Cansu Kurtçu Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Cansu Kurtçu 1984 Ankara doğumludur. İlkokuldan sonra konservatuar sınavlarına girmek istemiş ve Ankara Devlet Konservatuarına girmeye hak kazanmıştır. Gitar bölümünde okurken konservatuarı bırakıp ailesi ile İstanbul'a taşınmıştır. Ancak müziği bırakmamıştır. Eğitimine İstanbul'da bir Anadolu Lisesinde devam etmeye başlamıştır. Lise dönemlerinde radyo sinema ve televizyon alanına duyduğu istekle bu bölümü okumaya başlamıştır. Televizyonda çalışma hayatı artık başlamıştır. Bu arada da kendi kendine besteler yapmak başlamıştır. Ve televizyonda olmanın en güzel tarafı olarak hayran olduğu İskender Paydaş ile yollarının karşılaşması olmuştur.

 

İskender Paydaş'la Tanışması

Cansu Kurtçu tam bir İskender Paydaş hayranıdır. Bu hayranlığı Paydaş'la yollarının kesişmesi ile bir sonraki aşama olarak müzik yapmaya başlamışlardır. Başlangıçta Paydaş'ın projelerinde basın danışmanlığını yapmış sonrasında da müzik adına ondan ne varsa öğrenmek için çabalayıp durmuştur. İskender Paydaş sayesinde müzik sektörü kendisini tanımıştır.

Cansu Kurtçu bu sektörde ilerlemeyi kafaya koyan bir karakterde olduğundan ilk adımı bir organizasyon şirketi kurmak olmuştur. CNS ajans birçok ünlü isimlerle güzel projelere imza atmıştır. Müzikten kopmaması; etrafındakilerce bir albüm yapması gerekliliği üzerindeydi. Fakat o albüm yapmak yerine besteler yapmayı tercih etmişti. Bu dönemlerde müzisyen Fettah Can ile tanışmış ve birlikte CF Müzik adlı prodüksiyon şirketi kurmuşlardır. Birlikte artık tam anlamı ile müziğin içindedirler. Ve yıllardır herkesin yapamadığını Fettah Can zoruyla yaparak yaptığı besteleri sanatçılara vermesi gerektiğini öğrendi.

 

Cansu Kurtçu ve Besteleri

Cansu Kurtçunun besteleri lise zamanlarından bu yana devam etmekteydi. Fakat kimseyle paylaşmıyordu. Fettah Can desteği ile kendi şarkılarını ilk kez Gülben Ergen'le paylaştı. Söz ve besteleri beğenilip, ismi tanınmaya başlandıkça talepler gelmeye başladı. Demet Akalın, Murat Boz, Pınar Aydın ve Fettah Can'ın albümlerine şarkılar verdi. Artık albümlerde Cansu Kurtçu ismi vardır.

Besteciliğinin yanı sıra albüm prodüktörlüğüne de devam etmektedir. Pınar Aydın ve Fettah Can albümlerinin prodüktörlüğünü yapmıştır. Ve ondan istenilen albümü 2011 yılında His(Herşey İçinde Saklı) adı altında tüm birikimlerini paylaşmaya karar verdi. Daha sonra 2013 yılında Batak adında bir single çıkardı ve müzik dünyasında sesiyle tam not almayı başardı. Türkiye de şarkı yazarlarından biri haline gelen Kurtçu artık kendini kanıtlamış aktif söz yazarı ve bestecisidir. Bestecilik kimliği aynı zamanda yurtdışında da ilgi görmektedir.

 

Cansu Kurtçu ve Albümleri

İlk albümü His 2011 yılında piyasaya çıkmıştır. Bu albümde müzisyenlik duruşu ön plandadır. Sonrasında Batak, Kalk Gel Bana, Amenna ve Ne Değişti ki single çalışmaları gelmiştir. Bu arada sanatçı arkadaşı Berkay ile de 2016 yılında bir düet yapmıştır.

Cansu Kurtçu artık yazdıkları ve yorumladığı şarkılarla tanınmış ve bir hayran kitlesi kazanmış sanatçı kimliği ile müzik dünyasında yerini her geçen günde sağlamlaştırmıştır. Şarkılarının gerek sözleri gerekse melodileri öylesine dikkat çekici ve birbirine benzeyen şarkılar kategorisinde değildir ki; bu farklılık göz ardı edilemiyor ve şarkı talepleri ardı arkasına geliyordu. Cansu Kurtçu bir söz ve beste fabrikatörüydü. 2019 yılında Artık Anlamıyorum ve Beni Bırakma albümleri gelmiştir. Ve 2020 yılında sanatçı arkadaşları Deniz Seki, Demet Akalın ve Işın Karaca ile bir düet albüm çıkarmıştır. A'la isimli bu albüm çıkar çıkma büyük beğeni toplamıştır.

 

Cansu Kurtçu ve Özel Hayatı 

Müzik içerisindeki ortaklığı yanı sıra Fettah Can ile 2013 yılında evlenmiş ve iki çocuk annesidir. Yaşantısı aile ve müzik kapsamında sade, gösterişsiz bir şekilde devam etmektedir. Ondaki beste yapma aşkı hala süregelmekte, piyasadaki fabrikatörlüğü ise bilfiil devam etmektedir.
 

Cansu Kurtçu Hakkında