Hakan Peker Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Hakan Peker

Türk pop müziÄŸinin unutulmaz yılları olan 90’ların efsane sanatçılarından biri olan Hakan Peker, 5 Åžubat 1961’de Ä°stanbul’un Bakırköy ilçesinde dünyaya gelmiÅŸtir. Zafer, Ebru ve Funda olmak üzere dört çocuklu bir ailede yetiÅŸmiÅŸtir. Türk pop müziÄŸi için önemli bir sanatçı olan Hakan Peker, ÅŸarkıcılığın yanı sıra hem dansçı özelliÄŸi ile hem de prodüktörlük özelliÄŸi ile ön plana çıkmaktadır.
 

Dans Etme Tutkusu 

Dans tutkusu Hakan Peker için gençlik yıllarında baÅŸlamıştır. Dans etmek Hakan Peker için adeta bir yaÅŸam biçimine dönüÅŸmüÅŸtür. Seyyal Taner ve Deniz Erkanat Hakan Peker için profesyonel dansçılık için önemli bir adım olmuÅŸtur. Danstaki baÅŸarısını 1981 yılında katılmış olduÄŸu Türkiye Dans Yarışması’nda kazandığı birincilikle taçlandırmıştır. Yarışmayı kazanmasının ardından ilk olarak kendi dans grubunu kurmaya karar vermiÅŸtir. Hakan Peker Dans Grubu olarak TRT bünyesinde eÄŸlence programlarında hünerlerini sergilemiÅŸtir. Türk pop müziÄŸindeki baÅŸarısının yanı sıra Türk sanat müziÄŸi de seslendirerek hayranlarını arttırmıştır. 
 

Hakan Peker’in Mesleki Hayatı 

Hakan Peker her ne kadar pop müzik sanatçısı olarak üne kavuÅŸmuÅŸ olsa da bunun yanı sıra dans kariyeri ve prodüktörlük alanında da çalışmalarda bulunmuÅŸtur. Ayrıca uzun yıllar boyunca POPSAV baÅŸkanlığı da yapmıştır. 1992 yılında abisi Zafer Peker ile bir araya gelerek Peker Müzik adlı ÅŸirketi kurmuÅŸtur. 

Hakan Peker Evlilik Hayatı 

Hakan Peker sanat hayatının yanı sıra evlilik hayatını da aktif sürdürmüÅŸtür. Ä°lk evliliÄŸini 1981 yılında gerçekleÅŸtirmiÅŸtir. Bu evliliÄŸinden Burak adında bir erkek çocuÄŸu bulunmaktadır. Ä°kinci evliliÄŸini 1986 yılında yapmış ve 1990 yılında boÅŸanmıştır. Üçüncü evliliÄŸini ise 2012 yılında menajer Arzu Öztoprak ile gerçekleÅŸtirmiÅŸtir. Hakan Peker’in nikâhını dönemin Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Kadir TopbaÅŸ kıymıştır. Hakan Peker’in nikâh ÅŸahitliÄŸini de ünlü isimler yapmıştır. Bu isimler arasında; Orhan Gencebay, Müge Anlı, Deniz Seki gibi ünlüler yer almıştır. 
 

Hakan Peker albümleri 

Hakan Peker 17 adet albüm yapmıştır. Bütün albümlerinde ÅŸarkılarının bestesini kendisi yapmıştır. BaÅŸarılı bir sanat hayatına sahip olan yılların eskitemeyeceÄŸi sanatçının albümleri ÅŸu ÅŸekilde sıralanabilmektedir. “Bir Efsane” adlı albüm 1989 yılında, “Camdan Cama” adlı albüm 1990 yılında, “DüÅŸ ve Fantezi” adlı albüm 1990 yılında, “Hey Corç “(Seni Unutmalı ) adlı albüm 1991 yılında, “Amma Ve Lakin” adlı albüm 1993 yılında, “Yıllardan Sonra” adlı albüm 1994 yılında,”AteÅŸini Yolla” adlı albüm 1995 yılında, “Salına Salına” adlı albüm 1997 yılında, “Dünden Bugüne”, “Hakan Peker” adlı albüm 1998 yılında, “Ä°lla ki” adlı albüm 2000 yılında, “Canım Ä°stedi” adlı albüm 2001 yılında, “AÅŸk Bana Lazım”adlı albüm 2003 yılında, “TaÅŸ Gibi” adlı albüm 2004 yılında, “Yak Beni” adlı albüm 2004 yılında, “Gece Gözlüm” adlı albüm 2006 yılında, “Karamela” adlı albüm 2011 yılında hayranlarıyla buluÅŸmuÅŸtur.

Hakan Peker ÅŸarkıları zamanın ötesinde ÅŸarkılardır. Sanatçı, yıllar geçse de eskimeyen ilk günkü gibi dillere destan olan albümler ortaya çıkarmıştır.
 

Katıldığı Yarışmalar 

Ünlü sanatçının katıldığı ilk yarışma 1981 yılında katıldığı Türkiye Dans Yarışması olmuÅŸtur. Bu yarışmada birinciliÄŸi vardır. Daha sonra 2011 yılında Cem Ceminay ve Burcu Esmersoy'un sunuculuÄŸunu yaptığı “Yok Böyle Dans “adlı yarışmaya katılmıştır. Bu yarışmanın jüri üyeleri arasında; Tan SaÄŸtürk, Acun Ilıcalı, Azra Akın ve Sait Sökmen bulunmaktadır. Birçok ünlü isim de bu yarışmada yarışmacı olarak yer almıştır. Bu ünlüler arasında; Ä°lhan Mansız, Burcu Çetinkaya, Özge Ulusoy, Özlem Yıldız, Ivana Sert, Alp KırÅŸan, Helin AvÅŸar, Aydın, Altay, Nez, Cem Ceminay, AÅŸkın Nur Yengi, Almeda Abazi ve Åženol Ä°pek bulunmaktadır. 

Hakan Peker Hakkında