Mahsun Kırmızıgül Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Mahsun Kırmızıgül

Orijinal adı Abdullah Bazencir olan Mahsun Kırmızıgül, arabesk şarkılarıyla müzik hayatına girmiştir. Şarkıcılıkla başlayan kariyerine yapımcı, yönetmen, sinema oyuncusu ve senaristlikle devam eden Mahsun Kırmızıgül, ünlü olmadan önce zorluklarla dolu bir hayat yaşamıştır. Hem maddi hem de manevi anlamda birçok zorluk yaşayan sanatçı, kalabalık bir ailenin ferdi olmaktadır. Şarkıcılıkla başlayan sanat kariyeriyle şansı dönen Mahsun Kırmızıgül, kısa süre içerisinde birçok kişi tarafından tanınan ünlü biri olmuştur. Birçok alanda kendini geliştiren çalışmalar yapan sanatçı, birçok başarıya da imza atmıştır.
 

Mahsun Kırmızıgül Kimdir?

26 Mart 1969 yılında Diyarbakır’ın Hani ilçesinin Vezir köyünde dünyaya gelen Mahsun Kırmızıgül’ün gerçek adı Abdullah Bazencir’dir. 22 kişilik kalabalık bir ailenin ferdi olan sanatçı, Zaza kökenlidir. Annesi Fahriye Hanım ve babası Mahmut Bazencir olan sanatçının babasının Bingöl’e gitmesinin ardından eve ağabeyinin bakmaya başlamıştır. Ağabeyinin de iş kazası sonucu ölmesi üzerine okulu bırakmak zorunda kalan şarkıcı, ilkokul ve ortaokul eğitimini Diyarbakır’da tamamlamıştır. Çeşitli işler yaparak evin geçimine katkıda bulunan sanatçı, Diyarbakır Karpuz Festivali’nde şarkı söylemesi üzerine yerel halk tarafından tanınarak düğünlerde sahne almaya başlamıştır.
 

Mahsun Kırmızıgül’ün Kariyer Başlangıcı

Bir tanıdığının desteğiyle kaset doldurarak İstanbul’a gönderen Mahsun Kırmızıgül, Güneş Plak tarafından 1984 yılında İstanbul’a çağrılmıştır. Eğitim hayatına da kaldığı yerden devam eden şarkıcı, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı Şan Bölümü’nde eğitim almaya başlamıştır. 1980 yılında başlayan müzik hayatında kariyerinin başlangıcı olarak kabul 1993’te çıkardığı “Âlem Buysa Kral Sensin” isimli albümü profesyonel olarak da ilk albüm olmaktadır. Daha önce yapmış olduğu 8 albümü amatör seviyede olan şarkıcı, bu albümü ile satış rekorları kırmış ve birçok kişi tarafından tanınır hale gelmiştir. Müzik sektöründe iyi bir yer edinmesini sağlayan bu albümü, sanatçının birçok başarıya imza atmasına da fırsat vermiştir.
 

Mahsun Kırmızıgül’ün Sanat Hayatı  

1993 yılında çıkardığı “Âlem Buysa Kral Sensin” isimli ilk profesyonel albümünden sonra müzik dünyasında önemli bir yer edinen Mahsun Kırmızıgül, 1994 yılında Prestij Müzikle çalışmalarına devam etmiştir. Prestij Müzik şirketine Hilmi Topaloğlu ve Burhan Aydemir ile birlikte ortak olan sanatçı, müzik çalışmalarına da devam etmiştir. Yapılan halk oylaması sonucu 1998 yılında Kral Tv Video Müzik Ödüllerinde ödül alan sanatçı, senaristlik ve oyunculukla da kariyerini pekiştirmiştir. Güneşi Gördüm, New York’ta Beş Minare, Mucize ve Vezir Parmağı isimli sinema filmlerini hem yazan hem de yöneten Mahsun Kırmızıgül, bu filmlerde oyunculuk yeteneğini de en üst düzeye ulaştırmıştır.  
 

Mahsun Kırmızıgül’ün Başarıları

İlk olarak 1994 yılında “12’den Vuracağım” albümünde yer alan “Bebeğim Benim” şarkısıyla 1. Kral TV Video Müzik Ödülleri2nde Arabesk En İyi Erkek kategorisinden aday gösterilen Mahsun Kırmızıgül, esas başarısını 1998 yılında çıkardığı “Yıkılmadım” isimli albümüyle yakalamıştır. 2.500.000 satış rekoru yakalayan bu albüm, sanatçıya 1998 Kral TV Müzik Ödülleri’nde üç ayrı dalda ödül getirmiştir.  Bu albümle yılın sanatçısı seçilen Mahsun Kırmızıgül’ün şarkısı da yılın şarkısı olarak ödüle layık görülmüştür. Ayrıca bu dönemde Türk Halk Müziği dalında da Altın Kelebek ödülü alan sanatçı, Magazin Gazeteciler Derneği’nin geleneksel ödülünde de yılın sanatçısı ödülünü almıştır.
 

Mahsun Kırmızıgül’ün Özel Hayatı

İstanbul’a gittikten birkaç sene sonra 1989 yılında tanıştığı Gölgem Hanım ile evlenen Mahsun Kırmızıgül’ün bu evlilikten 1993 doğumlu ağabeyinin adını verdiği Mahmut isimli bir oğlu olmuştur. Evlendikten birkaç sene sonra boşanan sanatçının oğluyla olan iletişimi hiçbir zaman kopmamıştır. 1998 yılında Bade İşçil ile olan birlikteliğinin 2005 yılında bitmesinin ardından Mahsun Kırmızıgül, çello sanatçısı Mine Cangal ile 2,5 yıllık bir ilişki sonrası nişanlanmıştır. 2011 yılında nişanlanan sanatçı, aynı yıl içinde nişanlısından ayrılmıştır. İkinci evliliğini 14 Şubat 2016 tarihinde avukat Ece Binay ile Amerika’nın Los Angeles kentinde gerçekleştiren Mahsun Kırmızıgül’ün bu evlilikten 2016 doğumlu Lavin isimli bir kızı bulunmaktadır.

Mahsun Kırmızıgül Hakkında