daha çok geçmişe özlem duyanlar tarafından tercih ediliyor. Özellikle yaşlı bireyler ve geçmiş dönemlerde çeşitli hatalar gerçekleştiren bireyler tarafından tercih ediliyor.

Ancak son yıllarda genç kuşaklar tarafından da yoğun olarak tercih edilmeye başladı. Genç kuşaklar da yaşlı kuşaklarda olduğu gibi geçmiş dönemlerde çeşitli alanlarda hatalar yaptığında da nostaljik şarkı türlerini dinleyebiliyor. Özellikle geçmiş yıllarda yaşadığı aşk acısında bu şarkılara başvurabiliyor.

 

Geçmişe Götüren Nostaljik Şarkılar Listesi

  • Erkin Koray-Cemalim
  • Erkin Koray- Krallar
  • Müslüm Gürses- Mutlu Ol Yeter
  • Müslüm Gürses- Senden Vazgeçmem
  • Müslüm Gürses-Olmadı Yar
  • Behiye Aksoy- Bir Garip Yolcu
  • Nükhet Duru-Söyletme Beni
  • Yeşim-Değiştin Sen Artık
  • Necla Akben-Yayladan Gel Kömür Gözlüm
  • Ajda Pekkan-Her Yaşın Ayrı Bir Güzelliği Var
  • Gönül Yazar-Gözlerin Bir İçim Su
  • Nil Burak- Boş Vere Vere

En eskilerin en popüler nostaljik şarkılarını dinlemenizi tavsiye ederiz.

Hakkında