Çelik Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Çelik Erişçi 1966 doğumludur. Aslen Arnavut kökenlidir. İlk ve orta öğrenimini tamamladıktan sonra ailesinden gizli konservatuar sınavlarına katılarak akademik kariyeri İTÜ Türk Musikisinde Devlet Konservatuvarında başlamıştır. Akademik kariyer ile birlikte profesyonel sahne kariyeri de aynı hızla başlayarak Müjdat Gezen, Cenk Koray, Ayşen Gruda gibi isimlerle çalışmıştır. Müzikal çalışmalarında çok hırslı bir döneme girerek arkadaşları İzel ve Ercan'la bir grup kurarak İzel -Çelik- Ercan üçlüsü olarak çıkmışlardı. Özledim albümü çok beğenilerek Yılın Grubu ödülünü almıştır. Bir yandan da akademik anlamda eğitimini de sürdürmektedir. Daha sonra kendi kararı ile gruptan ayrılmıştır.

 

Çelik ve İlk Solo Albüm

Çelik kariyerine tek başına devam etmeye karar vermiş ve solo albüm için çalışmalara başlamıştır. 1994 yılında Ateşteyim adlı albümünü çıkarmıştır. Bu albümde 11 parça müzik severlere sunulduğunda Çelik büyük ilgi görmüştür. Meyhaneci, Güle Güle hit parçalarından sadece bazılarıdır. Ulaşılan satış rakamları tatmin edicidir.

Çelik çok ara vermeden ikinci albümünü 1995 de Benimle Kal adı altında sunmuştur. Tüm şarkıların sözü ve müziği kendisine aittir. Bu albümde Hercai şarkısı En İyi Beste ödülünü ve En İyi Pop müzik sanatçı ödülünü  almıştır. 1996 da Yaman Sevda albümünü çıkarmış; burada bir farklılık yapıp rock etkilerini dinleyicilerine hissettirmiştir. Şebnem Ferah ile pekiştirilen bu albümde çok beğenilmiştir. 1997 yılında yeni bir albüm olan Sevdan Gözümün Bebeği, Ayrılık Deme Bana gibi aşk, ayrılık, özlem gibi  duygularla dopdolu bir albüm çıkararak yine gönülleri fethetmiştir. 4 yıl boyunca aralıksız çıkardığı albümleri toparlayarak 1998 de Sevgilerimle adı altında bir Best Of çıkararak müzik dünyasındaki oturmuş varlığını ispat etmiştir.

 

Çelik ve Kabare Deneyimi

Albümlerle dolu yıllar içerisinde 2002 yılında Müjdat Gezen'in Efendy ShowTheatre için hazırladığı kabareye birçok usta sanatçı ile birlikte katılarak yeni bir deneyimi kendisine kazandırmıştır.

Çelik Erişçi Unutamam adlı albümünde Erkin Koray'ın unutulmaz şarkısı Öyle Bir Geçer Zaman ki şarkısını yeniden düzenleyerek bir sunum yapmıştır. Unutulmaz Nothing Hıll filminin müziğini kendi yazdığı söz ve yorumla albümünde yer vermiştir. Çelik her albümünde bir sürpriz yapma geleneğini aslında bozmadan ilerlemeyi seçmiştir. Ya dillere yerleşmiş bir şarkıyı tekrar hatırlatıyor ya da öyle bir parça sunuyordu ki doğrudan hedef sevenlerin kalpleriydi. Ve Fikret Kızılok şarkısı Bu Kalp Seni Unutur mu ile bir klasiği hayata geçirmiştir. Çelik iki kez evlenmiş ve son evliliğinden 1 erkek çocuk babasıdır.

 

Çelik Şarkıları Dillerde

Çelik tüm albümlerinde kendi söz ve müziklerini yaptığı şarkılar yanı sıra sanatçı arkadaşlarına da paylaşım yapmaktan geri kalmamıştır. O dönemlerde İzel'in yeni albümü için Kızımız Olacaktı adlı şarkıyı vererek albümü deyim yerindeyse patlatmıştır. Sonra yine eski günlerden arkadaşı Ufuk Yıldırım'ın albümünde de katkıları olmuştur. Ve her zaman beğendiği en iyi yorumcu olarak nitelendirdiği Ebru Gündeş'e Sen Yoluna Ben Yoluma adlı şarkıyı vermiştir.

Çelik dopdolu bir sanatçıdır. Söz ve bestede altın çocuk olmanın yanı sıra 2004 yılında bir kitap yayınlamıştır. Daha sonra bir süre köşe yazarlığı da yapmıştır. Çelik röportajlarında hızlı konuşan biri olarak tanınır. Bunun sebebini kendisi her zaman hızlı ve basit olanını tercih etmekten yana olduğundan diye açıklamıştır. Sporu olan düşkünlüğü sebebi ile aikido, boks, voleybol, basketbol ve futbol listesindedir. Mesleğinin emek ve değer içerdiğini düşünmektedir. Her mesleğin mutfağının önemli olduğunu ve akademik olduğu için de mutlu olduğunu ifade etmektedir. Çelik bazen sert açıklamalarda bulunarak farklılık yaratsa da halk tarafından sevilen bir sanatçıdır.