Güliz Ayla Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Güliz Ayla

27 Nisan 1988 Samsun doğumlu olan Güliz Ayla hem şarkıcı hem de söz yazarıdır. Türk pop müziğinin sevilen isimlerinden olan sanatçı, aynı zamanda tiyatro konusunda da eğitim almıştır. Koroistlik ve solistlik tecrübesi de uzun yıllara dayanmaktadır.
 

Eğitim Hayatı

Samsunlu olan Güliz Ayla lise öğrenimini de Samsun Anadolu Lisesinde tamamlamıştır. Müziğe küçük yaşlarda ilgi duymaya başladığı için 1998 senesinde Belediye Konservatuarı Tiyatro ve Drama Bölümü’ne 2 yıl devam etmiştir. Müzik eğitimine Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde Batı Müziği Bölümü’nü kazanarak devam etmiştir.
 

Müzik Dünyası Kariyeri

Güliz Ayla müzik dünyası kariyerine vokalistlik yaparak başladı. Extra orkestra, Metin Özülkü, Işın Karaca gibi ünlü isimlere vokalistlik yaptı. O dönemde Efe Bahadır ve ünlü şarkıcı Sıla Gençoğlu ile tanışan Güliz Ayla, albüm çıkarmaya karar verdi. Bunun üzerine Sıla Gençoğlu ve Efe Bahadır genç sanatçıya prodüktör olmayı kabul etti ve Sony Music ile anlaşma imzalandı. Bir organizasyon ve menajerlik firması olan Day 1 Entertainment Turkey ile de sözleşme yapıldı. Nisan 2015'te  "Olmazsan Olmaz" isimli ilk single piyasaya çıkarıldı. Söz ve bestesi tamamen kendine ait olan şarkı Youtube'da 95 milyon görüntüleme aldı. Eylül 2015'te "Güliz Ayla" isimli 9 şarkılık albümü ile çıkış yaptı. Albümde yer alan "Yalvarırım" adlı şarkının müziği Yalın tarafından bestelenirken "Sevgilim", "Benim Olmazsan", "Olmazsan Olmaz" isimli şarkıların sözlerini ve bestesini Güliz Ayla yaptı. Albümdeki diğer parçaların söz ve müzikleri yine Güliz Ayla ve prodüktörleri Bahadır Efe ile Sıla'ya aittir. Albümde müziği Christos Dantis'e ait olan bir şarkı da yer almaktadır. Sanatçı, "Bahsetmem Lazım" şarkısı ile müzik listelerinde ilk 5'te yerini aldı. Bu parçaya klip de çekildi. 2016 Nisan ayında ikinci single'ı olan "İlk Öpücük Benden Olsun" piyasada yerini aldı. Single'nin klibi Nihat Odabaşı tarafından hazırlanırken sözleri ve müziği Yalın tarafından hazırlandı.
 

Albümleri

Güliz Ayla "Parla" adlı ikinci albümünü Kasım 2017 yılında çıkardı. Albüm, ünlü müzik şirketi Sony Music Entertainment tarafından piyasaya sürüldü. 8 şarkılık albümün yapım şirketi ise Columbia Records'dur. Sanatçının bu albümdeki şarkıları; Bilirkişi, Diğer Yarım, Öldür Beni, Uyar Bana, Yetmedi Mi, Gelsin Öpsün Kalbimi, Benim Adım Yalnızlık, Hodri Meydan adlı parçalarıdır. Parçaların tümünün söz ve müziği Güliz Ayla'ya aittir. Ayrıca albümde yer alan "Bilirkişi" adlı şarkının klibi, Türkiye'de ilk kez "Boomerang" tekniği kullanılarak çekilen video klip olma özelliği taşıyor. Klibin kurgusu ise Murad Küçük'e aittir. 

2019 yılında albümsüz single çıkaran Güliz Ayla, "Öyle Sev", "Öldür Beni" ve "Mıknatıs"  parçalarını sevenleri ile buluşturdu. Parçalar düzenlemede Murad Küçük, Gözde Günar, Melih Kun ve Emir Yargın imzalarını taşıyor. Ufuk Kevser Remix ortaklığı ile çekilen "Öldür Beni" ve "Öyle Sev" parçaları oldukça beğeni topladı. Çekimi 2 günde bitirilen "Öldür Beni" şarkısının remix versiyonunun klibi tamamen Güliz Ayla ve arkadaşlarının kendisine aittir. 
 

Güliz Ayla'nın Ödülleri

2006 senesinde dâhil olduğu Adelaide isimli grup ile ilk ödülünü aldı. Güliz Ayla, grubu ile birlikte Rock’n Dark Express Rock Müzik Yarışması'nda birincilik ödülü aldı. 2015 yılında KKTC Cypaparazzi Ödüllerinde en iyi çıkış ödülünü ve yine aynı sene, 1.Gossip Time Yıl Sonu Ödülleri töreninde "En İyi Çıkış Yapan Şarkıcı" ödülüne layık görüldü. 2016 senesi, 23.İTÜ EMÖS Başarı Ödülleri dalında ise "Yılın En Başarılı Çıkış Yapan Şarkıcısı" ödülünü almaya hak kazandı. İstanbul Gelişim Üniversitesi 5.Medya Ödülleri, 7.KTÜ Medya Ödülleri, Ege Üniversitesi 5. Medya Ödülleri töreninde "en iyi çıkış yapan kadın sanatçı" ödülünü kazandı. 

Güliz Ayla Hakkında