Manuş Baba Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Manuş Baba

    Gerçek adı Mustafa Özkan olan ünlü müzisyen 1 Aralık 1986 yılında Mersin’in Tarsus ilçesinde hayata gözlerini açmıştır. Ailesinin asıl kökleri Diyarbakır’a dayanmaktadır. Manuş Baba lakabının hikâyesi sorulduğunda Manuş isminin ona anneannesi tarafından verildiğini söyler. Manuş, küçük güzel çocuk anlamına gelmektedir. Ayrıca bir kesim tarafından da insan anlamına geldiği bilinmektedir. Baba ise söylediği ilk kelimedir ve onun için kıymetli bir yere sahiptir. Babası mevsimlik işçi olarak çalıştığı dönemde Tarsus doğumlu sanatçı Antalya’ya taşınmıştır.
 

Eğitim Hayatı

    Eğitiminin ilk dört yılını Tarsus Turgut İçgören İlköğretim okulunda gördükten sonra Antalya’ya taşınmaları üzerine ilk ve orta öğretimini Barbaros İlköğretim okulunda tamamlamıştır. Lise eğitimini Gazi Lisesi’nde görmüş ve mezun olmuştur. Üniversite hayatına Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü’nde devam etmiştir.
 

Müzik Hayatı

    Manuş Baba’nın müziğe olan tutkusu henüz lise yıllarında iken başgöstermeye başlamıştır. Genç yaşta bir gitar alıp müziğe başlamıştır. Gitar ve şan dersleri almış çeşitli müzik eğitimlerine katılmıştır.2010 yılında Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü’ne girmesinde bunların faydası büyüktür.

    Bölüme girdikten sonra müziğe olan sevgisi hayatında elle tutulur bir somutluk kazanmaya başlamıştır. Üniversite günlerinde Güneş’e Yolculuk isimli bir müzik grubuna katılmış ve grubun vokalistliğini yapmıştır. Antalya’da çeşitli mekânlarda sahne alan sanatçı hem tecrübe kazanmış hem de ismini duyurmaya başlamıştır. Manuş Baba sesini, sosyal medyada paylaştığı besteleri ve coverlarıyla da duyurmayı başarmıştır. Şarkılarını okumuş olduğu kitaplardan ve izlediği filmlerden esinlenerek yazdığını söylemektedir. Manuş Baba yaptığı müzikte geleneksel ezgilerden yararlanmakla birlikte geniş yelpazeden ezgiler barındıran bir müzik anlayışına sahiptir.
 

Dikkatleri Çekmeye Başladığı Dönem   

 2015 yılında yaptığı müziğe dikkat kesilen biri oldu. Murat Kınay. Manuş Baba Murat  Kınay ile tanıştıktan sonra müzik hayatında yeni gelişmeler hızla ortaya çıktı. Hemen bir sonraki yıl Manuş Baba ilk turnesine çıkma fırsatı yakalamıştı bile. Albümsüz Türkiye Turnesi adı altında Türkiye’nin birçok şehrini dolaşıp hayranları ile ilk kez buluştu.

     Manuş Baba beklenen albümünü 2017 yılında Dönersen Islık Çal ismiyle çıkarmayı başardı. Albüm çok tanınan Erekli-Tunç stüdyolarında kayıta alındı. Mayıs ayında çıkan albüm Kınay Production kapsamında yayınlandı. Albüme birçok önemli müzisyen de katkı sağlamıştır. Ahmet Arif, Ülkü Aker, Cemal Süreya gibi isimlerin esintileri albümde hissediliyor. Albümün mastering çalışmaları Andy Vandetta ile tamamlanırken mix çalışmalarıysa Mert Kasap tarafından sağlandı. Manuş Baba’ya klavyede Tansu Çuhacı, udta Volkan Şenlendirici, elektrik gitarda Akın Eldes,  akustik gitarda Onur Taşkan, bass gitarda Erdinç Ayar, bağlamada Ayhan Aydın, davulda Ata Erdem Şimşek, klarnette Bilge Kaan, Vural Ardıç, Mert Kıranda eşlik etmiştir. Dönersen Islık Çal ismini taşıyan albüm büyük yankı uyandırdı.20 Ekim’de Dönersen Islık Çal isimli şarkıya Netd adı altında klip çekildi ve piyasa sürüldü. Klip zamanda 30 milyon seyirci ile buluşarak büyük başarı elde etti. Dönersen Islık Çal şarkısından sonra başarısını çok sevilen Eteği Belinde Şarkısı ile devam ettirmeyi başardı.
 

ALBÜMLER

2016 – Değmez (single)

2016 – Aşkın Kederi (single)

2016 – İstanbul (single)

2017 – Dönersen Islık Çal

2019 – İki Gözümün Çiçeği

Dönersen Islık Çal Albümü Şarkı Listesi

1-Eteği Belinde

2-Dönersen Islık Çal

3-Haberin Var mı?

4-Gülcemal

5-Derin Derin Sevdalara Dalarsın

6-İstanbul

7-Dört Nal

8-Aşkın Kederi

9-Ben Sana Vurgunum

10-Tabutta Rövaşata

11-Yalan

2019 Hit’i İki Gözümün Çiçeği Albüm İçeriği

1-Hasret Kapısı

2-Sallaya Sallaya

3-Ah Gelemem Ki

4-Beni Düşünme

5-Cümle Âlem

6-Düğün

7-Yana Yana

8-İki Gözümün Çiçeği

9-Bir Acı Türkü

10-Karartma Gönlünü
 

Ünlü şarkıcı özel hayatını gizli tutmayı yeğlediğinden bu konularda çok fazla bilgi mevcut olmadığından dolayı sizlerle paylaşamamaktayız. Umarız ki başarılı sanatçının altında gizli hikayeler barındıran daha nice güzel şarkısını dinleriz.

Manuş Baba Hakkında