Oscar'ın En Çok Konuşulan İsmi Lady Gaga

Oscar’ın En Çok Konuşulan İsmi Lady Gaga

Bu yıl doksan birincisi düzenlenen Akademi Ödülleri’ne damgasını vuran isim Lady Gaga oldu. Bilindiği üzere Akademi Ödülleri Hollywood’un en önemli etkinliği. Sinemanın en iyilerinin belirlendiği gecede birbirinde ünlü isimler kırmızı halıda boy gösterdi. Dünyaca ünlü bu ödül töreninde her yıl en iyi yapımlar Oscar heykelciğini alıyor. 24 Şubat yapılan muazzam törendeen çok konuşulan isim ise Lady Gaga’ydı.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da kullanıcılar attığı tweetler ile geceye eşlik ettiler. Tweetler de Oscar heykelciliğinin emojisi kullanıldı. Gecenin en çok tweet atılan kişisi Lady Gaga oldu. Lady Gaga bu yıl En İyi Film Şarkısı dalında Oscar’ı kucakladı. Lady Gaga ve Bradley Cooper’ın gerçekleştirdiği Shallow performans gecenin en çok tweet alan konularından biri oldu.

Geceye Damga Vuran İsimler

Her yıl dünyanın birçok ülkesinde canlı olarak yayınlanan Akademi Ödülleri ilk olarak 1929 yılında düzenlendi. Akademi ise 1927 yılında film endüstrisini kalkındırmak amacıyla kuruldu. Kar amacı gütmeyen kuruluş amacına da ulaştı. Günümüzde Hollywood en büyük endüstrilerden biri.

Bu yıl en çok konuşulan isimlerden bir de Rami Malek oldu. Aktör, Bohemian Rhapsody filminde efsane müzisyen Freddie Mercury’i canlandırdığı performansı ile En İyi Erkek Oyuncu ödülünü evine götürdü.

En İyi Film Ödülü

Oscar töreninin en prestijli dalı hiç kuşkusuz En İyi Film Ödülüdür. Bu yıl ise En İyi Film Ödülünü “Green Book”  adlı yapım aldı. Film aynı zamanda En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ve En İyi Özgün Senaryo Ödüllerini de aldı. Filmin yönetmenliğini Peter Farrely üstlenmiş.

Oscar’ da En Çok Konuşulanlar

Oscar gecesinin hiç şüphesiz en çok konuşulan ismi olan Lady Gaga, kırmızı halıdan geçişe tutunda, aldığı ödüle ve gerçekleştiği performansa kadar herkesin ilgi odağı olmayı başardı. Lady Gaga zaten ödül törenlerinin tartışmasız flaş ismi. Çılgın tarzı, giyimi, sahne şovlarıyla da müziğiyle oldu kadar adından söz ettiren bir isim.

Diğer en çok konuşulanlar ise Bradley Cooper, Rami Malek, En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar alan Olivia Colman oldu. Alfonsa Cuaron En İyi Yönetmen dalında Roma filmi ile Oscar’ı aldı en çok tweet atılanlardan bir oldu.

Akademi Ödüllerinin Unutulmayanları Arasına Girdi

1929’dan bu yana Akademi Ödülleri unutulmayan sahnelere ev sahipliği etti. Bu yılda unutulmazlardan biri yaşandı. Lady Gaga ve Bradley Cooper, Shallow performansı ile Oscar törenlerinde yaşanmış en samimi performansı sergilediler. Bu sahne uzun süre hafızalarda yer edecek.

Oscar Hakkında İlginç Gerçekler

Yirmi dört ayrı dalda dağıtılan Akademi Ödülleri sinemanın en eski ve en prestijli ödülleri. İlk olarak 1929 yılında düzenlenen etkinlik önceleri Oscar adı ile anılmıyordu. Akademi’nin kütüphanecisi ödül olarak verilen heykelciğin Oscar amcasına çok benzediğini söyleyince bu adla anılmaya başlandı. 1939 yılında bu isim tescillendi.

Akademi Ödülünü 1938 yılında bir sahtekâr alıp sırra kadem bastı. Yardımcı Kadın Oyuncu dalında ödül alacak olan Alice Brady hasta olduğu için törene katılamadı. İsmi anons edildiğinde sahneye çıkan kişi ödülü aldı. Kimse onu tanımıyordu ve fark edilene kadar ortadan kayboldu ve bir daha bulunamadı.

1943 – 1945 yıllarında savaş nedeniyle sahte ödüller hazırlandı. Savaştan sonra ödüllerin sahipleri davet edilerek gerçek ödülleri verildi.

Oscar Töreni ilk defa 1968’de Martin Luther King’in öldürülmesi sebebiyle ertelendi.

1973 yılında Marlon Brando ödülü reddetti.

Şimdiye kadar Oscar Ödülü’nü alan en genç isim Tatum O’Neal’dir. 1974’te Oscar’ı aldığında sadece on yaşındaydı.

Lady Gaga Hakkında

    Sorgu hatası: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near 'ın En Çok Konuşulan İsmi Lady Gaga%' ORDER BY id DESC LIMIT 0,6' at line 1