Metin Şentürk Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Metin Şentürk

Gözleri görmediği halde hayata hep esprili, güleç ve neşeli bakan Metin Şentürk hayatında yaşadığı engelleri fırsata çevirerek hayata tutunmuş ve diğer engellilere örnek olmuştur. Metin Şentürk 1966 yılında 16 Mayıs’ta hayata gözlerini açtı. İstanbul Fatih’te sade bir evde doğan Metin Şentürk’ün ailesi Kosova göçmenidir. Aile uzun yıllar önce Kosova'dan göç ederek İstanbul’a yerleşmiş ve İstanbullu olmuşlardır. Ailesi 7 kişiden oluşmaktadır. 7 kişilik ailenin sondan ikinci çocuğudur. Bayram, Mithat, Mustafa, Suzan, Gülten ve Hacer adlı kardeşleri vardır. Anne adı Elmas ve babasının adı Şükrü' dür. Yıllar sonra sebebi bilinmeyen bir sebeple babası dâhil aileden 6 kişi sebebi hala bilinmeyen bir durum sonucu görme yetilerini kaybettiler. Kendisi ise 3 yaşında iken masadan düşme sonucu gözleri görme yetisini yitirdi.
 

Eğitimi

Gözlerini kaybettikten sonra İstanbul İstinye’de 8 yıl boyunca eğitim aldı. Hayatını kolaylaştırması açısından ve hayata adapte olması açısından aldığı temel eğitim onu hayata entegre etmede büyük paya sahiptir. Normal insanlarla iletişim kurma becerisini ve görmediği halde uzun uğraşlar sonucu diğer çocuklarla Büyükçekmece Lisesi’nden üst düzey olmasa da normal dereceyle mezun oldu. Etrafındakilerin sesindeki yeteneği fark etmesiyle musiki alanına yöneldi. Daha sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’ndan mezun olduğunda takvim yaprakları 1988 yılını göstermekteydi. 
 

Müzik ve Televizyon Serüveni

Gençliğin ve hayatın verdiği heyecanla ilk albümünü çıkaran Şentürk istediği başarıyı elde edemedi. Ardından umudu kırılan ve hayata küsen Metin müzik dünyasına 4 yıl ara verdi. Uzak kalmanın hayata küsmenin hiç bir fayda getirmeyeceğini anlayınca tekrar sinema ve televizyon dünyasına geri döndü. Bu sefer istediği olmuştu ve çok iyi bir çıkış yakalamıştı. “Kahpe Bizans” adlı filmde çok küçükte olsa rol kapmayı başardı ve kendini ispatladı. Daha sonraki yıllarda Şevket Altuğ ile Kanal D'de yayımlanan “Unutma Beni” adlı dizide beklenenden daha iyi bir performans sergileyip kendine şöhretin kapılarını açmayı başardı. Kör olmasına rağmen hayata hep pozitif baktı. Kendiyle ilgili insanların yüzünde tebessüm oluşturan espriler yaptı. Bir “âmâ”nın yapamayacağı şeyleri yapmayı başardı. Uçak kullandı. Araba kullandı ve üstelik araba ile hız rekor denemeleri yapmayı da ihmal etmedi. Bununla yetinmedi paraşüt kullandı. Yetmedi çıtayı yükseltti ve denize daldı. 
 

Neler Yaptı

Siyasete girmeye çalıştı. Tansu Çiller'in döneminde Doğru Yol Partisi’nden İstanbul Milletvekili olarak aday oldu lakin kazanamadı. Görme engelli olduğu için arabayla en hızlı görme engelli rekorunu kırmaya çalıştı ve başardı. Görme engelli olarak arabayla saatte 315 kilometre hızla rekor kırdı. Cps ile ölçülen 303 km’dir. Guinness rekorlar kitabına girmeye hak kazandı. Bununla yetinmedi ekranların karşısına geçti. Avrupa’da elektrik elektronik malzeme satışı alanında başarılı işlere imza atan Media Markt'ın reklam yüzü oldu. “Doktor Şen” adıyla reklam yüzü olarak oynadı ve büyük beğeni topladı. 
 

Evlilik Hayatı

Metin Şentürk evlendiği sene çok sevdiği ve değer verdiği annesini kaybettiğinde yıl 2006 idi. 2006 yılı Mayıs ayında Fulya Kalkavan ile mutlu bir yuva kurmaya adım attı. Ancak işler istenilen gibi gitmedi ve 2012 yılında eşi kendisine boşanma davası açtı. Nisan 2012 ‘yi gösterdiğinde eşiyle barışmayı ve aradaki buzları eritmeyi başardı. Ancak daha sonra sıkıntılar peşini bırakmadı ve bu sefer Ekim 2014 tarihinde tek celsede boşandılar. 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde İstanbul 2. Bölge!den bağımsız milletvekili adayı oldu ancak yine kazanamadı.

Metin Şentürk Hakkında