Kerim Tekin Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Kerim Tekin 1975 İstanbul doğumludur. Sanatçı aslen Erzincan Kamahlı’dır. Asıl adı Kerim Haydar Tekin olan sanatçı 1998 Haziran ayında İstanbul’da hayatını kaybetmiştir. Kerim Tekin pop müzik şarkıcısı, oyuncu ve söz yazarıdır. Kerim tekin ilkokulu İstanbul Kültür kolejinde başlayarak daha sonra Mevlana İlköğretim okulunda bitirmiştir. Sanatçı bu okul yıllarında şan ve gitar dersleri de almıştır. Sanatçının lise yılları amatör bir takımda futbol oynayarak ve gece kulüplerinde şarkı söyleyerek geçmiştir. Bu yoğun tempoda devam eden sanatçı bir süre sonra seçim yaparak futbolu bırakıp tamamen müziğe yöneldi.
 

Gece kulüplerinde şarkı söyleyen Kerim Tekin Halis Bütünley tarafından keşfedildi.  Sanatçı liseyi bitirip Eskişehir’de maden mühendisliğini kazandığı 1994 yılında Halis Bütünley ile anlaşarak ilk albüm hazırlıklarına başladı.  Hazırlıklarına 1994 yılında başladığı ‘Kara Gözlüm’ albümü 1995 Şubat ayında piyasaya sürüldü. Kerim tekinin bu albümündeki cici baba şarkısı oldukça ses getirdi ve ilk klip bu şarkıya çekildi. Kerim Tekine bu albümünde oldukça ünlü sanatçılar destek oldu. Söz ve müzik düzenleme ve aranjmanlarında Ozan ve Kenan Doğulu, Garo Mafyan Ve Zeynep Talu gibi pek çok ünlü isim bulunmaktadır.
 

Kerim Tekin Oyunculuk Kariyeri

Birçok başarılı ve yetenekli sanatçı gibi Kerim Tekininde oyunculuk denemeleri ve başarısı oldu. Sanatçının ilk oyunculuk denemsi 1996 yılında show tv ekranlarında yayınlanan Mirasyediler dizisi olmuştur. Tekin bu dizide Teoman adında bir karaktere hayat vermiştir.  Sanatçı 1998 yılında gelen teklifle bir tv filminde rol aldı. Kerim Tekin Yaz Aşkım adlı bu tv filminde Meral Konrat ile başrolleri paylaştı. Kerim Tekin bu filmde Kerim adındaki bir üniversite öğrencisini canlandırdı. Sanatçı pek çok alanda olduğu gibi oyunculuk alanında da oldukça başarılı günler geçirdi.
 

Kerim Tekin’in Albümleri

Kerim yukarıda da bahsettiğimiz gibi ilk albümünü 1995 yılında çıkarmıştır. Kerim tekin kısa bir dizi deneyiminin ardından 1997 yılında yeni albümünün hazırlıklarına başladı. Tekin bu albüme hem şarkıları hem imaj değişikliği ile hazırlandı. Sanatçı bu albüm piyasa çıkmadan önce27 kilo verdi, saçlarını uzat. Sanatçının ikinci albümü olan ‘Haykırsam Dünyaya’ 1997 yılında piyasaya çıktı. Bu albümde sanatçı yine pek çok seçkin isimle çalıştı. Bu isimler; Şehrazat, Fedon, Ozan Doğulu, Zeynep Türkeş, Feyyaz Kuruş, Tayfun Duygulu ve daha pek çok ünlü isim vardır.
 

Kerim Tekin’in Ölümü

Kerim Tekin çok genç ve başarılı bir sanatçıydı. Genç yaşamına birçok başarı sığdıran sanatçı hayat çok erken veda etti. Sanatçı 1998 yılında Afyon’da bir konser vermiştir. Bu konserin dönüşünde bir arkadaşının düğününe katılmak için yola çıktı. Sanatçı yola sanat hayatına başlamasına yardımcı olan ve o günlerde menajerliğini yapan Halis Bütünley ile çıkmıştı. Kerim Tekin menajeri yoldayken seyir halinde olan bir süt tankeri ve kömür kamyonu ile çarpıştı. Bu çarpışmanın etkisi ile kömür kamyonu Kerim Tekinin bulunduğu aracın üzerine devrildi.
 

Bu kaza sebebiyle sanatçı olay yerinde hayatını kaybetti. Sanatçının bu beklenmeyen ölümü sevenlerini yasa boğdu. Sanatçı Zincirlikuyu Mezarlığına defnedildi. Kerim Tekin vefat ettiğinde henüz 23 yaşındaydı.  Ardından sanatçı için pek çok şiir ve şarkı yayınlandı. Sanatçının ölmeden kısa bir süre önce çektiği klibi Akşamlar ‘seni unutmayacağız’ yazısı ile yayınlandı. Ayrıca o dönemde sanatçının gazeteci kemal olarak rol aldığı ‘Karbeyaz’ filmi ölümü üzerine yayınlanmaktan vazgeçildi. Kerim Tekin kısa ama pek çok hikâye barındıran bir hayata sahip oluşu ile günümüzde de adından çokça söz ettirmekte.

Kerim Tekin Hakkında