Zara Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Zara Biyografisi

Zara’nın gerçek adi, Neşe Yılmazdır. 5 Ocak 1976 yılında İstanbul Üsküdar’da dünyaya geldi. Kökeni Adıyaman’a dayanıyor. Müzik hayatına çocuk yaşta adım attı.  Çocukken 8 tane ablümü vardı. Bilenen sahne ismi Neşecikti. Zara çocuk yaşta ün kazanan sanatçılarından birisidir.
 

Lise Yıllarında Yarışmaya Katıldı

Lise döneminde, liseler arasında gerçekleşen, milliyet gazetesi tarafından düzenlen yarışmada,” Türk halk müziği bayan solist “ ödülünü kazandı. Bu ödül sayesinde müzik hayatına daha da sarıldı. Tekrardan 1993 yılında yapılan aynı yarışmayı, yine birincilikle kazandı.  Eğitim öğretimine önem veren Zara, yüksek öğrenimini İstanbul Teknik Üniversitesi Türk musikisi devlet konservatuarı bölümde sürdürdü. Başarılı bir şekilde devlet konservatuvarını bitirdi. Zara müzik dünyasında oldukça önemli bir sese sahip sanatçılarımızdandır.
 

TRT’nin Açmış Olduğu Sınavları Kazandı

Zara müzik eğitimini önem veren bir sanatçıydı. Bu yüzden durmadan müzik adına ne varsa yapmaya çalışıyordu. 1996 yılında,  TRT’nin düzenlemiş olduğu sınava girdi. Bu sınavda “yetişmiş ses sanatçısı" ünvanını kazandı.  Bu başarısının ardından,  “ TRT Türk Halk Müziği akitli ses sanatçısı” unvanı ile birlikte göreve resmen başlamıştır. Zara uzun yıllar TRT de çalıştı. Çeşitli sahneler de görev aldı. Ardından albüm yapmaya karar veren Zara, ilk albümü için hazırlıklara başladı.
 

Zara Adlı İlk Albüm

İlk albümü çok uzun zaman aldı. Tam olarak 15 ay üzerinde çalıştığı ve özen duyduğu albümü, 1998 yılında çıkardı. Albümün adı ise Zaradır. Bu albüm Türk halkı tarafından oldukça beğeni kazanmıştır. Ardından “Eylül fırtınası" adlı filmde, Yarın Akan ile aynı sahneyi paylaşmıştır. İlk albümü oldukça beğeni toplayan, sevilen ve dinlemem zara, ikinci albüm çalışmalarına 2000 yılında başlamıştır. Ve o yılda “Boyut" adlı albümünü piyasa sürmüştür. Hemen hemen albümdeki her türküye klip çekti.
 

Çeşitli Film Ve Dizilerde Rol Aldı

Zara sesinin güzelliği yani sıra, kendi güzelliği ile de çok konuşulan bir sanatçıdır. Bu yüzden birçok dizi ve filmde görev almıştır. 2001 yılında, döneme damga vuran deli yürek dizisinin sinema versiyonu olan Deli yürek: Bumerang Cehennemi adlı filmde rol aldı.  Bu fil deki oyunculuğu ile son derece dikkat çekici bir hal aldı. Film çalışmalarının ardından, 2002 yılında 3. Albümünü olan misafir adlı albümünü çıkardı. Ardından 2013 yılında, Türk Sanat Müziği albümü ile sevenleriyle buluştu. Zara 2003 yılında, dizi çekimlerinde boy gösterdi.  Gelin adlı diziyle, Türk halkıyla buluştu. Ve oldukça beğeni topladı.
 

Bir Çok Ödül Aldı

Zara hem çevre hem müzik anlamında birçok ödül aldı. Kral tv müzik ödüllerine, tam tamına 4 kez üst üste  “En iyi Türk Sanat Müziği kadın solist" ödünü kazanarak, muhteşem bir başarıya imza attı. Ayrıca altın kelebek ödüllerini de aldı. Dur durak bilmeyen müzik hayatını 2005 yılında “Zamanı Geldi” albümüyle taçlandırdı.  Albümün içeriği Türk Sanat Müziği ve Nostaljik şarkılardan meydana geliyordu. Bu albüm hatırı sayılır bir başarıya imza attı.
 

Bir Çok Program Sundu

Zara müzik anlamında birçok program sundu.  Son albümü 2018 yılında çıkardı. Albümün adı “Derin Aşk 3 “ dür. Başarı dolu hikâyesi ile en sevilen kadın sanatçılar arasındadır.  2011 yılında, hazine adlı albümünü kendi plak şirketinden piyasaya sundu. Zara İki kez evlilik yapmıştır. İlk evliliği 2007 yılında bitmiştir. İkinci evliliği ise, 2016 yılında sona ermiştir. Zara’nın Dila adında bir kız bebeği vardır. Günümüzde magazinsel hayatı olmayıp, sanatını icra eden ender sanatçılarımızdan biridir.

Zara Hakkında