Alihan Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Alihan 2 Şubat 1974 yılında Sivas’ta dünyaya geldi. İlköğretim okulunu kurtuluşta okudu. Alihan başarılı bir öğrenciydi. Fakat müziğe olan ilgisinin küçük yaşlarda olması onu müziğe yönelme konusunda çelişki de bırakıyordu. Lise yılları okulda düzenlenen organizasyonlarında geçen Alihan müzik grubu kurmak istedi. Fakat bu alanda başarılı olmayan arkadaş çevresi olduğundan dolayı bu hayal oldu. Lise döneminde derslere pek yoğunlaşamayan Alihan müzik çalışmalarına başladı. Sevilen sanatçıların şarkılarını kaset çalar eşliğinde söylemeye başladı. Bu kasetleri ailesi ve çevresinde bulunan büyükler dinlemeye başladı. Sanat yaşamında her başarılı biri olmasının yanında efendi kişiliği sayesinde de son derece yüksek kalitede bir şarkıcıdır.

 


Eğitim Hayatını Bıraktı


Lise bittikten sonra ailesinin üniversite okuma isteğini yerine getirmek için üniversite sınavlarına girdi. Ve Sivas üniversitesini kazandı. Burada kendini pek ders derslerine veremese de ikinci sınıfa kadar devam etti. Müzik tutkusu daha ağır basan Alihan üniversiteyi bırakma kararı aldı. Bu duruma ailesi ne kadar üzülse de kendisinin hedeflerinin olduğunu belirtti. Müzik hayatım içerisinde olduğum surede tanınan bir sanatçı olacağım dedi. Daha sonra müzik dünyasında tanınan isimleri ile iletişim kurdu. Demo şarkı söyleyerek dinleyicileri etkilemeyi başardı. Patronu çeşitli müzik mekânlarında sahne almasını sağladı. Kısa sürede dinleyici kitlesi artan Alihan müzik dünyasına girme kararında ne kadar emin olduğunu gösterdi.

 

İlk Albümü


Çeşitli yerlerde sahne alan Alihan kısa sürede tanınan isim haline geldi. Dinleyici kitlesi hızla genişlemesine rağmen hedefinin gerisinde olduğunu belirtti. Daha sonra 1992 yılı geldiğinde “Bu gecede yalnız kaldım” albümünü çıkarttı. Piyasaya sürülen bu albüm dinleyicileri tarafından çok beğenildi. Çeşitli müzik kanallarında en iyi albüm parçaları arasında yer aldı. Piyasaya sunulan bu albüm çok seçilmesine rağmen ikinci albümü çıkartmaya karar veren Alihan yaklaşık 2 sene bir çalışma yaptı. 1994 yılı geldiğinde ikinci albümü olan “Oyuncak gibi” albümü çıkarttı. Bu albümde kime âşıksın isimli şarkıyı şarkıcı güllü seslendirdi. Güllü o tarihlerde piyasada yeni çıkan ve sevilen bir sanatçıydı.

 


Albümleri Arka Arkaya Çıktı


Çıkardığı iki albüm dinleyicileri tarafından çok sevildi. 1995 yılında huzurundayım, 1996 yılında duygularımla baş başa, 1997 yılında Toprağım sen özelsin albümlerini çıkarttı. Her yıl düzenli olarak albüm çıkartan sanatçı müzik dünyasında haftanın sanatçısı listesinden birinci sırada oldu. Çeşitli sanatçılar ile düetler yapan Alihan sanat camiasında herkesin takdirini topladı. Efendi kişiliği ile ön plana çıkan başarılı sanatçı magazin dünyasında da adından bahsettiren isim haline geldi. 1998 yılı geldiğinde “Yavrucum” adlı albümü sevenleri ile buluşturdu. Bu albüm sonrası müzik dünyasında hızla zirveye tırmanan başarılı sanatçı çeşitli organizasyonlarda yer aldı.

 

Patronunun Silahlı Saldırısına Uğradı


1995 yılında çıktığı mekânın sahibi tarafında Kuliste Silahlı saldırıya uğradı. Elinden yaralandı hastaneye kaldırılan sanatçı daha sonra  Cumhuriyet savcılığına giderek suç duyurusunda bulundu.  Verdiği röportajda sonum İbrahim Tatlıses gibi olmasından korkuyorum dedi. Piyano ve ud çalan sanatçı elim her şeyim. Kısa sürede iyileşip tekrar enstrüman çalmak istediği söyledi. Kısa sürede eski sağlığına kavuşan Alihan müzik dünyasına hızlı giriş yaptı. 2006 yılında “önce para lazım” albümünü piyasaya çıkartan sanatçı uzun bir süre albüm çıkartmadı. 2015 yılında  “Her mevsim bende kış” son albümüdür. Burhan Çaçan, Arif Susam ve Cengiz Kurtoğlu gibi sanatçılar Alihan şarkılarını seslendirmiştir.  Türk arabeskinin prensleri olarak isimlendirilen sanatçı dostları Alihan şarkılarını uzun yıllar seslendirdi. Günümüzde ise hala Alihan şarkıları sevilerek dinleniyor.

Alihan Hakkında