Yaşar Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

YaÅŸar

5 Nisan 1970 tarihinde Adana ilimizde doÄŸan sanatçının asıl adı Mehmet YaÅŸar Günaçgün’dür. Ä°lkokul eÄŸitimini Ä°smet Ä°nönü Ä°lkokulu’nda almaya devam ettiÄŸi sıralarda dikkat dağınıklığı yaÅŸayan YaÅŸar öÄŸretmeni tarafından bir teste tabi tutulmuÅŸ ve üstün zekâlı çıkmıştır. Üstün Zekâlılar sınıfında okuma reddeden YaÅŸar, Lise yıllarında müziÄŸi pek de sevmeyen sanatçı, 1985 yılında babasını kaybedince yaÅŸadığı travmayı ve girdiÄŸi boÅŸluÄŸu atlatabilmek için müziÄŸe yöneldi. Müzik aÅŸkını fark ettikten sonra gitar çalmaya baÅŸladı ve ilk sahneye çıkma deneyimini okuldaki öÄŸretmenler günü gösterisinde yaÅŸamıştı. Åžimdiler yazar olan kuzeninin Ä°stanbul’a gelmesiyle üniversite okumak için ünlü sanatçı da Ä°stanbul yolunu tutmuÅŸ ve Marmara Üniversitesi Ä°ÅŸletme bölümü okumaya baÅŸlamıştır. Oradan mezun olduktan sonra üniversite eÄŸitimini Ä°stanbul Üniversitesi Uluslararası Finans bölümü yüksek lisans ile bitirmiÅŸtir. Bu sırada müziÄŸi bırakmamış ve önce ÅŸiirleri beste haline getirmiÅŸ daha sonra kendi ÅŸarkı sözlerini yazıp bestelemeye baÅŸlamıştır.
 

YaÅŸar Özel Hayatı

90’lı yılların romantik ÅŸarkıcısı, müzik kariyeri dışında gündem olan bir isim olmamıştır. Bir kitap fuarında tanıştıkları psikolog Merve OÄŸuz ile aÅŸk yaÅŸamaya baÅŸlamıştır. Gönlünü kaptırdığı Merve OÄŸuz ile Mehmet YaÅŸar Günaçgün yaklaşık bir buçuk yıl niÅŸanlı kalmışlardır. Yazdığı ÅŸarkı sözleri ve yaptığı bestelerle hepimizi derinden etkilemeyi baÅŸarmış olan sanatçı, sürpriz bir evlenme teklifi ile 2011 yılında YaÅŸar ve Merve ikilisinin hayatları boyunca mutlu bir iliÅŸkiye baÅŸlayacakları ilk adımı atarak dünya evine girmiÅŸlerdir. YaÅŸar ve eÅŸi Merve OÄŸuz dünya evine girdikten bir yıl sonra Eylül 2012’de oÄŸulları Kerem’i kucaklarına almışlardır.
 

Yaşar Sanat Hayatı

OkuduÄŸu ÅŸiirleri beste haline getiren, kendince birçok ÅŸarkılar yazıp biriktiren sanatçı, 1991 yılında bir grup kurmuÅŸ ve çok büyük olmasa da konserler vermeye baÅŸlamıştır. Bu sayede birçok konsere de imza atmıştı. 1996 tarihinde ilk albümünü piyasaya çıkarmış ve çıkardığı ilk albümle büyük ses getirmeyi baÅŸarmıştı. Dinleyici albümdeki ÅŸarkıları severek dinlemiÅŸ ve YaÅŸar’a yaptığı yüksek satıştan dolayı “Altın Plak” ödülünü kazandırmıştı. Ä°lk albümü ile pop müzikte kendini göstermeyi baÅŸarmış ikinci albümde ise Türk Sanat MüziÄŸine de yer vererek Türk Sanat MüziÄŸi dinleyicisini de kendine hayran bırakmıştır. Åžiirlere olan düÅŸkünlüÄŸü onu ÅŸiir kitabı yazmaya itmiÅŸ ve 2003 yılında bir ÅŸiiri kitabı kaleme almıştı. Albümlerine hayranlarının en çok beÄŸendiÄŸi, dillerden düÅŸmeyen ÅŸarkılarını derleyerek devam etmiÅŸtir. Aynı zamanda dizi ve film müzikleri de bestelemeye baÅŸlamıştır. Müzik hayatının yanı sıra filmlerde de rol almış ve oyunculukla da kendini göstermiÅŸtir.
 

Mehmet YaÅŸar Günaçgün Albümleri

Divane (1996), Divane Remixes (1998), Esirinim (1999), Masal (2001), Masal Remixes (2002), SevdiÄŸim Åžarkılar (2002), SevdiÄŸim Åžarkılar Remixes (2004), Hatırla (2005), Sevda Sinemalarda (2006), Dem (2008), Gençlik Marşı (2008), Eski Yazlar (2010), Eski Yazlar - Revised (2010), Cadde (2013), Åžehir Yalnızlığı (2017)
 

Mehmet YaÅŸar Günaçgün Filmleri

AÄŸlayan Kadın (2000), Kimse Beni Sevmiyor (2001), Çocuk (2007)
 

Mehmet YaÅŸar Günaçgün Dizileri Ve Kitabı

YahÅŸi Cazibe (2010)

Yalnızlık Dört Bin Perde (2003)
 

Mehmet YaÅŸar Günaçgün En Sevilen Åžarkıları

Kendi albümleri dışında diÄŸer sanatçılar için yaptığı ÅŸarkılarla da beÄŸenileri toplamayı baÅŸarmıştır.

HoÅŸ geldin (Bengü), Büyük AÅŸkım, Ölmek Var Dönmek Yok (Nilüfer), Dünya, Bitmesin, Ä°ltifat Et (Onur Mete), Ay Benim Aklım (YeÅŸim Vatan), Beni Arayabilir Misin? (YeÅŸim Vatan), Beni Koyup Gitme (Seyfi Yerlikaya), Gel Benimle (Devlerin AÅŸkı Dizisinin MüziÄŸi), Ebruli (Ezginin GünlüÄŸü), Firari (Onur Akın)