Mabel Matiz Albümüne Annesinin Adını Verdi

Türk Pop Müziğinde Farklı Bir Dokunuş Mabel Matiz

31 Ağustos 1985 yılında doğan sanatçı pop dünyasında farklı yorumu ile geniş bir hayran kitlesine sahip oldu. Asıl mesleği diş hekimliği olan Mabel Matiz yazdığı ve söylediği şarkılar ile dinleyenlerini büyülüyor. Mabel yunanca bir kelime Türkçe karşılığı çok sarhoş, düşkün ve berduş demek. Sanatçının elbette bu ismi seçmesinin mantıklı bir açıklaması vardır.

Mabel Matiz Yakın Zamanda Hayatımıza Girdi

Mabel Matiz 2011 yılından beri albümlerini sevenleri ile buluşturuyor. İlk albümü üzerinde 1 yıldan fazla titizlikle çalışan sanatçı Mabel albümünü 2011 Mayıs ayında pop severlerin beğenisine sundu. Bu albümü oldukça iyi tepkiler alan ve oldukça sevilen sanatçı 2012 yılında Yaşım Çocuk albümü için kolları sıvadı. Bu albümün tamamlanması 2013 yılını buldu. 2013 Ocak ayında piyasaya çıkan albüm listeleri alt üst etti.

Kısa sürede çok geniş bir kitleye hitap etmeye başlayan Mabel Matiz 2013 Mart ayında turneye çıktı ve Türkiye’nin dört bir yanında 100’den fazla konseri 1,5 yıl içerisinde verdi.

Tüm bakışları üzerine çekmeyi başaran genç sanatçıya 2014 yılında pek çok kurum ve kuruluştan ödüller yağdı. Altın Kelebek Ödüllerinde en iyi çıkış yakalayan sanatçısı ile bu ödüllerde zirve yaptı.

Turnelerin ardından yeni albümü için stüdyoya gire sanatçı 2015 yılına kadar tamamı kendi şarkılarından oluşan Gök Nerede albümü ile boy göstermeye devam etti.

2011 yılından beri piyasada olan sanatçı hayatımıza oldukça hızlı girdi ama oldukça kalıcı bir yer edindi. Sokaklarda, cafelerde her an Mabel Matiz ezgileri duymak hepimizin ruhunu okşuyor.

2018 Yılında Mabel Matiz Hayranlarına Sürpriz Yaptı

2018 yılında yeni bir albüm yapacağını sosyal medya üzerinden duyuran sanatçı bu albüme oldukça düşkün olduğu annesinin adını vereceğini duyurdu. 2019 yılında popo severler ile buluşacak olan albümün adı ‘MAYA’…

Bu albümde Mabel Matiz’in ailesi ile ilişkilerini ve dertlerini satırlara döktüğü 17 şarkı bulunuyor. Müziğini biraz daha evrenselleştirmeyi hedefleyen sanatçı bu albüm raflarda yerini alır almaz yine listelerde birinci sıraya oturacağa benziyor.

Biraz içine kapanık olan sanatçı kalemi ile içinde kopan fırtınaları oldukça güzel sözlere dökmeyi başarıyor. Annesinin terzilik yaparak büyüttüğü Mabel Matiz vefa borcunu bu albümle ödemeyi planlıyor.

Maya Albümü Merakla Bekleniyor

Sanatçının ailesel konularının yer aldığı ‘ Maya’ albümü hayranları tarafından merakla bekleniyor. Ailesi hakkında pek söylemlerde bulunmayan sanatçı bu albüm ile pek çok soruya cevap verecek.

Babası Kıbrıs Gazisi olan Mabel Matiz ailesi hakkında merak edilen pek çok sorunun cevabını şarkılarının sözleri ile verecek. Geçtiğimiz günlerde babasını kaybeden ünlü sanatçı yaşadığı derin üzüntüyü yine yakın zamanda mısralara dökecektir. Anne ve babasına oldukça düşkün olduğu gözlemlenen sanatçı babasının ani ölümü ardından çok ağlayarak babasına veda etti.

Hayatında derin etkiler bırakan her konuda şarkısı olan sanatçının pek çok bestesi bulunuyor.

Mabel Matiz Sevenleri Albümlerin Yaşanmışlıklarını Seviyor

Mabel Matiz’in şuana kadar piyasaya sunduğu tüm albümlerinde şarkılarının ve albümlerinin bir hikâyesinin olması hayranlarının sanatçıya karşı olan ilgisini son derece artırıyor.

Her albümü merakla beklenen sanatçı düzenlediği konserler ile de alanları hınca hınç dolduruyor.

Pop Müziğine Farklı Bir Doku

Mabel Matiz müzik piyasasına ilk adım attığından beri pop müzik dünyasına farklı bir doku ve tat katmayı başarmıştır. Tarzı, şarkıları ve duruşu ile kimseye benzemeyen sanatçı çıkardığı albümleri ile günlerce listelerde zirvede kalmayı başardı. Pop müzik türünde pek çok kişinin albüm çıkarıp tutunamadığı piyasada Mabel Matiz adını bu piyasaya altın harflerle yazdırmayı başaran ender isimlerden olmayı başarmıştır.

Maya albümünü sevenleri ile buluşturan Mabel Matiz anne ve babasına bu albümü ile pek çok şeyi anlatmayı başarmış.

Mabel Matiz Hakkında