İbrahim Tatlıses Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

İbrahim Tatlıses

İnşaat işçiliğiyle başlayan çalışma hayatına Adanalı bir sinemacının kendisini keşfetmesiyle şarkıcılıkla devam eden İbrahim Tatlıses’in, hayatı bambaşka yönde ilerlemiştir. İnşaatta türkü söyleyen ve sesi eğitim olmaksızın duru haliyle başarılı bulunmasıyla keşfedilen ve şöhrete kavuşan sanatçı, İmparator lakabını alarak Türkiye’nin en önemli isimlerinden biri olmuştur. Şarkıcılıkla başlayan kariyerini oyunculukla pekiştiren İbrahim Tatlıses, iş adamı olarak önemli ticari girişimleriyle birçok istihdam yaratmaktadır. Tatlıses Turizm, Tatlıses Lahmacun ve Tatlıses Otelleri gibi birçok şirketi bulunan şarkıcı, sesi ve müziğiyle ülkemizde önemli bir yere sahiptir.
 

İbrahim Tatlıses Kimdir?

1 Ocak 1952 yılında Şanlıurfa’da dünyaya gelen İbrahim Tatlıses’in annesi Leyla Tatlı, babası Ahmet Tatlı’dır. 7 kardeş olan sanatçı, ailenin en büyük çocuğu olmaktadır. Doğduğunda babası cezaevinde olan İbrahim Tatlıses, fakir ve maddi zorluklar içinde büyümüştür. Ailesiyle birlikte İstanbul’a göç eden sanatçı, inşaat işçiliği başta olmak üzere demir ustalığı, leblebicilik gibi birçok işte çalışmıştır. 70’li yılların ikinci yarısında şöhret yolunda adım atmaya başlayan İbrahim Tatlıses, ilk olarak orijinal soyadı olan Tatlı’yı Tatlıses olarak değiştirmiştir. Sesinin beğenilmesi üzerine kısa sürede tanınan şarkıcı, ilk olarak 1977 yılında “Ayağında Kundura” adlı albümünde yer alan şarkılarla büyük beğeni toplamış ve şöhrete kavuşmuştur.
 

İbrahim Tatlıses’in Kariyer Başlangıcı

Çocukluk döneminde okula gidemeyen İbrahim Tatlıses, eğitim hayatını 1976 yılında kariyerinin başlangıcında Kilis – Kartalbey İlköğretim Okulu’ndan aldığı ilkokul diplomasıyla tamamlamıştır. 1977 yılında çıkardığı “Ayağında Kundura” albümündeki şarkının 1978 yılında sinema filmi çekerek oyunculuğa da adım atan sanatçı, bu dönemde “Kara Yazma” başta olmak üzere birçok filmde oynamıştır. 80’li yıllarda da kariyerine devam eden İbrahim Tatlıses, bu dönemde “Allah Allah” “Kara Zindan” “İnsanlar” ve “Fosforlu Cevriyem” albümlerinin satış rekorlarıyla başarısını artırmıştır. 1987 yılında Tatlıses Müzik isimli kendi plak şirketini kuran sanatçı, müzik piyasasında etkili bir yere sahip olmuştur.  
 

İbrahim Tatlıses’in Siyasi Hayatı

Şarkıcılık, oyunculuk, yönetmenlik, medya patronluğu, iş adamlığı gibi alanların dışında siyasi hayatı da aktif olan İbrahim Tatlıses, 2007 yılında yapılan Türkiye genel seçimlerinde Genç Parti’den İstanbul 3. Bölge 1. sıradan milletvekilliğine adaylığını koymuştur. Partinin barajı aşamaması üzerine milletvekili olamayan sanatçı, 2011 Türkiye genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nde milletvekilliği adaylığı için başvuruda bulunmasına rağmen parti tarafından aday gösterilmemiştir. Bunun üzerine bağımsız milletvekili adayı olarak seçimlere katılmak isteyen İbrahim Tatlıses, adaylığını kendi isteği üzerine çekmesi nedeniyle seçime katılamamıştır.    
 

İbrahim Tatlıses’e Yapılan Silahlı Saldırı  

4 Mart 2011 günü gece yarısı Maslak’ta uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan İbrahim Tatlıses, uzun süre yoğun bakımda yaşam savaşı vermiştir. Uzun namlulu silahlarla başından vurulan sanatçı, iki defa ameliyat edilmiş ve iki haftalık yoğun bakım ünitesine bağlı verdiği savaşı 28 Mart’ta kazanmıştır. Hayati tehlikeyi atlatmasının ardından Almanya’ya tedavi için götürülen İbrahim Tatlıses, 6 Nisan 2011’de Acıbadem Hastanesi’nden Almanya’ya götürülmüştür. 2 Haziran 2011’den itibaren Maltepe’de bulunan Darüşşafaka Rehabilitasyon Merkezi’nde tedaviye devam eden sanatçının sağlığı her geçen gün daha da iyiye gitmiştir.  
 

İbrahim Tatlıses’in Yaptığı Evlilikler

Resmi ve resmi olmayan olmak üzere toplamda 5 evlilik gerçekleştiren İbrahim Tatlıses, ilk evliliğini henüz ünlenmeden önce Adalet Durak ile yapmıştır. Bu evlilikten bir erkek ve iki kız çocuğu olan sanatçı, daha sonra 1979 yılında Perihan Savaş ile birliktelik yaşamış ve Melek Zübeyde adında bir kız çocuğu olmuştur. 1983 yılında Derya Tuna ile birlikte olan sanatçının bu birlikteliği 18 yıl sürmüş ve İdo adında bir oğlu olmuştur. 4. evliliğini Asena Onur Çakmak ile yapan sanatçının 5 yıl süren ve 2003’te biten bu birliktelikten çocuğu olmamıştır. Son evliliğini 2011 yılında Ayşegül Yıldız ile yapan İbrahim Tatlıses, 2013 yılında eşinden boşanmış ve bu evlilikten bir kız çocuğu dünyaya gelmiştir.  

İbrahim Tatlıses Hakkında