Ali Güven Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Popüler şarkıcı Ali Güven 1974 yılında Almanya’nın Nürnberg ilçesinde dünyaya geldi. Küçük yaşlardan itibaren müzikle ilgilenmeye başlayan 46 yaşındaki popçu 11 yaşındayken ailesiyle birlikte Türkiye'ye döndü. İlkokulu başarılı bir şekilde tamamlayan ünlü popçu konservatuar sınavlarına sıkı bir şekilde çalıştı. Hayali pop tarzında müzisyen olmaktı. Ali Güven ilk girdiği konservatuar sınavında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Türk Müziği Çalgı Bilimi ve Eğitimi bölümünü kazandı. Büyük mutluluk yaşayan şarkıcı hayalindeki ilk adımı atmış oldu. Türk müziği çalgı bilimi ve eğitimi bölümünü dereceyle bitiren Ali Güven müzisyen olarak ilk aşamayı geçerek büyük bir mutluluk yaşadı. 

 

Büyük Mücadele

Büyük bir mücadele vererek İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Türk müziği eğitim bölümünü bitiren sanatçı; ailesinin ve yakınlarının verdiği destekle başarısını devam ettirdi. Konservatuar yıllarında hem okudu; hem de küçük barlarda sahne aldı. Vokal, tambur, gitar, ney, ud gibi müzik aletlerini kullanmayı öğrendi. Vokalist ve müzisyen olarak çalışmalar yapan genç popçu ilerleyen yıllarda peker müzik şirketiyle anlaşarak yoluna devam etti. 

 

Başarılı Müzisyen

Bar programlarında başarısıyla adından söz ettiren şarkıcıyı ilk keşfedenler arasında ünlü sanatçı Hakan Peker, Sezen Aksu ve Feyyaz Kuruş vardı. Ali Güvenin bu güne kadar tam olarak 6 adet albümü var. Karizmatik duruşuyla genç kızların hayran olduğu Ali Güvenin albümümdeki şarkıların bestesi kendine ait. Kendisi gibi sanatçı olan arkadaşlarına birçok beste yaparak destek verdi. İlk albümü 1997 yılında Yolcu isimli single çalışması oldu. Kısa sürede müzik listelerinde birinci sıraya giren şarkı büyük yankı uyandırdı. Birçok müzik aletlerini iyi derecede kullanabilen şarkıcı çok sayıda hayran kitlesine hitap ediyor. Kibar ve oldukça naif bir kişiliğe sahip olan Ali Güven ikinci albümü olan Boynumun Borcunu 1999 yılında müzik piyasasına sundu. Başarılı ve zorlu bir çalışma sonrasında müzik furyasına atılan şarkıcı; sanatçı dostlarıyla birçok bestesini paylaşmıştır. 

 

Müzikle İç İçe Bir Hayat

Müziğe olan tutkusu bitmeyen ve müzikle iç içe olan şarkıcı 2001 yılında Yeter ki Aşk Olsun isimli 3. Albümünü çıkardı. 2004 yılı başlarında televizyon ekranlarında yayınlanan Ünlüler Çiftliği yarışmasına katılarak dikkat çekti. Katıldığı bu yarışma programında arkadaşlarına gitar eşliğinde sevilen şarkılarını seslendirdi. Sanatçı ilerleyen dönemlerde de birçok albüm çalışmasına imza attı. Kişisel sosyal medya hesabı üzerinden sanatçıya dair birçok bilgiye ulaşılarak bilgi ediniliyor. İlk albümü Yolcuyla büyük bir çıkış ve başarı yakalayan şarkıcı 2003 yılında Gönlünden Taşındım isimli çalışmayı yaptı. Müzik hayatına çok fazla ara vermeyen Ali Güven; şu anda İstanbul'da hayatını sürdürüyor. 

 

Yeni Albüm Geliyor

Müzik çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ali Güven yeni albüm çalışmalarına yepyeni şarkılarla hazırlanıyor. Önceki yıllarda bütün kızlar güzel, yadigâr gibi popüler şarkılarıyla çıkış yapan pop müzisyen; kariyer hayatının çıkış şarkılarından oluşan best of Ali Güven albümüyle olay yarattı. Polat Yağcı etiketiyle müzik dünyasına giriş yapan şarkıcı dijital ortamlarda da severek dinleniyor. Sanatçı kimliği oldukça sevilen Ali Güven Türkiye genelinde düzenlediği konserlerle adından söz ettiriyor. Genç kızların sevgilisi haline gelen şarkıcı yakışıklılığıyla beğeni kazanıyor.

Resmi instagram hesabı üzerinden iletişim kurulan sanatçının birçok farklı bilgisi site üzerinden inceleniyor. Fotoğrafları, videoları, klip çalışmaları hesap üzerinden inceleniyor. Başarılı müzik çalışmalarıyla adından söz ettiren şarkıcıyı müzik tutkunları severek dinliyor. Zorlu mücadeleden sonra başarıyı yakalayan Ali Güvenin ilerleyen dönemlerde de farklı albümler yapacağı sevenleri tarafından bekleniyor. 

Ali Güven Hakkında