Muazzez Ersoy Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Muazzez Ersoy

Muazzez Ersoy gerçek ismi Hatice Yıldız Levent'tir.1958 Ä°stanbul KasımpaÅŸa doÄŸumludur. ÇocukluÄŸu ve gençlik yılları burada geçmiÅŸtir. Orta öÄŸrenimden sonra müzik eÄŸitimi almaya baÅŸlamıştır, bir yandan da tezgâhtarlık yapmaktadır. Müzikle ilgilenmesindeki yegâne sebep annesinin müziÄŸe olan ilgisidir. Annesinin müziÄŸe ilgisi onu da bu yola itmiÅŸ ve müzik dersleri almaya baÅŸlamıştır. Tezgâhtarlık yaparak kazandığı parayla müzik hocalarından dersler almıştır. Ä°lk evliliÄŸini 16 yaşında yapmıştır. Evlilik kısa sürmüÅŸtür bu evlilikten bir erkek çocuÄŸu sahibi olmuÅŸtur. BoÅŸanma sonrasında müziÄŸe ağırlık kaldığı yerden devam etmeye baÅŸlar. Daha sonra 2001 yılında bir evlilik daha yapmış ancak çok kısa sürede boÅŸanmıştır.
 

Muazzez Ersoy ve Kariyeri 

Muazzez Ersoy kariyerine 1982 yılında Ä°stanbul Pembe KöÅŸk de assolist olarak çıkarak baÅŸlamıştır. Daha sonra TRT Ankara Radyosunun açmış olduÄŸu sınava katılmış ancak kazanamamıştır. Daha sonra ünlü ÅŸeflerle çalışmaya baÅŸlamış ve TRT ekranından dinleyiciye seslenmeye baÅŸlamıştır. Burada 3 yıl görev yapmıştır. Ve 1991 yılında ilk albümünü çıkarmıştır. “Seven Olmaz Ki” ÅŸarkısı çok beÄŸenilir ve albüm satışları yüz güldürücü rakamlara ulaşır. Ve 1995 senesinden itibaren Nostalji serisine baÅŸlar. Bu albümlerin sayısı 6'ya kadar ulaşır. Eski ÅŸarkıların yeni versiyonları ve Muazzez Ersoy artık dillerdedir. 1998 de devlet sanatçısı olmuÅŸtur.
 

Muazzez Ersoy’un YükseliÅŸi

Muazzez Ersoy Seven Olmaz Ki albümüyle dinleyicilerine ulaÅŸtıktan sonra ikinci albümü olan “Her Åžeyim Sensin” piyasada yerini almıştır. Albümlerinde Selçuk Tekay gibi sanatçılarla çalışmaktadır. Nostalji albümleri serisi ile birlikte artık ciddi bir hayran kitlesine sahiptir. Bu Nostalji albümlerinde sevilen türkü ve ÅŸarkılar bulunmaktadır. Türk Musikisi adına deyim yerindeyse yıllandıkça deÄŸer kazanan eserleri yorumlamaya baÅŸlamıştır. 1995-2000 yılları arasında Nostalji serisi 12 albüme kadar çıkmış ve 15 milyon üzerinde hâsılat yaparak altın plakla ödüllendirilmiÅŸtir. Ve dönemin CumhurbaÅŸkanı Süleyman Demirel tarafından Devlet Sanatçılığı unvanı verilmiÅŸtir.
 

Muazzez Ersoy Albümleri 

Muazzez Ersoy albümleri 1991 yılında Seven Olmaz Ki albümü ile baÅŸlamıştır. 1992 de “Her Åžeyim Sensin” albümü, 1993 de “Seni Seviyorum” albümü, 1994 de “Sensizlik” Bu albümü, 1995 den itibaren 2000'li yıllara kadar 12 adet Nostalji serisi albümü, 2002 Senin Ä°çin albümü, 2007 “Kraliçeden Nostaljiler” ÅŸeklinde devam etmiÅŸtir. Türk MüziÄŸinde gerek sesi gerek tarzı ve duruÅŸu ile bir sanatçı kimliÄŸi olan Muazzez Ersoy; Serdar Ortaç'ın “DeÄŸmez” adlı ÅŸarkısını da seslendirmiÅŸ ve Pop müziÄŸinde de varlığını ispatlamıştır.
 

Muazzez Ersoy’un GeniÅŸ Hayran Kitlesi

Muazzez Ersoy o zamanların solist fabrikatörü olan Cahit Çeki ile görüÅŸmesi sonrasında gazino çalışmalarına baÅŸlamıştır. Ä°smini deÄŸiÅŸtiren de bu kiÅŸi olmuÅŸtur. Muazzez Ersoy sahne hayatı boyunca sesinin yanı sıra tarzı ve duruÅŸu ile de gönüllere girmeyi baÅŸarmıştır. Ersoy için kadının aile ve toplumdaki yerini belirlemede teÅŸvik edici hareketleri olmuÅŸtur. Her zaman barışçıl duyuruları dikkat çekici olmuÅŸtur. Ünlü bir sanatçı olmasına raÄŸmen alçak gönüllü bir hayat sürdürmesi sebebiyle deyim yerindeyse 7'den 70'e her kesimden seveni vardır. Muazzez Ersoy yurt dışı konserlerinde de geniÅŸ bir izleyici kitlesine sahiptir. Konserlerinde dinamik bir tarzı vardır. Bu da hem eÄŸlendirici hem de o güzel ses eÅŸliÄŸinde harika saatlerin geçeceÄŸinin sinyalini verir. 
 

Devlet Sanatçılığı Unvanı

 Muazzez Ersoy'a Kültür Bakanlığınca Devlet Sanatçısı unvanı takdim edilmiÅŸ ve dönemin CumhurbaÅŸkanı Süleyman Demirel tarafından 1998 yılında bu unvan verilmiÅŸtir. Devlet Sanatçılığı unvanı sanat ve müzik alanlarında özel yönleriyle var olan sanatçılara CumhurbaÅŸkanlığı tarafından verilen bir rütbedir. Ve bu unvan sanatçılara ömürleri boyunca verilir.

Muazzez Ersoy denildiÄŸinde akla gelen Nostalji kraliçesidir. Nostaljik deÄŸerdeki ÅŸarkıların yine yeniden dinlenmesi ve eski raflardan günümüze taşınması Muazzez Ersoy sayesinde olmuÅŸtur.