Banu Zorlu Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Banu Zorlu İzmir'de, 1980 senesinin Aralık ayında dünyaya gelmiştir.  Banu Zorlu sanatçı bir ailenin kızıdır. Hem annesi hem de babası film sektörünün, sanat camiasının içindeki tanınmış, ünlü kişilerdir. Banu Zorlu'nun babası sinema yönetmeni Eser Zorlu' dur, annesi ise senarist Yasemen Zorlu' dur. 

Banu Zorlu ekranlarda ve sanat hayatında bu adı kullanmıştır ama  ismi tam olarak Naime Banu Zorlu' dur. Fakat zaman zaman müzik sektöründe adını değiştirmiştir. 1999 Yılında sahnede" Nurbanu" adını kullanmıştır yine aynı şekilde 2000 yılında ise " Nanu" adı yapmıştır sahne ismini.

İki kardeş olan sanatçının bir tanede kız kardeşi vardır, kız kardeşinin adı Ayda'dır. Banu Zorlu dünyaya geldikten sonra Türkiye 'de yaşayan ailesi Almanya' ya göç etti ve orada yaşamaya başladılar. Ailesi ile birlikte 6 yaşına kadar Almanya'da yaşayan Banu Zorlu, 6 yaşından sonra Türkiye'ye geri dönüş yapmışlardır. 

Türkiye'de İzmir'e yerleşen Zorlu ve ailesi burada yaşama devam etmişler. Banu Zorlu ilköğretim, ortaokul eğitimini İzmir' de ve lise hayatını İstanbul'da tamamlamıştır. İtalyan İlköğretim Okulu ve Fransız Lisesi mezunudur. 

 

Banu Zorlu Eğitim Hayatı 

Banu Zorlu İlkokul eğitiminden sonra  girdiği konservatuar sınavında piyano bölümünü kazandı. Banu Zorlu hem yarı zamanlı kazandığı bu bölüme gidiyor bir yandan da ortaokul eğitimine devam ediyordu.  Banu Zorlu İstanbul 'da Kadıköy Haldun Taner Devlet Konservatuarı Piyano bölümünü 1996 yılında bitirdi. 

Banu Zorlu'nun lise yıllarında da müziğe olan ilgisi ve sevgisi her zaman devam ediyordu. Bu yıllarında" TRT Radyo Evi'nin "yaptığı şarkı yarışması, sınavını kazanmıştır ve solist olarak yabancı dillerde şarkılar söylemiştir. Ayrıca lise yıllarında konservatuar sınavlarına girdi  Opera Bölümü kazandı ve okudu. Burada ki opera eğitimi sırasında; piyano, solfej, ritim, mimik rol, opera ve sahne dersleri aldı. 

 

Sanatçının Konservatuar Yılları

Banu Zorlu Konservatuarda opera eğitimi aldıktan sonra 1996 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları Bölümüne yerleşti. 2002 senesinde buradan mezun oldu. 1985 yılında oynadığı "Sevgi Damlacıkları" adlı filmde henüz 5 yaşındaydı ve üç ödül aldı bu filmdeki oyunculuğundan, bunlardan ikisi mansiyon, bir tanesinde özel jüri ödülüdür. Türkiye'de pop müziğin önemli ve önde gelen isimlerinden olan Banu Zorlu sahnede 6 dille şarkı söyleyebilmektedir. 

 

Banu Zorlu' nun Eserleri 

Banu Zorlu 1985 senesinde senaristliğini annesi Yasemen Zorlu' nun yaptığı ve yönetmenliğini ise babası Eser Zorlu'nun üstlendiği "Sevgi Damlacıkları" adlı filmde oynadı. 1992 yılında ve 1995 yılında babası Eser Zorlu'nun yönettiği  "Müdür Baba" bir diğer adı da "Sevgi Demeti" olanı dizide oynamıştır. 

Banu Zorlu 1997 yılında ilk albümü ile ilk kez İzmir'de sahneye çıktı. İlk çıkardığı ve önemli bir çıkış yakaladığı albümün adı Vay Başımıza Gelenlerdir. Banu Zorlu 1998 yılında "Büyülü Gözler" adlı dizide başrol oynamıştır. 

Banu Zorlu 1999 senesinde "Hayat Bazen Tatlıdır" adlı dizide 52 bölüm oynadı. Bu filminde yönetmen koltuğunda yine babası Eser Zorlu bulunmaktaydı. Yine bu yıl "Uğur Böceği" adı ile ikinci albümünü de yapmıştır. 

2000 yılında ise "Nanu" adıyla üçüncü albümünü çıkarmıştır. Banu Zorlu 2001 yılında "Şöhret Sandalı" filminde başrol oyuncusuydu. Bu filmde Ajda Pekkan ile beraber başrolde oynamıştır. Banu Zorlu 2003'te ki albümünü Dubai'de" Boom Boom (Bom Şiki) " adı ile çıkardı. Banu Zorlu ve kız kardeşi Ayda Zorlu 2010 yılında  birlikte Nişantaşı'nda bulunan bir merkezde şan dersleri vermeye başladılar. 

Banu Zorlu Hakkında