Şehrazat’ın Tarkan’a Şarkı Teklifi!

Türkiye'nin gülen yüzü ve Tarkan!

Türkiye’nin gönlünü fetheden ve kalplerde taht kuran Tarkan Tevetoğlu 1972 yılında Almanya’nın Franfurt kenti yakınlarında Alzey’de dünyaya geldi.1986 yılında ailesiyle birlikte Türkiye’ye dönüş yaptı. Tarkan pop tarzı şarkılar söylemeyi hayal ediyordu, bunun için daha zor olan Türk sanat müziği eğitimi aldı. Böylece sesini daha iyi kullanmayı öğrendi. Ailesiyle birlikte İstanbul’a taşınması ile birlikte çeşitli mekanlarda sahne almaya başladı. Almanya’ya dönme planı yaptığı sırada İstanbul Plak şirketinin sahibi Mehmet Söğütoğlu ile tanışarak albüm anlaşması yaptı.

 

“Kıl Oldum Abi “ Şarkısı ve Tarkan!

Tarkan’ın müziklerini yaptığı, şarkıcı Alpay’ın sözlerini yazdığı 15 şarkıdan oluşan “Yine Sensiz “ albümünü 1992 yılında çıkardı. Bu albümdeki “Kıl Oldum Abi” isimli şarkısıyla çok tanındı. Tarkan bu şarkısı sayesinde Türkiye’nin sembollerinden biri olmaya yavaş yavaş başlamış oldu.1994 yılında Sezen Aksu destekli “A acayipsin” adlı albümüyle popülerliğini daha da çok arttırdı.

 

Türkiye’nin En Çok Tanınan Sanatçısı Tarkan!

Tarkan 2003 yılında çıkardığı “Dudu” adlı albümü Rusya’da ve pek çok ülkede büyük ilgi gördü. Rusya'da 900 binden fazla satış rakamına ulaştı. Bu sayede reklam film teklifleri alarak 2001 de Pepsi, 2004 de Opet, 2006 da Avea olmak üzere birçok şirketin reklam yüzü oldu.2014 yılında Harbiye Açıkhava sahnesinde verdiği konserlerle bir rekora imza attı. Tarkan ayrıca bir doğa aşığı olarak, on yıldır doğa projelerini destekleyip çeşitli aktivitilere katılmaktadır. Seferihisar Doğa Okulu’nun kurucuları arasındadır. Okul için 214 yılında “Doğa Sensin” isimli konserler verdi.

 

Şehrazat’ın Tarkan’a Şarkı Teklifi!

Tarkan daha onceleri Kayahan’ın şarkılarından “Yemin Ettim” ve Orhan Gencebay’ın “Hatasız Kul Olmaz” şarkılarını seslendirerek şarkıcıların albümüne konuk oldu. Son günlerde de Şehrazat bir tribute albüm çıkaracağını beyan etti. Tribute, albüm genellikle dağılmış bir müzik grubu veya ölmüş bir sanatçının anısına o sanatçının veya müzik grubunun eserlerini coverlayarak piyasaya çıkarılan bir albümdür.

 

Cover ise daha önce plağı ve albümü çıkmış bir şarkının yeni bir yorumla, yeni bir müzik ve seslerle düzenlenerek çalınıp söylenmesidir. Şehrazat çıkaracağı bu albümde kendi yazdığı ve bestelediği çok sevilen şarkılarını ünlü isimlerin seslendireceğini beyan etti. Bu ünlü isimler ‘Sezen Aksu, Gülşen, Nilüfer, Mustafa Sandal, Hayko Cepkin, Edis’ gibi isimler. Şehrazat bu albümde Tarkan’ında konuk olmasını arzuladığını bu albümünü bir ev gibi gördüğünü ve konuk olmak isteyenleri seve seve ağırlayacağını soyledi. Tarkan’ı arayarak davet ettiğini, ancak Tarkan’ın bu teklifini kabul etmediğini söyleyerek, karaına saygı duyduğunu beyan etti.

Şehrazat Hakkında