Ayça Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Ayça Tekindor,  23 Haziran 1972 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İstanbul doğumlu olan Ayça Tekindor aslen Boluludur. Ailesi uzun yıllar önce Bolu'dan İstanbul’a yerleşerek İstanbul'da yaşamaya başladı. Küçük yaşlarda ki Ayça İlköğretim okulunu İstanbul'da okudu. İlköğretim'de yaptığı taklitler ile okulda ki herkes tarafından beğeni ile izlenmeye başladı. Tiyatro kabiliyeti de bulunmaktadır. Ayça, Sinema ve sanat camiasının başarılı usta oyuncusu Çetin Tekindor'un yeğenidir. Küçük yaşlarda büyük üstat Çetin Tekindor'un tiyatro oyunlarını beğenerek izledi. Tiyatro kültürü içerisinde büyüdü. Daha sonra liseye başlayan Ayça Tekindor okulda başarılı bir öğrenciydi. Müziğe ve enstrümanlara olan ilgisi küçük yaşlarda başladı.

 

Üniversite Yılları

Lise döneminden sonra Ayça Tekindor Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinde keman bölümüne girdi. Hem müziği hem de çalgı enstrümanlarını seven Ayça, Keman çalmayı küçük yaşlardan beri istiyordu. Ayça Tekindor, Mimar Sinan Güzel Sanatlar üniversitesinde, keman hakkında geniş bir bilgiye sahip oldu. Çeşitli müzik gruplarında keman çaldı. Hatta ilk sahne deneyimini de Üniversite yıllarında almıştır. Üniversite de başarılı bir öğrenciydi. Hatta keman dışında üniversite yıllarında Piyano çalmasını da öğrendi. Birçok farklı müzik aleti üzerindeki hakimiyeti sanatçının ilerleyen yıllarda kariyer adımlarını hızla tırmanmasına yardımcı oldu. Hem ailesi hem de arkadaş çevresi tarafından her zaman desteklenmiştir.

 

Üniversite Sonrası Parladı

Hem keman hem de piyanoyu başarılı olarak çalmasını öğrenen Ayça'nın sesi de her müziğe yatkındı. Bunun meyvesini Üniversite sonrasında yemeye başladı. Üniversite yılları sonrası hemen profesyonel olarak vokalistliğe başladı. Başta Yeşim Salkım olmak üzere birçok sanatçıya vokalistlik yaptı. Bu yıllarda kuzeninin kendisini VJ'LİĞE yönlendirmesi ile  Eko TV'de VJ'lik yapmaya başladı. Burada yaptığı programın adı '' ÇA ÇA ÇA Ayça'' isimli programdır. Günümüzde hala bu sloganlı programın ismi kullanılıyor. Canlı olarak yayınlanan bu program Kanal D'nin olduğu binada yapılıyordu. Hatta bu binada canlı yayın olarak sunulan Zaga programı da Ayça’nın kariyerinde önemli bir yere sahiptir.

 

Programda Ün Yaptı

Dönemin sevilen eğlence programı olan Zaga, Okan Bayülge'nin isteği doğrultusunda Ayça Tekindor'u da başlayacak olan program sunuculuğunda olmasını sağladı. Çünkü Kanal D binasında olan Ayçanın sunduğu programda Ayça'nın performansı Okan Bayülgen’in etkilenmesini sağladı. Ayça'yı da kadrosuna katan Zaga programı Ayça'nın fanlarının artmasını sağladı. 90'lı yıllarda Zaga programı Beyaz show gibi popülerdi. Hatta en çok izlenen eğlence programı haline geldi. Ayça ilk olarak zaga programında çeşitli skeçlerde yer aldı. Daha sonra canlı yayında keman çalmaya başladı. Hatta programın açılışını ve tanıtımlarını yapmaya başladı. Bu program sayesinde milyonlarca izleyici Ayça'yı çok severek benimsedi. 

 

Reklam, Müzik ve Dizi'lerde Başarılı Oldu

90'lı yıllarda Zaga isimli programda popüler olan Ayça, çeşitli reklamlarda oynadı. Hatta bu dönemde oynadığı reklamlarda Şeker firmasının seri reklamlarının çekildiği dönemdi. Televizyona yakışan Ayça oldukça başarılı oldu. Mehmet Ali Erbil'in başrolde oynadığı ''Büyümüş de Küçülmüş'' isimli dizi de oynadı. Bu dönemde Başrolde Ferhan Şensoy'un başrolde oynadığı ''Şans kapıyı kırınca'' isimli sinema filminde yer aldı. Burada prenses Maria karakterini canlandırdı. Televizyonda ve oyunculukta başarılı olan Ayça daha sonra TRT'nin yayınladığı ''Dördüncü Duvar'' isimli çocuk yarışma programının sunuculuğunu yaptı. 2004 yılında müzik Dünyasına hızlı giriş yaptı. İlk albümü ''Yıkılıyor'' isimli albümdür. Bu dönemde Yıkılıyor isimli slogan sayesinde çeşitli reklamlarda da canlandırmıştır.  2005 yılında ''Hırsız var'' filminin müziklerini kendisi canlandırdı. 8 Kasım 2013 yılında annesinin vefatından sonra psikolojik sıkıntıları oldu. 

Ayça Hakkında