Yonca Evcimik Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Yonca Evcimik

Yonca Evcimik kimlik ismi Fatma Yonca Evcimik olur. 16.10.1963 İstanbul doğumludur. Şarkıcı, oyuncu, dansçı, sunucu ve yapımcı olur. Yonca Evcimik sanat hayatına 1977 yılında başlamıştır. İlk olarak çocuk tiyatrolarında başlamıştır. Sanatçı Mimar Sinan Üniversitesi’nin Devlet Konservatuarı Yüksek Bale Bölümü mezun olur. 1978-1990 yıllarında müzikallerde dansçı ve şarkıcı olarak görev yaptı. Aynı zaman da bu tarihler arasında tiyatrolarda da oyunculuk yaptı. 1979 yılına gelindiği zaman Şan Tiyatrosunda görev yapmaya başladı. 1984 yılına gelene kadar sanatçı birçok oyunda ve müzikalde görev aldı. Birçok filmde rol aldır. 1985-1988 yıllarına gelindiği zaman Devekuşu Kabare Tiyatrosu’nda birçok oyunda görev aldı. 1989-1990 yıllarına gelindiği zaman ise Gülhane Etkinliğinde görevler aldı.
 

Hangi Televizyon Programlarında Görev Almıştır?

Yonca Evcimik sanatçılık yaşamı boyunca birçok televizyon projesinde yer almıştır. 1993 yılında Karambol Show programının sunuculuğunu yaptı. Programında birçok kişiyi konuk etti. 1996 yılına gelindiği zaman Çılgın Bediş dizisinde rol aldı. Başrol de oynaması nedeni ile haftanın yedi günü çekimler de bulundu. Dizi reyting rekoru kırdı. Dizi bugüne kadar 18 kez yayınlanmıştır. Dizi her yayınlandığında rekor kırmıştır. 2006 yılına gelindiğinde ise Benimle Dans Eder Misin adlı yarışmanın jürisi olarak görev aldı. Bu yarışma sayesinde kişilere tekrardan dans ettirmeyi sevdirmiştir. Yarışma dört sezon boyunca devam etti. 2007 yılında Yoncimik Harikalar Diyarı adlı çocuk programını sundu. 2008 yılına gelindiği zaman İkizler yarışmasında görev aldı.
 

Prodüksiyon Çalışmaları Nelerdir?

Yonca Evcimik prodüksiyon çalışmalarında da yer aldı. Birkaç İyi Adam grubunun ve Çıtır Kızlar grubunun albümlerinin prodüktörlüğünü üstlendi. Yaptığı bu çalışmalar sayesinde sanatçı farklı bir yönünü daha ortaya çıkardı. Bu kez de klip yönetmenliği yaptı. Kendi kliplerinin yönetmenliğini yapan sanatçı aynı zaman da Birkaç İyi Adam ve Çıtır Kızlar gruplarının da kliplerinin çekimini üstlendi. Sanatçı 2007 yılına gelindiği zaman ise Yeliz’in klip yönetmenliğini üstlendi. Sanatçı yaptığı her türlü işleri en iyi şekilde yerine getirmeye devam etti.
 

Yoncimik Nedir?

Sanatçıya ilk yıllarında sevenleri ve basın Yoncimik lakabını verdi. Sanatçı bu lakabı Türkiye de bir ilk olan tek lisanslı bir marka haline getirmeyi hedefledi. Sanatçının bu durumu geliştirmek amacı ile yaptığı ilk girişimi 2006 yılında oldu. Yoncimik’in Maceraları 1 Bayram kitabını psikiyatr ve pedagog denetiminde kaleme aldı. Bu kitap okul öncesi çocuklara yönelik olarak yazılan bir kitaptır. İçerisinde doğum, ölüm, gözlüklü olmak, okul hayatı konularını kaleme alarak çocukların bu konuları en doğru şekilde algılamasına yardımcı olur. İkinci kitabı Yoncimik’in Maceraları 2 Doğum ile birlikte de oldukça yüksek satışlar elde etmiş ve yazarlık konusunda iyi olduğunu kanıtlamıştır. Aynı zaman da proje kapsamında yer alan Yoncimik Bebek’te satışa sunularak daha büyük başarılara imza atılmıştır. Yoncimik kapsamında yer alan diğer bir durum da gençlik dergisi olan Yoncimix 2006 yılında yayınlanmaya başlamıştır. 2008 yılına gelindiğinde ise çantalar satılmaya başlanmıştır. Çantalar YKM gibi birçok mağazada ve fuarda satılmıştır.
 

Televizyon Kanalı Hakkında

2013 yılında Yonca Evcimik yayını internetten yapılan bir web televizyon kanalını açtı. Kanal içerisinde Çiğdem Tunç ve Yeliz şeklinde birçok ünlü isim program yaptı. Programların her birinin belli bir yayın akışı bulunur. Bu akış içerisinde yayınlar sürekli olarak güncellenerek yayın işlemleri yerine getirilir. Sanatçı bu konuda da iyi olduğunu kanıtlayarak istediği ve yaptığı her konuda ne kadar başarılı olduğunu da kanıtlamış oldu.
 

Albümleri Nelerdir?

1991 yılında Abone albümü

1993 yılında Kendine Gel albümü

1994 yılında Yonca Evcimik ’94 albümü

1995 yılında I'm Hot For You albümü

1998 yılında Günaha Davet albümü

2001 yılında Herkes Baksın Dalgasına albümü

2014 yılında 15. Albümlerini çıkarmış olan başarılı bir sanatçı olur.  

Sanatçı her albümünde başarıyı yakalamış olan ve sevilen bir sanatçıdır.

Yonca Evcimik Hakkında