Tarkan Tevetoğlu Kimdir? Biyoğrafisi Albümleri, Şarkıları

Tarkan Tevetoğlu Kimdir?

Tarkan Tevetoğlu, 1972 yılında Almanya’nın Frankfurt şehrinin Alzey kasabasında hayata gözlerini açmıştır. İlköğretim yıllarında başarılı bir öğrencilik dönemi geçirmiştir. Almanya’da ilköğretimini bitirmiştir. Tarkan ve ailesi, 15 yaşları civardan Türkiye’ye kesin dönüş yapmışlardır. Babasının oğlundaki yeteneğini fark etmesi üzerine çeşitli müzik kursları almaya başlamıştır. Öncelikle Klasik Türk müziği eğitimi alan Tarkan Tevetoğlu, şarkıcılık ve enstrüman konusunda son derece başarılı bir yıl geçirmiştir.

Tarkan Tevetoğlu,  Kara Mürsel lisesinde, lise eğitimininki bitirmiştir. Karamürsel lisesinden ise 1990 yılında mezun olmuştur.  Daha sonra müzik eğitimi almak için ilk olarak İstanbul'a gitmeye karar vermiştir. İstanbul'a gittiği zaman Üsküdar Musiki Cemiyeti kapsamında müzik eğitimi almıştır.
 

Tarkan Tevetoğlu İlk Albümü

1992 yıllarında eğitim almaya devam eden Tarkan Tevetoğlu, sesiyle son derece dikkat çeken birisi olmuştur. O yıllar ünlü prodüktör Mehmet Söğütoğlu ile yolları kesilmiştir. Ve ilk albüm hazırlığı 1993 yılında başlamıştır. İlk albümü “Yine Sensiz" adındaki albümüdür. Albümde bulunan “Kıl Oldum Abi “şarkısı ile bir anda yükselişe geçmiştir. Tarkan Türkiye'de tüm müzik listelerini o dönemde alt üst etmiştir. Albümü çok sayıda satılmıştır.

Daha sonra ise 1994 yılında 2. Albüm hazırlığına başlayan Tarkan Tevetoğlu, o dönemde Sezen Aksu ile iş birliği yaparak harika bir albüme imza atmıştır. 2. Albümü “Aa Acayipsin"  adlı albümdür. Bu albüm ile Tüm Türkiye'nin bildiği bir isim haline gelmiştir. Henüz yapmış olduğu 2 harbinden sonra Türkiye ve dünya turuna çıkan Tarkan, birçok ülke ve şehir de konser vermiştir. Bu sayede Hem Türkiye'de hem Avrupa'da kendini duyurmuştur. Dönemde albüm 2,5 milyon kadar satılmıştır. Rekor üzerine rekor kıran Tarkan Avrupa'da 950 bin albüm satma rekoru kırmıştır.
 

Tarkan’ın En Çok Tutan Albümleri

Daha sonra 1995 yılında, Ahmet Ergün ile anlaşmaya varan Tarkan, Türkiye’deki sıkı takip ve medyanın baskısı göz önünde bulundurarak New York’a taşınmıştır. New York'ta hem albüm hazırlığı yapmıştır, hem de bir eğitim alarak kendini geliştirmiştir. Dönemde oldukça ünlü olan ve tercih edilen Menajeri ile anlaşmaya vararak, 1997 yıllarına kadar birçok Ülkede çeşitli konserler sergilemiştir. Almanya, İsviçre, Hollanda ve İngiltere’de tam olarak 12 şehir genelinde turneye çıkmıştır. Tarkan tüm Avrupa’yı kasıp kavuşmuştur. 1997 yılında “Ölürüm Sana “  adli albümü ile Türkiye’de satış rekorları kırmıştır. 

Albümün içinde bulunan Sezen Aksu'ya ait olan Şımarık şarkısı Türkiye'de dinlenme rekorları kırmıştır. Sadece Türkiye'de değil tüm dünyada severek dinlenen şarkılar arasına. Hatta dünyada çeşitli dillerde versiyonlarını, çeşitli dillerde sanatçılar seslendirmiştir. Tarkan Tevetoğlu 2001 yılında vatani görevini yapmak için Türkiye'ye gelmiştir. Askerlik görevini tamamladıktan sonra “Kuzu Kuzu"  single ile tekrardan piyasaya hızlı bir dönüş yapmıştır. Daha sonra aynı yılda “Hüp" adlı şarkısıyla listeleri altüst etmeye devam eden Tarkan Tevetoğlu, Avrupa ülkelerinde de aynı başarıyı yakalandı, çeşitli haberlerde başarısı gündeme gelmiştir.
 

Tarkan’ın Özel Hayatı

2003 yılında Nazan Öncel ile Dudu Albümünü hazırlayıp çok büyük bir başarı yakalamıştır. Çeşitli yabancı albümler piyasaya sürmüştür. O albümlerde sevilerek dinlenmiştir. Fakat bir süre müziğe ara verme kararı almıştır. Daha sonra, 2007 yılında tekrar dönüş yapmıştır. Düşüşünü “ metamorfoz"  albümüyle yapmıştır. Bu albüm ile eski başarısını yakalayamayan Tarkan, bir süre sessizliğini korumuştur.

2016 yılında “ Ahde Vefa” Albümü piyasa çıktı.  Daha sonra albüm yapmayan Tarkan Tevetoğlu evlenme kararı aldı. 5 yıldır birliktelik sürdürdüğü, eski okul arkadaşı olan Pınar Dilek ile dünya evine girdi. Evlilikleri halen devam çiftin, birde çocukları oldu.

Tarkan Tevetoğlu Hakkında